Nova vest
Tenis

Subota, 28.11.2009.

00:02

Pobeda Davidenka, odmor za Novaka

I pored pobede nad Rafaelom Nadalom u trećem kolu grupne faze Masters kupa u Londonu, Novak Đoković nije uspeo da izbori plasman u polufinale.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U drugom meču grupe A Nikolaj Davidenko pobedio je Robina Soderlinga u tri seta, 7:6, 4:6 i 6:3, za 124 minuta igre, i osvojio drugo mesto u grupi. Plasman u polufinale pored ruskog tenisera izborio je i Šveđanin kao najuspešniji u grupi A.

U polufinalu Masters kupa sastaće se: od 15:15h Rodžer Federer – Nikolaj Davidenko i Robin Soderling – Huan Martin Del Potro, koji igraju od 21.45h.

Posle ravnopravne igre prvi set meča za pobednika grupe A odlučen je u taj-brejku. Iako se činilo da je Soderling ostvario ključnu prednost kada je poveo 4:3, Davidenko je fantastično uzvratio, poveo sa 5:4, a potom odličnim servisima stigao do 1:0.

Slično je izgledao meč i u drugom setu, i to sve do devetog gema. Davidenko je imao brejk šansu na 3:2, ali Soderling odlično servira u par situacija, čime je produžio rezultatsku neizvesnost i Đokovićevu šansu da se plasira u polufinale. Ključni trenutak je bio kada je Soderling pao u sedmom gemu, pošto je od tog trenutka počeo da igra neverovatno, da iskoristi brejk šansu za 5:4 i da stigne do 1:1 u setovima. Osvojenim setom Soderling je izborio prvo mesto u grupi A i tako "izbegao" Rodžera Federera u polufinalu.

U trećem setu Davidenko je imao puno motiva da pobedi. Igrao je vrlo dobro, još bolje servirao i s ubedljivih 6:3 došao do pobede 2:1, drugog mesta u grupi A i plasmana u polufinale, gde ga čeka Rodžer Federer s kojim ima skor 0:12...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu