Nova vest
Tenis

Nedelja, 06.03.2011.

13:41

Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa!

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa pobedivši selekciju Indije u prvom kolu Svetske grupe sa 4:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Odlučujući poen braniocu titule doneo je čovek koji je i doneo titulu, Viktor Troicki. On u prvom singlu u nedelju pobedio Somdeva Devarmana sa 3:0, po setovima 6:4, 6:2 i 7:5.

Srbija je tom pobedom Troickog povela sa nedostižnih 3:1, a u petom meču, koji nije imao rezultatski značaj, Janko Tipsarević je pobedio Karana Rastogija sa 6:0 i 6:1.

Protivnik naše slekcije u borbi za plasman u polufinale biće reprezentacija Švedske koja je savladala Rusiju sa 3:1.

Odmah na startu Troicki je napravio brejk, ali je Indijac uzvratio, a od tada su obojica tenisera, uprkos greškama, bili prilično sigurni na svojim servisima. Takav slučaj je bio sve do osmog gema, kada je Devarman zadao velike probleme našem teniseru, ali je on uspeo da se vrati i dobije gem. Već u sledećem Troicki je oduzeo servis Indijcu pošto je iskoristio drugu brejk loptu i dobio je priliku da servira za osvajanje seta, koju je iskoristio i sa dva asa dobio set sa 6:4.

Na početku drugog seta Devarman je krenuo odlično i bez većih muka je dobio prvi gem. Troicki je još lakše mogao da dođe do izjednačenja, pošto je vodio sa 40:0, ali je dozvolio Indijcu da osvoji naredna dva poena, ali nije uspeo ništa više pošto je u sledećem izbacio loptu u aut. Srpski teniser je u trećem gemu seta došao do brejka i to pošto je iskoristio drugu brejk loptu posle nekoliko izjednačenja i velike borbe za 2:1.

U narednom gemu Troicki je imao mnogo problema da sačuva svoj servis, ali je uspeo da poveća svoju prednost da bi potom napravio novi brejk i to bez izgubljenog poena. Novi problemi za srpskog tenisera usledili su u narednom gemu, ali je uz mnogo muke uspeo da povede sa 5:1 atraktivnim poenom na kraju gema. Indijac je sledeći gem vrlo brzo rešio u svoju korist, dok je srpski teniser, uz male probleme, potom završio set za 6:2.

Kao što je slučaj bio u prethodna dva seta, Devarman je odlično krenuo i osvojio prvi gem, dok je Troicki ponovo imao velikih problema da zadrži svoj servis. Srpski teniser je uspeo da se izvuče, da bi Indijac ponovo došao do prednosti bez većih problema u narednom gemu.

Uspeo je Devarman u četvrtom gemu da drugi put na meču oduzme servis Troickom i povede sa 3:1, ali je već u narednom tu prednost ispustio. U šestom gemu pri rezultatu 40:30 viđena je komična scena. Posle jedne bekhend dijagonale Troickog linijski sudija ostao je nem, ali je glavni pravedno ispravio odluku i dosudio aut. Zatim je Devarman krenuo da prilazi glavnom sudiji koji je stekao utisak da Indijac želi da kaže da je loptica u stvari bila dobra. Gem je dodeljen Troickom, Devarman je u znak protesta seo na klupu, ali je ipak posle nekoliko minuta ustao i meč je nastavljen.

U nastavku meča Troicki je bio znatno bolji igrač na terenu. U devetom gemu je propustio dve brejk prilike, ali u 11. nije, pa je na kraju sigurnim servisima spasao dve brejk lopte Devarmana i overio plasman Srbije u četvrtfinale Dejvis kupa.

Tipsarević pregazio Rastogija za 4:1

Janko Tipsarević je u poslednjem meču pobedio Karana Rastogija sa 2:0 u setovima (6:0, 6:1) i doneo svom timu četvrti poen u duelu sa Indijom.

Tipsarević je potpuno dominirao u meču koji je trajao 58 minuta. Srpski teniser je iz devet pokušaja četiri puta oduzeo servis protivniku, koji je od tri brejk lopte iskoristio jednu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu