Nova vest
Tenis

Nedelja, 18.10.2009.

12:56

Davidenko osvojio Šangaj

Ruski teniser Nikolaj Davidenko pobednik je Masters turnira u Šangaju pošto je u finalu savladao Španca Rafaela Nadala sa 7:6 (7:3), 6:3.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Davidenko je do pobede došao posle dva sata i tri minuta velike borbe. Bila je to četvrta ovogodišnja, a ukupno 18. titula za ruskog tenisera, koji trenutno zauzima osmu poziciju na ATP listi i koji je za trijumf u Šangaju osvojio 1.000 ATP poena i 616 hiljada dolara. Ukupan nagradni fond turnira u Šangaju iznosi 3.24 miliona dolara.

Davidenko je do pobede došao pre svega velikom broju vinera. Ruski teniser je napravi čak 35 vinera, naspram devet, koliko je imao Rafael Nadal. Španac je pri rezultatu 5:4 imao priliku da osvoji prvi set, ali je Davidenko ipak slavio posle taj-brejka.

U drugom setu Davidenku je bilo dovoljno da kod rezultata 3:2, oduzme servis drugom teniseru sveta i onda do kraja da održava prednost. Davidenko je do konačne pobede došao nakon što je Nadal posle svog udarca tražio čelendž, a snimak je pokazao da je loptica bila u autu.

Ruskom teniseru je ovo bilo četvrto finale i četvrta pobeda, a pre Šangaja, Davidenko je trijumfovao i u Hamburgu, Umagu i Kuala Lumpuru.

Davidenko je trijumfom u Šangaju zaradio 616 hiljada dolara i 1.000 ATP poena i ruskog tenisera očekuje skok na ATP listi, pošto je branio samo drugo kolo sa turnira u Madridu prošle godine. Nadalu je pripalo 302 hiljade dolara i 600 ATP poena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu