Nova vest
Tenis

Sreda, 11.03.2015.

14:18

Seleš: Samo me Gabrijela podržala

Monika Seleš i Gabrijela Sabatini odigrale su egzibicioni meč u Njujorku i obeležile 25-godišnjicu od čuvenog duela iz novembra 1990. godine u WTA finalu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Seleš, tada jugoslovenska teniserka, u punom Medison Skver Gardenu slavila je sa 3:2 u setovima.

Dve i po decenije kasnije, u istoj dvorani, sada Amerikanka Seleš i Sabatini, odigrale su revijalni meč, a Argentinka je pobedila rezultatom 8:5.

Publika ih je pozdravila ovacijama, a mnogi su prokomentarisali kako se po izgledu 44- godišnje Sabatini i 41-godišnje Seleš ne može naslutiti da je prošlo dve i po decenije.

Sabatini je u karijeri jednom osvojila Gren slem titulu – na US Openu 1990, dok je Selešovoj to pošlo za rukom čak devet puta, uz ukupno 53 titule.

Kako je podsetio argentinski list "Klarin", Selešova je u svojoj autobiografiji navela da je Sabatini bila jedina teniserka iz tadašnjeg svetskog vrha koja joj je pružila podršku nakon što je 1993. godine preživela monstruozan napad nožem na turniru u Hamburgu.

Monika je posle meča istakla da joj mnogo znači i kako se Gabrijela ponela prema njoj kada se vratila na teren posle užasnog incidenta – postavljeno je pitanje da li Selešovoj treba vratiti rang broj jedan koji je imala. Bord WTA glasao je protiv, ali se Sabatini uzdržala.

“I van terena sam je uvek poštovala, bila je jedina teniserka koja je bila uzdržana na glasanju i to mi je mnogo značilo. Mislim da je mislila na jedno ljudsko biće pre nego na dolare, sponzore i bodove za renking. To govori u prilog tome da je ona neverovatan karakter“, kaže Selešova.

Gabrijela je objasnila motive iza te odluke.

“Donela sam je na ljudskom, ličnom nivou, pokušala sam sebe da zamislim u njenoj koži“.

Priču o Moniki Seleš pročitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve