Nova vest
Tenis

Četvrtak, 02.04.2015.

14:53

Novak za osmu u nizu sa Fererom

Novak Đoković od jedan ujutru po srednjoevropskom vremenu sa Davidom Fererom igra četvrtfinalni meč turnira iz Masters 1000 serije u Majamiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Ukoliko savlada Španca, Đoković će se u polufinalu sastati sa boljim iz meča Kei Nišikori – Džon Izner, koji je na programu od 21 sat.

U dosadašnjem toku takmičenja Novak se mučio, ali je pobedio Kližana, Darsisa i Dolgopolova, dok je Ferer bio bolji od Delbonisa, Rosola i Simona.

Nije malo vrhunskih tenisera sa kojima Đoković ima odličan odnos pobeda i poraza, ali je David Ferer skoro pa redovna mušterija.

Španac je na ATP tur stigao tri godine pre Đokovića, a u prvim susretima stigao je do tri od ukupno pet pobeda nad danas najboljim teniserom sveta.

Novak je Ferera savladao ukupno 13 puta, u poslednjih sedam duela bio je uspešan svaki put, a poslednji poraz od Španca doživeo je još 2011. godine na završnom Mastersu u Londonu.

U poslednje tri godine tri puta su igrali na Gren Slemovima, dva puta u Australiji, jednom u Njujorku, a Đoković je pobeđivao i u Rimu, Šangaju, Parizu i Majamiju. U jedinom njihovom duelu na ovom turniru, 2012. godine, bilo je 6:2, 7:6.

Đoković je na ATP listi ubedljivo prvi, Ferer je trenutno na sedmom mestu, a najbolji plasman u karijeri mu je treća pozicija.

U 2015. je ušao kao deseti, ali je od početka godine igrao veoma dobro – u Australiji ga je zaustavio Nišikori, u Indijan Velsu Bernard Tomić, ali je osvojio turnire u Dohi, Rio de Žaneiru i Akapulku i od prvog januara ima impresivnih 19 pobeda, uz dva poraza.

Novak u duel ulazi sa identičnim skorom ove godine, 19-2, a u Majamiju igra i za četvrtu titulu u tom gradu u poslednjih pet godina i za treći trofej ove godine, pošto je pobedio u Australiji i u Indijan Velsu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu