Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.03.2016.

21:23

Novak je ipak bio u pravu...

Mnogo bure podigao je komentar direktora turnira u Indijan Velsu Rejmonda Mura, kao i komentar na to Novaka Đokovića.

Izvor: B92

Autor:B92

Novak je ipak bio u pravu...
Getty images

Mur je izrekao komentar koji mnogi smatraju seksističkim.

“U sledećem životu voleo bih da se vratim kao neko iz WTA“, rekao je 69-godišnji Mur uz smeh, “Pošto se ženski tenis šlepa uz muški. Ne donose nikakve odluke i imaju mnogo, mnogo sreće“.

“Da sam teniserka, svako veče bih bio na kolenima i zahvaljivao Bogu zato što su rođeni Rodžer Federer i Rafa Nadal, pošto su oni nosili ovaj sport. Zaista jesu“,dodao je Mur.

Novinari su upitali potom Novaka Đokovića za komentar, a srpski teniser je rekao da je Mur bio politički nekorektan i dodao da bi ATP trebalo jače da se bori za veće novčane nagrade u muškoj konkurenciji.

Đokovićeva izjava nije naišla na pozitivan odjek u javnosti, ali je veoma zanimljivo videti šta misli velika većina o ovoj temi.

Otišli smo na vest britanskog BBC „Novak Djokovic questions equal prize money in tennis“ (Novak Đoković doveo u pitanje jednakost nagrada u tenisu) i odabrali najpreporučenije komentare:

„Muški teniseri bi trebalo da zarađuju više iz prostog razloga jer igraju više tenisa (gemova/setova) od teniserki. ako više radite, trebalo bi da budete i više plaćeni“, stoji u najpreporučenijem komentaru na ovu vest, a i ostali su mišljenja da je Đoković apsolutno u pravu.

„Isti novac za meč od pet setova i meč od tri seta nije fer.“

„To je istina, zbog toga je nekima teško to da prihvate.“

„Ako bi se na primer plaćalo po setu u meču. Muškarci igraju na pet dobijenih, a žene na tri dobijena seta. Žene zarađuju više od muškaraca. Jednaka zarada za jednako obavljen posao? Gde je jednakost?“

„Novak je u pravu, ljudi pokušavaju da uvećaju ženski sport generalno zbog političke korektnosti, a ne zbog kvaliteta i marketinškog potencijala.“

„Mislim da je u pravu. Cena zavisi od popularnosti proizvoda.Takođe, na Gren slemovima žene igraju tri, a ne pet setova, tako da mi nije jasno kako dobijaju sličan novac. Ako žene žele jednake plate, onda neka ih zarade.“

Novak je, izgleda, ipak bio u pravu...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu