Nova vest
Tenis

Četvrtak, 01.04.2010.

10:05

Nadal kao u stara dobra vremena

Španac Rafael Nadal igraće protiv Amerikanca Endija Rodika u polufinalu Mastersa u Majamiju.

Izvor: IK

Autor: IK

Default images

Rodik je sa 6:3, 6:3 savladao Španca Nikolasa Almagra, dok je Nadal prikazao izvanrednu igru pred prepunim tribinama i deklasirao je Francuza Žoa Vilfreda Congu sa 6:3, 6:2.

Conga je na početku dobrim servisima uspevao da parira raspoloženom Nadalu, ali nije uspeo da se oporavi posle sedmog gema kada je Španac prvi put napravio brejk.

Od tog trenutka, Nadal, koji je igrao u svetlo žutoj majici pokazao je igru koja ga je krasila dok je bio prvi svetski teniser. Velika raznovrsnost udaraca, velika upornost....sve što mu je trebalo da sačuva svih osam brejk lopti koje je imao Conga tokom meča.

Nadal ima veliku podršku Hispano zajednice u Majamiju, a to se najbolje osetilo kada je preživeo brejk loptu pri vođstvu od 3:1 u drugom setu. Od tog trenutka sve se odvijalo onako kako je on želeo.

„Igrao sam dobro. Njegov servis je uvek težak, ali mislim da sam i ja danas dobro servirao. Moram da budem fokusiran isključivo na svoju igru. Da budem agresivan prilikom riterna. I naredni protivnik je odličan server. Rodik je veliki takmičar i pre svega veoma dobar igrač“, rekao je Nadal.

Šesti nosilac Rodik, koji je u Majamiju slavio 2004. godine nije imao većih problema pošto je prvu brejk šansu iskoristio. U drugom setu Amerikanac je napravio brejk u petom gemu zahvaljujući dva odlična forhend udarca posle kojih je lopta pala tik uz liniju, kao i jednog teškog poluvoleja. Rodik do kraja meča nije previše rizikovao i mirno je stigao do trijumfa.

„Igrao sam veoma čisto danas. On je momak koji previše rizikuje. Morate da ga umirite, jer on sjajno udara sa osnovne linije i trudi se da bude agresivan. Ja sam sebi dao prostora i dobro sam udarao“, rekao je Rodik.

U noći između četvrtka i petka na programu su dva preostala četvrtfinala. Sastaće se Čeh Tomaš Berdih, koji je eliminisao prvog nosioca Rodžera Federera i Španac Fernando Verdasko, dok će protivnik Rusa Mihaila Južnog biti Šveđanin Robin Soderling.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu