Nova vest
Tenis

Petak, 07.01.2011.

13:12

Ana: "Teška odluka, razočarana sam"

Srpska teniserka Ana Ivanović izjavila je da je odluka da odustane bila teška i da je veoma razočarana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ivanovićeva je zbog povrede trubušnih mišića u meču sa Belgijankom Žistin Enan morala da odustane od finalnog duela na Hopman kupu u Pertu.

"Nikada nije lako predati meč, ali je posebno teško kada se radi o finalnom.“

„Uprkos nesrećnom spletu okolnosti na samom startu sezone bila je ovo sjajna nedelja za srpski tim, obeležena dobrim rezultatima i atmosferom koju su Novaku Djokoviću i meni priredili navijači u Pertu", poručila je razočarana Ivanović.

Prema pravilima takmičenja na Hopman kupu izmena igrača u ekipi dozvoljena je samo u grupnoj fazi, pa će se umesto Srbije u finalu protiv Sjedinjenih Američkih Država boriti drugoplasirana selekcija u grupi A - Belgija.

"Definitivno sam se malo uplašila. Moram da razmišljam pozitivno, imam bar nedelju dana pre Otvorenog prvenstva Australije", rekla je Ivanovićeva o povredi trbušnih mišića.

Ona se povredila u meču sa Belgijankom Žistin Enan, koji je izgubila u četvrtak.

"Šanse za oporavak na vreme su trenutno dobre, jer sam se zaustavila na vreme. Povreda nije toliko velika, ali želim da uradim sve što mogu da bih se takmičila. Sigurna sam da ću za 10 dana biti spremna da igram", rekla je Ana Ivanović.

Nekadašnja prva teniserka sveta, trenutno 17. na WTA listi, zbog povrede će morati da odustane od učešća na turniru u Sidneju, a nije izvesno ni da li će biti spremna do početka prvog godišnjeg gren slema, Otvorenog prvenstva Australije, koji startuje 17. janura u Melburnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu