Nova vest
Tenis

Utorak, 16.06.2015.

14:27

Mari: Ne gledam finale Vimbldona iz 2013.

Škotski teniser Endi Mari izjavio je da retko kada gleda finalni meč Vimbldona iz 2013. godine u kojem je pobedio Novaka Đokovića.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Mari je tada savladao Đokovića sa 6:4, 7:5, 6:4 i tako postao prvi Britanac posle 77 godina koji je slavio na terenima Ol Ingland Klaba.

Pre njega poslednji koji je to učinio bio je legendarni Fred Peri 1936. godine.

“To je jedan od onih mečeva koje, ne znam zbog čega, gledam veoma retko. Gledao sam delove meča, ali ne u nekom dužem periodu”, rekao je Mari, a onda otkrio koji meč na travi često gleda:

“U pitanju su dueli sa Olimpijskih igara. Polufinale protiv Novaka Đokovića i finale protiv Rodžera Federera sam gledao nekoliko puta, više nego meč na Vimbldonu”.

Britanac je naveo da veoma često gleda snimke mečeva kada menja podlogu na kojoj igra, a najdrastičnija je ona kada se sa šljake prelazi na travu.

“Često kada menjam podlogu gledam isečke mečeva za koje mislim da sam odigrao dobro. Vidite detalje koje ste radili dobro, one koje vam donose uspeh i ja pokušavam da to zapamtim. Ako ste mentalno i dalje na šljaci i radite ono što na toj podlozi donosi rezultate, možda neće imati mnogo pomoći na travi”, zaključio je Mari.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu