Nova vest
Tenis

Utorak, 02.04.2013.

23:14

Jakšićeva sjajna u Montereju

Mlada srpska teniserka Jovana Jakšić plasirala se u drugo kolo turnira u Montereju, pobedom nad Ruskinjom Verom Duševinom i to u svom prvom meču na WTA turu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

19-godišnja Jakšićeva, koja je do glavnog žreba došla kroz kvalifikacije, do najveće pobede u dosadašnjem delu karijere došla je sa 4:6, 7:6 (7:4), 7:6 (7:2), posle tri sata i četiri minuta igre.

U narednom kolu, Jakšićeva će igrati sa boljom iz susreta Ruskinje Marije Kirilenko i domaće teniserke Ćimene Ermoso, koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora.

Jovana, trenutno 356. na svetu, odlično je igrala još od starta meča, a do trijumfa nad mnogo iskusnijom Ruskinjom došla je posle sjajnog preokreta.

U prvom setu srpska teniserka je vršila pritisak na 172. igračicu WTA liste, ali je njena rivalka povela zahvaljujući jednom brejku više. U sledeća dva seta na obe strane su viđena po tri brejka, ali je Jakšićeva bila mnogo bolja u taj-brejkovima. U odlučujućem setu, Jovana je imala priliku da meč završi znatno ranije, pošto je servirala za meč u desetom i 12. gemu, ali je Duševina oba puta ostajala u igri, sve do taj-brejka, kada nije mogla da parira Jovani.

Pored Jakšićeve, u Montereju učestvuje i Ana Ivanović, koja je postavljena za četvrtog nosioca. Ana meč prvog kola sa Ruskinjom Martom Siroktinom igra u sredu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu