Nova vest
Tenis

Petak, 15.11.2013.

18:46

Novak: Važan prvi poen

Novak Đoković rekao je posle pobede nad Radekom Štepanekom da je bilo izuzetno važno da nacionalni tim stekne prednost u finalnom meču Dejvis kupa.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Đoković je doneo vođstvo Srbiji protiv Češke od 1:0 savladavši Štepaneka sa 7:5, 6:1, 6:4.

"Hvala svima koji su večeras došli u Beogradsku arenu. Bilo je izuzetno je važno da povedemo, s obzirom na splet okolnosti u našem timu. Igramo bez Tipsarevića i Troickog, sada je u fokusu Dušan Lajović. Nadam se da ćete ostati i bodriti ga", izjavio je Đoković odmah nakon meča.

On je dodao da su mnogi potcenjivali Štepaneka, ali da je on još jednom pokazao da je veoma kvalitetan teniser.

"On je izuzetan igrač, čestitam mu na onome što je prikazao. Zadovoljan sam kako sam odigrao današnji meč. Bilo je malo nervoze u prvom setu, međutim, u nastavku sam uhvatio ritam i odigrao sa dosta samopouzdanja, radujem se pobedi. Znao sam da je Štepanek borac i da kada igra za svoju zemlju daje više od svojih mogucnosti. Nisam ga podcenio i drago mi je što sam pobedio i doneo Srbiji prvi bod", rekao je Đoković.
Srbija u finalu Dejvis kupa vodi protiv Češke sa 1:0, a u drugom singlu se sastaju Dušan Lajović, koji menja povređenog Tipsarevića, i najbolji češki teniser Tomaš Berdih.

"Moram da budem zadovoljan kako sam igrao u ključnim trenucima meča. Osvojeni prvi set mi je omogućio da zaigram rasterećenije i agresivnije, jer kada igrate pred ovoliko ljudi za svoju zemlju budete izuzetno emotivni i nervozni. Svaki meč je bitan u Dejvis kupu, tako da ne mislim da je dubl odlučujući. Mi u ekipi se nadamo da Lajović može da napravi iznenađenje. Cela ekipa je ovde sa jednim ciljem, a to je da osvojim titulu da dodjemo do tri boda", rekao je Đoković.

Đoković se osvrnuo i na zabranu Suda za sportsku arbitražu (CAS), koja je Viktora Torickog suspendovala na 12 meseci.

"Ne želim da izazovem reakciju jedne tako ozbiljne ustanove, ali ta odluka je sramotna i pričinjena je velika nepravda. Meni je zvaničnik Međunarodne tenise federacije hteo da objasni taj slučaj, ali ja znam više nego što oni misle. Znam da Troicki nije kriv. Mi u ekipi svi osećamo njega i svaki dan ga viđamo iako nije u Areni", rekao je Đoković.

Češki teniser Radek Štepanek kazao je da je meč sa Đokovićem bio izuzetno težak, kao i da je srpski igrač "najbolji defanzivni igrač na svetu".

"Prvi i treći set su bili visokog kvaliteta, odlučio je jedan udarac. U drugom nisam iskoristio svoje šanse na početku, a on je to iskoristio i podigao nivo igre. Ja sam pokušao da budem agresivan, ali kada igrate protiv Djokovića morate da ga baš oterate od osnovne linije da biste osvojili poen, meni to, nažalost, nije pošlo za rukom", kazao je Štepanek.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu