Nova vest
Tenis

Petak, 08.01.2010.

15:25

Nadal ubedljiv protiv Troickog

Srpski teniser Viktor Troicki ubedljivo je poražen od Rafaela Nadala u dva seta 6:1, 6:3 u polufinalu turnira u Dohi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je trajao jedan čas i devet minuta. Drugi reket sveta je potpuno zasluženo slavio s obzirom da je Troicki pružio adekvatan otpor samo u finišu meča. Španski teniser će se u borbi za prvi trofej u 2010. godini sastati sa Rusom Nikolajem Davidenkom koji je savladao Rodžera Federera rezultatom 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

Troicki je na startu meča sa Nadalom osvojio prvi gem, ali je španski teniser sjajnom igrom dobio narednih 11 uz šest brejkova. Španac je prvi set rešio u svoju korist za samo 28 minuta, a Troicki je debakl sprečio kasnim buđenjem u finišu meča.

To je bio treći međusobni duel Nadala i Troickog, posle kojeg je španski teniser sačuvao stoprocentan učinak. Prethodna dva puta Nadal je petog nosioca na turniru u Dohi, takođe bez izgubljenog seta, savladao 2008. godine na Otvorenom prvenstvu Australije, a potom i na Otvorenom prvenstvu SAD.

Nagradni fond turnira u Dohi je 1.024.000 dolara, a pobednik će inkasirati 185.850 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu