Nova vest
Tenis

Utorak, 29.11.2011.

20:17

Federer: "Poraz od Novaka je boleo"

Treći teniser sveta Rodžer Federer izjavio je da ga je zaboleo poraz od Novaka Đokovića na US openu, ali da je posle toga pokazao koliko je jak.

Izvor: Tennis.com

Autor:Tennis.com

Default images

"Taj poraz je baš boleo. Bio je to jedan od onih poraza zbog kojih se zapitate: ’Kako je uopšte moguće da sam na kraju izgubio ovaj meč?’. Ali Novak je bio u naletu, osećalo se da je ovo njegova sezona. Ali ja od tada nism izgubio nijedan meč i mislim da to pokazuje koliko sam jak i koliko sam donosio dobre odluke“.

Govoreći o porazima na ovogodišnjim Grend slem turnirima, Federer je rekao:

"Mislim da tu ima dosta do mentalnog pristupa, ali nije samo to. Nekada protivnik igra bolje. Žo je bio bolji od mene na Vimbldonu. Možda ne mnogo, ali dovoljno da pobedi. Baš kao i Rafa na Rolan Garosu i Novak u polufinalu US opena. U redu je to poštovati. Ali osećam da kada se porazi dešavaju često, moram da se zapitam jesam li ja učinio nešto pogrešno“.

Federer je rekao da je sada dobrosa psihološkog aspekta i dodao je:

"To je i jedan od razloga zašto sam bio napravio malu pauzu, da malo porazmislim i vratim se na pravi put. Mnogo toga se dešava tokom sezone, pokušavama da ostanem pozitivan, ali previše je teško to uvek učiniti“, zaključio je pobednik Mastersa u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu