Nova vest
Tenis

Nedelja, 24.10.2010.

15:49

Prva ATP titula za Troickog!

Srpski teniser Viktor Troicki osvojio je prvu ATP titulu u karijeri, pobedivši u finalu turnira u Moskvi Kipranina Markosa Bagdatisa sa 3:6, 6:4, 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Troicki je tako posle Novaka Đokovića postao prvi teniser koji je pod zastavom Srbije osvojio ATP titulu u singl konkurenciji.

U finalnom duelu, koji je trajao 104 minuta, Troicki je odigrao veoma slab prvi set, ali je nakon toga potpuno nadigrao Bagdatisa i zasluženo je trijumfovao.

Bilo je ovo treće finale u karijeri srpskog tenisera, nakon poraza u Vašingtonu 2008. i Bangkoku 2009. godine.

„Bilo je jako teško. Markos je igrao sjajno prvi set. Ja sam onda počeo da igram bolje. Veoma sam srećan što sam došao do prve titule baš u Moskvi“, rekao je troicki nakon pobede.

Nervoza se kod Troickog osetila već na startu meča. Markos Bagdatis, nekada osmi, a sada 19. igrač sveta to je iskoristio i veoma brzo je došao do 3:0 napravivši jedan brejk. Troicki je tek tada počeo da pokazuje zašto trenutno igra najbolji tenis u karijeri.

Napravio je srpski teniser brejk, dobio dva vezana gema, ali je zatim ponovo posle nekoliko grešaka ispustio svoj servis. Kipranin ovoga puta nije propustio priliku i poveo je sa 1:0 u setovima (6:3).

U drugom setu serveri su bili sigurni, a pre svega Viktor Troicki, koji je u tom delu izgubio samo pet poena na prvi (12-17), i nijedan poen na drugi servis (8-8).

U takvoj igri Bagdatis nije mogao ni da se približi brejk lopti, a Viktor je jednu od svoje dve iskoristio u desetom gemu i tako izjednačio rezultat u setovima (6:4). U finišu drugog seta je meč i prelomljen, pošto se Bagdatis posle jedne odluke linijskog sudije žestoko iznervirao, pa je čak i pljunuo u pravcu tog sudije.

U trećem setu Kipranin je prvi imao brejk loptui, u trećem gemu, ali Viktor se servisima izvukao, pa je već u sledećem oduzeo servis protivniku za 3:1. Kod rezultata 5:2 Viktor je na servis Bagdatisa došao do prve meč lopte, nije uspeo da je iskoristi, ali to nije propustio u anrednom.

Troicki je za trijumf nagrađen sa 181.750 dolara, dok je Bagdatisu pripalo upola manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu