Nova vest
Tenis

Četvrtak, 29.05.2014.

11:15

Furiozni drugi set, JJ u 3. kolu

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je pobedila Kurumi Naru sa 7:5, 6:0.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Jelena je prvu brejk loptu na meču stvorila u 11. gemu, do tada je Japanka pružala veoma snažan otpor, ali posle toga više nije osvojila nijedan gem. To je treći trijumf Srpkinje u isto toliko mečeva sa Narom, a zanimljivo je da su igrale jedna sa drugom na poslednja tri Gren slem turnira.

Jankovićeva je meč završila sa 20 vinera i 14 neiznuđenih grešaka, dok je Nara upisala 17 direktnih poena i 26 grešaka.

Za plasman u osminu finala Jelena će se boriti sa boljom iz duela 26. nositeljke Sorane Kirstee i Brazilke Telijane Pereire, trenutno 94. teniserke sveta.

Tokom dana igraju i Ana Ivanović, Dušan Lajović i Nenad Zimonjić.

Tok meča:

Prva je do brejk lopte došla Nara u drugom gemu i činilo se da ima dobijen poen, ali je Jelena dobro ’čitala’ na mreži i uspela je da se izvuče, potom i da izjednači na 1:1.

Obe teniserke kreirale su poene raznovrsnom igrom, a ne snagom, pa smo gledali mnogo nadmudrivanja sa osnovne linije. I Jelena i Nara pokušavale su da diktiraju ritam i da agresivnim udarcima ponekad promene tempo, a novih brejk šansi nije bilo – 4:3 za Japanku.

U 11. gemu Jankovićeva je došla do svoje prve brejk lopte na meču, ali u sledećem poenu nije uspela da vrati Narin prvi servis. Međutim, Japanka je pogrešila iz bekhenda za novu Jeleninu brejk loptu, a ovoga puta srpska teniserka bila je strpljivija i dubokim forhendom pod noge iznudila je grešku rivalke – 6:5.

Jankovićeva je došla do tri vezane set lopte, ali je Nara spasla sve tri šanse. Ipak, Japanka je meko napala u sledećem poenu, pa je još jednom pogrešila i Jelena je osvojila prvi set (7:5).

Gubitak prvog seta obeshrabrio je Japanku, pa je Jelena već na startu drugog napravila brejk i povela sa 2:0. To je bio kraj, Jankovićeva je osetila da nema potrebe da žuri i pustila je dekoncentrisanu Naru da greši - do kraja Srpkinja nije izgubila ni gem i za sat i po vremena prošla je dalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu