Nova vest
Tenis

Utorak, 14.06.2011.

17:45

Serena se vratila pobedom

Američka teniserka Serena Vilijams u utorak se pobedom vratila na teren posle skoro godina dana odsustva.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vilijamsova je na startu turnira u Istbornu posle velike borbe slavila protiv Cvetane Pironkove iz Bugarske sa 1:6, 6:3, 6:4.

U narednoj rundi Amerikanka će igrati protiv bolje iz duela Ruskinje Vere Zvonarjove i domaće teniserke Heder Votson.

Mlađa od sestara Vilijams nije igrala još od finala prošlogodišnjeg Vimbldona početkom jula, a u prvom meču od tada trebalo joj je poprilično vremena da bi našla ritam. Amerikanka je u meč ušla veoma nervozno, gubila je 5:0, a tek potom je došla do prvog osvojenog gema.

Ipak, kako je vreme prolazilo Amerikanka je sve više ličila na sebe i uz jedan brejk došla je do izjednačenja. U trećem setu Vilijamsova nije imala tako lak posao, ali je uspela da dođe do vrednog trijumfa na turniru, na kojem je poslednji put igrala još 1998. godine.

Cvetana je neverovatna igračica, pobedila je Venus na Vimbldonu prošle godine, i kada sam videla žreb pomislila sam da baš nemam sreće“, rekla je Vilijamsova posle meča, „Bila sam malo ’zarđala’, ali sam uživala u povratku“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu