Nova vest
Tenis

Sreda, 11.03.2015.

17:30

IV: Mračni dan teniske istorije SAD

Turnir u Indijan Velsu jedan je od najvećih i najvažnijih događaja u svetu tenisa, a predstavlja i prvi Masters iz serije 1000 u sezoni.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
YTSS

Centralni teren u pustinji četvrti je najveći na planeti i ovaj turnir vodi veliku “bitku“ sa onim u Majamiju za nezvaničnu titulu petog Gren slema.

Pod kalifornijskim suncem stasali su veliki igrači, odigravali veliki mečevi, ali se na tom mestu desio verovatno najmračniji trenutak u istoriji američkog tenisa.

Godina je bila 2001, cela država čekala je već šesti međusobni meč sestara Venus i Serene Vilijams. Međutim, do njega nije došlo, pošto je Venus odustala od polufinala zbog upale tetive. Ovakav potez iznervirao je navijače u Indijan Velsu koji su pre početka finalnog susreta Serene i Kim Klajsters izviždali dve sestre i njihovog oca Ričarda.

Publika nije mogla da oprosti Amerikankama što su im uskratile derbi, a mnogi su ova dešavanja povezivali sa činjenicom da su sestre Vilijams tamnopute. Venus i Serena kasnije su postale velike šampionke, ali su izjavile da se nikada više ne pojave u Indijan Velsu.

Međutim, trenutno prva igračica na WTA listi odlučila je da prekine bojkot dugačak 14 godina, a u kolumni koju je napisala za magazin “Tajm” opisala je najteži dan u svom životu.

Kompletan tekst pročitajte u našoj rubrici "TEME".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu