Nova vest
Tenis

Petak, 08.01.2016.

09:14

Novak za 16. finale u nizu: Ovu podlogu Tomaš voli

Novak Đoković oko 18 sati igra sa Tomašom Berdihom u polufinalu turnira iz Serije 250 u Dohi.

Izvor: SO

Autor: SO

Novak za 16. finale u nizu: Ovu podlogu Tomaš voli
Beta/AP

Srpski teniser vodi sa 21-2 u pobedama, dobio je svih pet okršaja prošle sezone, a poslednji put Čeh je slavio u Rimu 2013. godine.

Đoković je do sada savladao Brauna, Verdaska i Majera, dok je Berdih bio bolji od Stahovskog, Džumhura i Edmunda. Čeh ima 30 godina, trenutno je šesti na svetu, a u karijeri je osvojio 12 titula.

“Mnogo puta sam igrao protiv njega i dobro se poznajemo, čak smo i ovde nekoliko puta trenirali zajedno pre turnira. Uvek je čvrst i napada sa svih strana, posebno forhendom i servisom. Može da pobedi bilo koga ako ubacuje prvi servis u visokom procentu – podloga je ovde malo brža, on to voli, voli i niski odskok i to što može da igra ravno. Moraću da podginem nivo igre“, analizirao je Đoković predstojeći okršaj.

Meč Đoković – Berdih treći je po redu – program počinje u 14.30 po srednjoevropskom vremenu, prvo se igraju dublovi, a zatim na terena u prvom polufinalu izlaze Rafael Nadal i Ilja Marčenko.

Ukrajinac je najveće iznenađenje turnira, koji je do sada savladao branioca titule Davida Ferera, sedmog nosioca Žeremija Šardija i između toga Tejmuraza Gabašvilija. Marčenko ima 28 godina, visok je 185 cm, a do sada se nije sastajao sa Nadalom.

Trenutno je 94. na svetu, bio je i 67, a videćemo može li da nastavi niz odličnih igara i da izazove Nadala, koji je već izgubio dva seta ove nedelje – od Karenja Buste i Kuznjecova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu