Tenis 59

Nedelja, 18.10.2009.

12:56

Davidenko osvojio Šangaj

Ruski teniser Nikolaj Davidenko pobednik je Masters turnira u Šangaju pošto je u finalu savladao Španca Rafaela Nadala sa 7:6 (7:3), 6:3.

Davidenko osvojio Šangaj IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Rafaelica

pre 14 godina

RF
Nisam čitala komentare od Rafinog poraza, pa ti tek sada odgovaram. Da Federer je osvojio RG i V. jer se Rafa povredio. A Rafi nije prepreka Federer već su njegove povrede i usled straha za svoje zdravlje velika kriza samopouzdanja. Šangaj i Peking nije zbog toga osvojio.

Tenis je vise od igre

pre 14 godina

Svaka cast za Davidenka. Igrao je hrabro, napadacki, punom snagom (imao je dugu pauzu zbog povrede, ali i vreme za dobre pripreme). Dva fantasticna meca, i osvojio Sangaj. U prvom mecu sa Djokovicem, vodila se ravnopravna borba, ali zahvaljujuci Novakovim greskama, pomalo i umoru od nonstop igranja i neiskoriscenim brojnim brejk loptama - Davidenko u 3 seta, posle tri sata igranja, u fantasticno odigranom odlucujucem brejku, pobedjuje. Dakle, mec je bio dosta ravnopravan i izjednacen, ali se mora priznati da je Nikolaj igrao agresivnije, ostrije, preciznije i sa vise samopouzdanja. Novak i dalje forsira neku vrstu defanzivne igre, daleko iza osnovne linije. Ponekad ide u napad ili koristi skracene lopte. Nema ga u terenu (sto je maximalno koristio Davidenko) kod drugog servisa protivnika, vec i dalje taj servis ceka iza osnovne linije. Zasto, kad je jedan od najboljih reternera? Mislim da je to posledica (ili navika) iz mnogo odigranih meceva na sljaci ove godine, pre svega sa Nadalom. Ta defanzivna igra bila je uspesna, ali ne pobednicka, jer ni sa tom i takvom igrom nije izlazio kao pobednik. Na tvrdoj podlozi, Novak mora igrati napadacki tenis. U finalnom mecu, Nadal-Davidenko, Davidenko jos jednom i jos brutalnije demonstrira ofanzivni i napadacki tenis. Veliki Nadal, prosto nema odgovora na takvu igru. Zapravo, Nadal nije ni imao nikakve sanse da pobedi Davidenka, za razliku od Novaka. Posle tog finala, Novak ima za cim da zali (sam je izjavio da je pomalo razocaran). Da je samo malo bio skonentrasaniji, igrao vise napadacki i iskoristio svoje prilike, pobeda bi bila njegova. A u finalu sa Nadalom, pitanje je ko bi bio pobednik. Oba tenisera imala bi motiv: Rafa da povrati samopozdanje (nisu samo povrede u pitanju)i domogne se nove titutule; Novak sa zeljom da vrati Rafi za sve poraze koje je pretrpeo iako je odlicno igrao,i konacno, osvoji prvi masters ove godine. Nazalost, to se nije desilo. Bice sigurno jos analiza zasto. Bitno je da Novak, KONACNO, ali zaista konacno, izvuce pouke iz svega ovoga. Ne recima, posle poraza na konferencijama za medije, vec u stvarnosti, u svojoj igri i glavi. Neka se samo seti svog poletnog, napadackog i briljantnog tenisa koji je igrao 2007. godine - kada je igrao leprsavo, aktraktivno napadacki sa velikim samopouzdanjem, bez straha i respekta prema velikim teniskim protivnicima. Da svaki put ide na pobedu, bez obzira koje je sa druge strane mreze. On to moze, jer je nebrojano puta to i dokazao. Uostalom, Novak je jedan od najtalentovanijih tenisera na svetskom turu. Ja mu zelim od sveg srca dobro zdravlje i da osvaja jos mnogo titula - sve do prvog mesta na ATP listi.

Srdjan

pre 14 godina

@ Dragan.S Ja na travi a ti Dragane na Cemu si pa te toliko zulja.Da ti nije malo plitka.Ne citaj sta ti ne odgovara.Ja na neke stvari ne obracam paznju a na gluposti ukazujem,pa tako i tebi odgovaram.Ja tebra na travi a ti na cemu?

Srdjan

pre 14 godina

@Shauma
Jel ti to imas nekih problema pa normalno Vamos Rafa.Rafa je najbolji,pa svuda te ima na svakom mestu gde su komentari,vidis ja sam ribolovac pa se takvi s..... kao ti lako upecaju.Kome ne odgovara komentar neka preskoci,glasa za ili protiv a nemoj ti shaum-o da mi solis pamet.Komplekse ne lecim ni ja ni Rafa ni Nole.Zato ne sviraj nego daj nesto konkretno.Samo za Shaumu(VAMOS RAFA)(RAFA JE CAR)-To nisam ja to je Pediculis Pubis

Srdjan

pre 14 godina

Molim moderatora da postavi ako hoce ovaj moj komentar kao odgovore Shaumi,Draganu.S,djoksi i ne pisem vise.Dakle prica pocinje ovako.Bio jednom jedan Rafa koji je sa 23.god osvojio:GS=6,RG=4,AO=1,WIMBLEDON=1 + 2finala. Slede Mastersi:MONTE CARLO=5,RIM=4,RC-MONTREAL,TORONTO=2,MADRID=1,INDIAN WELLS=2,HAMBURG=1 plus MASTERS u dublu MONTE CARLO=1 plus 6 finala.Zatim:GOLD Medal-PEKING.Zatim:BARSELONA=5,STUTGART=2,PEKING=1,
SOPOT=1,DUBAI=1,ACAPULCO=1,COSTA DE SAUIPE=1,BASTAD=1,QUEEN'S=1
DOHA=2,CHENNAI=1,UMAG=1.
SKOR: 396:87.2009 god 61:10,Zarada od turnira do danas 26 miliona USD.Od moje malenkosti toliko ajde sad vi udrite,bas da vidim te titule,pobede i sta vec.VOZI MISKO.VAMOS RAFA.Pozdrav Shaumi,Draganu,djoksi.Moderatoru bio sam pristojan i iskren,prozvan sam od doticnih mozgova ispostuj me i ne pisem vise jer nemam
sta.Pozdrav Rafi i nasem Noletu naravno.

RF

pre 14 godina

Kazu Nadal se ''ozljedio'' i onda jadni Federer osvojio RG i Wim nego sta sad kad Federer neigra Rafa nemoze osvojit ''neki tamo'' Shangai tjedan prije Peking ? Molio bi posebno Rafaelicu da mi odgovori posto njezino misljenje izrazito cjenim.

Tennis Fan

pre 14 godina

Davidenku cestitke. Igrao je tenis kako i treba da se igra. U polufinalu i finalu je pobijedio 'odbrambene' specijalce sto je pravi podvig. Jednostavno im nije dozvolio da se priblize osnovnoj liniji, Novaku posebno. Davidenkovi uglovi na obadvije strane su mu i donijeli pobjede i drago mi je da ih je forsirao i pored toga sto je napravio dosta neiznudjenih gresaka. To se zove ofanzivna i intelegentna igra.

Novakova stalna boljka koja mu zasigurno nece mnogo radosti donijeti, vecina vracenih lopti je prekratka, previsoka i na sred igralista, je absolutno odgovarala igracu koji udara loptu u njenom uzlaznom luku i najveci dio teniskog meca provodi izmedju osnovne i servisne linije. Ditto za Nadalovu igru.
Vrh svetskog tenisa moze da zahvali Bogu sto je Kolja 'mali' rastom. Da je kojim slucajem visine Nadala, Federera ili Djokovica bio bi najbolji. Njegova tehnika je idealna, zna sve uradce, zna da igra na mrezi, ima hrabrost, psihicku snagu, izvanredan mozak i fenomenalno se krece.
Volio bih da se moj sin ugleda u njega.

Navakovu igru i ponasanje ne zelim da komentarisem, jedino zalim sto Novak jednostavno ne izgleda da zeli da bude najbolji. Novak je napravio fantasticnu karijeru i fenomenalan uspjeh, postao uzor desetini hiljada nase djece sirom planete, pokazao kako se voli svoja zemlja i postuju svi ljudi dobre volje. Jedino se plasim da ce zazaliti za ispustenom sansom kad konacno okaci raket o klin. Mlad, i ima jos dosta i da uci i da igra ali novi igraci stasavaju svakog dana i nimalo mu nece biti lako. U svakom slucaju on je moj broj 1, zelim mu sve najbolje u zivotu, zdravlje, ljubav i slogu u familiji.

Djoksa

pre 14 godina

U najkracem rezime meca,KOLJA JE IMAO CETIRI PUTA VISE VINERA NADAL.I za najzagrizenije Nadalove navijace ja mislim dosta.A ja bih rekao jos:Nole ispustio si turnir koji je morao biti tvoj,steta...

Зоран Шундић

pre 14 godina

Браво Давиденко! У великој је форми.Није ни чудо што је добио против Ђоковића, кад је савладао и Надала. Али шта би било да је Ноле добио тај меч? Да ли би изашао на крај са Надалом? Турнир у Шангају је показао да је врхунски. Како било да било, Ноле остаје тречи, али ваља му да поправи форму. Можда је то све због краја сезоне - умор?

Taca

pre 14 godina

@Rafa
Daj, ne lupaj... Kakvih bre 2400 poena? Preracunaj ponovo, i proveri pre nego shto dash ovakvu informaciju... Evo, ja cu ti pomoci-Nadal bezi Noletu za manje od 1000poena...

Maksa-Nis

pre 14 godina

Pa recimo da nmozda Rafa nije ono sto je nekad bio, ali to ce vreme pokazati.Ja sam licno zadovoljan da uvek igra finala pa i neka izgubi,ali za polufinala se ne dobija ni utesna nagrada.Finala uvek igraju 2 momka najbolja na turniru.Cestitke Nikolaju.VAMOS RAFA.Doneces ti jos radosti tvojim fanovima.Guraj ti samo do svakog finala pa ce i titule Masters i GS-movi da se kote.Pozdrav svim fanovima ali izvinite najvise Fanovima RAFAELA NADALA.VAMOS RAFA lepo je bilo gledati te u finali pa ako si ga izgubio,bio si tamo fde ti je mesto.

Pilic

pre 14 godina

Bio jednom jedan Nadal, bio sve do pocetka ove godine kada je Svetska teniska organizacija najavila mnogo ostriju doping kontrolu. Secate li se Nadalove reakcije na tu odluku?

MM

pre 14 godina

Svaka cast Davidenku! Kad sam video kako igra protiv Noleta, znao sam da Rafa nema sta da trazi. Jedino je steta sto Nole odigra sve turnire dobro, a drugi lepo natempiraju formu i osvajuju titule.

Sara...Vamos Rafaaa

pre 14 godina

Rafin sam fan...ali moram priznati da je Davidenko danas bio fenomenalan!Da je Rafa tokom celog meca igrao kao sto je igrao u poslednja dva gema(on napadao, a Davidenko se branio) trofej bi bio u Rafinim rukama.Ali dobro, sve cestitke Davidenku...zao mi je samo sto ga Nole nije pobedio, gledali bismo onda Nadal-Djokovic :)Sad ce poceti price kako Nadal nece biti vise onaj stari i kako ne zna da igra tenis, ali sacekacemo sledecu sezonu...RAFA ce ponovo biti onaj stari, kao sto je bio pre nego sto se povredio!VAMOS RAFA!!!

kviki

pre 14 godina

Eh, dobro sad. Vi sto branite Novaka, zar niste videli kako je covek ranjiv. Cim se neko uspali, del pjotro, marej, tsonga, a sad i davidenko, pobedjuje Novaka. Kao da nema nesto sto je potrebno da odrzi poziciju i ide dalje. Evo, sada je ispustio priliku da dobije Nadala.

Biba

pre 14 godina

Sve čestitke Davidenku na zasluženoj pobedi protiv uvek opasnog Nadala. Djokovićev poraz uopšte nije bio slučajan, pogledajte odnos vinera jednog i drugog. Kao da je s druge strane bio Federer. Tenis postaje mnogo zanimljiviji povratkom Rusa u top formu.

doktor

pre 14 godina

Sjajna taktika zvana 'zavrsnica sezone'! Secam se kako je Nalbandian drao sve velike pre 2 god. u ovo vreme.Nema te nigde tokom god.,a dobar si igrac, i onda uzmes masters i brdo para.Tako je i Berdih uzeo masters u Parizu

MarkoOsijek

pre 14 godina

Čestitke obojici. Drago mi je zbog Kolje, jer je nepravedno zapostavljen i potcijenjen igrač. Ima 4 titule ove sezone, a propustio je prva 3 mjeseca, nakon odigranog Chennaija propustio je sve turnire do prelaska na zemlju u Monte Karlu. Ukoliko bude zdrav, u 4. mjesecu 2010. ga treba očekivati jako visoko na ATP ljestvici...

nije bitno ime

pre 14 godina

Logika komsija od juce: Nepravda. Kako nisu Cilicu dodelili pehar on je "razbio" Davidenka. Bolji je i od Nadala i od Djokovica. Ma on je odmah iza Federera, mada je sigurno ispred.
Cestitke Davidenku i Nadalu.

igysa

pre 14 godina

Novak samo da nije bio umoran, on bi i gore isprasio Nadala danas..kako ? pa lepo, imao je tri brejk lopte u trecem setu u samo jednom gemu, i 2 su otisle za par milimetara u aut. To bi bi pored osrednje igre bilo dovoljno da uzme pobedu. Malo je tu i srece falili, ali i sjajno je igrao Davidenko ! Ofanzivno, svaka cast !
Bravo Kolja, drago mi je zbog tebe sto si pokazao ponovo koliko vredis, sjajan momak. A verujem da je Novaku sada malo lakse, jer ipak nije bio tako los, ova Nikolajeva titula to dokazuje.. ali ponasanje Novace da popravis ! svi te gledamo sa velikom paznjom, bodrimo, ginemo.. nemoj da se nerviras kad nejde - nego cepaj sinko !

Čovek na dve noge, a nema roge

pre 14 godina

Ovo je pobeda čista kao suza. U dva seta 35 vinera Davidenka naspram 9 vinera Nadala. Šta reći, osim, bravo za hrabru igru Nikolaja. Pobeda vredna Irininih suza.

Pavle

pre 14 godina

Jesi li siguran da je Davidenko pravoslavac, s obzirom da je rodjen u Ukrajini(a tamo ima dosta katolika)? Jeste da ima pravo pravoslavno ime, al nisam 100 % siguran?

sssssss

pre 14 godina

a joj sad ostaje velika zal za porazom novaka..jer novak je odigrao i juce fantastican mec medjutim nedostatak srece i koncentracije je odlucio..
a nadal s onolikom defanzivom nema sta da trazi....svaki poen se brani...covjek se izlomi po terenu stizuci lopte...
ono da nije smijesno bilo bilo bi zalosno...

Djoksa

pre 14 godina

Eto,desilo se ono sto se moralo desiti jos u cetvrtfinalu.Rafini navijaci su ovde potencirali kako Rafa podize formu sa svakim mecom na turniru,nemusto sugerisuci da ce se kulminacija(titula)desiti u finalu.To se nije desilo zbog toga sto je Rafa to sto jeste postao na sljaci a ovo nije sljaka.Drugim recima,del Potro,Conga i Soderling su ispali a neki igraci su se povredili i Rafa se u finalu nasao zasto ne reci..,sticajem okolnosti.Zar to finalni mec nije pokazao,Rafa ni set nije uzeo od svoje rekao bih redovne musterije.Bravo za Davidenka,zasluzena pobeda a sto se tice Nadala finale nije izgleda mogao dobiti nacinom na koji je usao u njega...

DRAGAN SM

pre 14 godina

Na ovom turniru Davidenko je igrao fenomenalan tenis (uporno, napadacki i precizno). Svaka cast na tituli.
P.S. Zao mi je sto je pobedio Noleta, ali ovaj put Davidenko je bio nezaustavljiv.

zoran

pre 14 godina

Nadajmo se da je Novak odgledao mec i uvideo sta je to agresivni, ofanzivni tenis. Protiv onakve igre defanzivni tenis je kao drvo bez ploda.
Svak cast Rusu...kako samo rano udara po loptici..nemabezanja od linije...fantasticno.

Rafa

pre 14 godina

Cestitke za Davidenka! Rafa nista ne mogu da zamerim, ovo mu je prvo finale od povratka na teren pose duge pauze, i ono sto je bitno da je Rafa ovim finalem smanjio zaostatak za Federerom na 1000 poena, a pobegao Djokovicu na 2400 a Mareju na 2800! RAFA SE VRACA! BUDIMO REALNI!

Djao Ši Žen

pre 14 godina

Pehar, najdeblji ček, „Roleks“, 1000 bodova, Irinine slatke suze radosnice...
Kao ljubitelju tenisa, uvek mi je drago kad vineri nadvladaju moguće rivalove greške, kad ofanziva ne odstupi ni jednog trenutka pred defanzivom. Bravo Kolja!

Djao Ši Žen

Ivan

pre 14 godina

Dobrodošao nazad u sam svetski vrh, Kolja! Ovo je bio vanzemaljski tenis, tek se sada vidi koliko je Đoković bio dobar juče. Što se Davidenka tiče, još bih voleo da vidim da ovako psihički odigra protvi Federera. On, Rodžer, Nole i Nadal, Marej i Del Potro (ako se vrate na raniji nivo posle povreda) - kakva gužva na vrhu. Šteta što ovako nije bilo u sredini sezone.

Milan

pre 14 godina

Hocete sada da pisete kako Rafa ne zna da igra tenis, kako mu nije mesto na drugoj poziciji ATP liste, da nema pojma, jer je imao samo 9 vinera, dok je Davidenko imao 35, ili 36 i sve ostalo najgore sto ste pisali za Noleta, jer je izgubio od "tamo nekog matorog prosecnog tenisera"? Nole mu je pruzio daleko jaci otpor, iako je Rafa imao dva laka meca u cetvrtfinalu i polufinalu, koji su zavrseni predajom njegovih protivnika. Da ste imalo nesto radili u zivotu shvatili bi ste koliko je tesko stici do cilja. Medjutim vi pljuvaci ne mrdate iz kuce, pa to ni ne znate. Bravo Davidenko, sjajan turnir i cestitke na trofeju.

Predo

pre 14 godina

Bila je ovo vjerovatno najbolja igra Nadala otkada se vratio nakon povrede, ali nedovoljna za zahuktalog Davidenka. Ne znam da li bi protiv ovakvog Davidenka nesto mogli uraditi Federer i Marej da su bili ovde, ali da su bili spremni, dosli bi. Ocekivao sam da bi Nadal mogao dobit, jer je dva prethodna duela dobio predajom protivnika, a Davidenko je odigrao vrlo tezak mec u polufinalu protiv Djokovica. A danas je samo nastavio gdje je juce stao. Trebao bi od sutra igrati turnir u Moskvi. Eto teme za kladionice: Hoce li odustati ili se samo formalno pojaviti i dati sansu Safinu u njegovoj poslednjoj sezoni?

Orange County Rocks!

pre 14 godina

E tek sad jedva cekam London.. Kako dobro svi igraju, odusevljena sam! Samo mi je zao sto je Simon propustio sansu da se plasira na zavrsni turnir. Ali Davidenku svaka cast!! Mislila sam da nikada nece igrati bolje nego u Majamiju '08 ali mi je drago sto me je demantovao! Svaka mu cast. I naravno, Vamos Nole ;)

Milan

pre 14 godina

Hocete sada da pisete kako Rafa ne zna da igra tenis, kako mu nije mesto na drugoj poziciji ATP liste, da nema pojma, jer je imao samo 9 vinera, dok je Davidenko imao 35, ili 36 i sve ostalo najgore sto ste pisali za Noleta, jer je izgubio od "tamo nekog matorog prosecnog tenisera"? Nole mu je pruzio daleko jaci otpor, iako je Rafa imao dva laka meca u cetvrtfinalu i polufinalu, koji su zavrseni predajom njegovih protivnika. Da ste imalo nesto radili u zivotu shvatili bi ste koliko je tesko stici do cilja. Medjutim vi pljuvaci ne mrdate iz kuce, pa to ni ne znate. Bravo Davidenko, sjajan turnir i cestitke na trofeju.

DRAGAN SM

pre 14 godina

Na ovom turniru Davidenko je igrao fenomenalan tenis (uporno, napadacki i precizno). Svaka cast na tituli.
P.S. Zao mi je sto je pobedio Noleta, ali ovaj put Davidenko je bio nezaustavljiv.

Ivan

pre 14 godina

Dobrodošao nazad u sam svetski vrh, Kolja! Ovo je bio vanzemaljski tenis, tek se sada vidi koliko je Đoković bio dobar juče. Što se Davidenka tiče, još bih voleo da vidim da ovako psihički odigra protvi Federera. On, Rodžer, Nole i Nadal, Marej i Del Potro (ako se vrate na raniji nivo posle povreda) - kakva gužva na vrhu. Šteta što ovako nije bilo u sredini sezone.

sssssss

pre 14 godina

a joj sad ostaje velika zal za porazom novaka..jer novak je odigrao i juce fantastican mec medjutim nedostatak srece i koncentracije je odlucio..
a nadal s onolikom defanzivom nema sta da trazi....svaki poen se brani...covjek se izlomi po terenu stizuci lopte...
ono da nije smijesno bilo bilo bi zalosno...

zoran

pre 14 godina

Nadajmo se da je Novak odgledao mec i uvideo sta je to agresivni, ofanzivni tenis. Protiv onakve igre defanzivni tenis je kao drvo bez ploda.
Svak cast Rusu...kako samo rano udara po loptici..nemabezanja od linije...fantasticno.

Djao Ši Žen

pre 14 godina

Pehar, najdeblji ček, „Roleks“, 1000 bodova, Irinine slatke suze radosnice...
Kao ljubitelju tenisa, uvek mi je drago kad vineri nadvladaju moguće rivalove greške, kad ofanziva ne odstupi ni jednog trenutka pred defanzivom. Bravo Kolja!

Djao Ši Žen

igysa

pre 14 godina

Novak samo da nije bio umoran, on bi i gore isprasio Nadala danas..kako ? pa lepo, imao je tri brejk lopte u trecem setu u samo jednom gemu, i 2 su otisle za par milimetara u aut. To bi bi pored osrednje igre bilo dovoljno da uzme pobedu. Malo je tu i srece falili, ali i sjajno je igrao Davidenko ! Ofanzivno, svaka cast !
Bravo Kolja, drago mi je zbog tebe sto si pokazao ponovo koliko vredis, sjajan momak. A verujem da je Novaku sada malo lakse, jer ipak nije bio tako los, ova Nikolajeva titula to dokazuje.. ali ponasanje Novace da popravis ! svi te gledamo sa velikom paznjom, bodrimo, ginemo.. nemoj da se nerviras kad nejde - nego cepaj sinko !

Biba

pre 14 godina

Sve čestitke Davidenku na zasluženoj pobedi protiv uvek opasnog Nadala. Djokovićev poraz uopšte nije bio slučajan, pogledajte odnos vinera jednog i drugog. Kao da je s druge strane bio Federer. Tenis postaje mnogo zanimljiviji povratkom Rusa u top formu.

Rafa

pre 14 godina

Cestitke za Davidenka! Rafa nista ne mogu da zamerim, ovo mu je prvo finale od povratka na teren pose duge pauze, i ono sto je bitno da je Rafa ovim finalem smanjio zaostatak za Federerom na 1000 poena, a pobegao Djokovicu na 2400 a Mareju na 2800! RAFA SE VRACA! BUDIMO REALNI!

Čovek na dve noge, a nema roge

pre 14 godina

Ovo je pobeda čista kao suza. U dva seta 35 vinera Davidenka naspram 9 vinera Nadala. Šta reći, osim, bravo za hrabru igru Nikolaja. Pobeda vredna Irininih suza.

nije bitno ime

pre 14 godina

Logika komsija od juce: Nepravda. Kako nisu Cilicu dodelili pehar on je "razbio" Davidenka. Bolji je i od Nadala i od Djokovica. Ma on je odmah iza Federera, mada je sigurno ispred.
Cestitke Davidenku i Nadalu.

MarkoOsijek

pre 14 godina

Čestitke obojici. Drago mi je zbog Kolje, jer je nepravedno zapostavljen i potcijenjen igrač. Ima 4 titule ove sezone, a propustio je prva 3 mjeseca, nakon odigranog Chennaija propustio je sve turnire do prelaska na zemlju u Monte Karlu. Ukoliko bude zdrav, u 4. mjesecu 2010. ga treba očekivati jako visoko na ATP ljestvici...

Djoksa

pre 14 godina

Eto,desilo se ono sto se moralo desiti jos u cetvrtfinalu.Rafini navijaci su ovde potencirali kako Rafa podize formu sa svakim mecom na turniru,nemusto sugerisuci da ce se kulminacija(titula)desiti u finalu.To se nije desilo zbog toga sto je Rafa to sto jeste postao na sljaci a ovo nije sljaka.Drugim recima,del Potro,Conga i Soderling su ispali a neki igraci su se povredili i Rafa se u finalu nasao zasto ne reci..,sticajem okolnosti.Zar to finalni mec nije pokazao,Rafa ni set nije uzeo od svoje rekao bih redovne musterije.Bravo za Davidenka,zasluzena pobeda a sto se tice Nadala finale nije izgleda mogao dobiti nacinom na koji je usao u njega...

Pilic

pre 14 godina

Bio jednom jedan Nadal, bio sve do pocetka ove godine kada je Svetska teniska organizacija najavila mnogo ostriju doping kontrolu. Secate li se Nadalove reakcije na tu odluku?

Sara...Vamos Rafaaa

pre 14 godina

Rafin sam fan...ali moram priznati da je Davidenko danas bio fenomenalan!Da je Rafa tokom celog meca igrao kao sto je igrao u poslednja dva gema(on napadao, a Davidenko se branio) trofej bi bio u Rafinim rukama.Ali dobro, sve cestitke Davidenku...zao mi je samo sto ga Nole nije pobedio, gledali bismo onda Nadal-Djokovic :)Sad ce poceti price kako Nadal nece biti vise onaj stari i kako ne zna da igra tenis, ali sacekacemo sledecu sezonu...RAFA ce ponovo biti onaj stari, kao sto je bio pre nego sto se povredio!VAMOS RAFA!!!

Orange County Rocks!

pre 14 godina

E tek sad jedva cekam London.. Kako dobro svi igraju, odusevljena sam! Samo mi je zao sto je Simon propustio sansu da se plasira na zavrsni turnir. Ali Davidenku svaka cast!! Mislila sam da nikada nece igrati bolje nego u Majamiju '08 ali mi je drago sto me je demantovao! Svaka mu cast. I naravno, Vamos Nole ;)

Predo

pre 14 godina

Bila je ovo vjerovatno najbolja igra Nadala otkada se vratio nakon povrede, ali nedovoljna za zahuktalog Davidenka. Ne znam da li bi protiv ovakvog Davidenka nesto mogli uraditi Federer i Marej da su bili ovde, ali da su bili spremni, dosli bi. Ocekivao sam da bi Nadal mogao dobit, jer je dva prethodna duela dobio predajom protivnika, a Davidenko je odigrao vrlo tezak mec u polufinalu protiv Djokovica. A danas je samo nastavio gdje je juce stao. Trebao bi od sutra igrati turnir u Moskvi. Eto teme za kladionice: Hoce li odustati ili se samo formalno pojaviti i dati sansu Safinu u njegovoj poslednjoj sezoni?

doktor

pre 14 godina

Sjajna taktika zvana 'zavrsnica sezone'! Secam se kako je Nalbandian drao sve velike pre 2 god. u ovo vreme.Nema te nigde tokom god.,a dobar si igrac, i onda uzmes masters i brdo para.Tako je i Berdih uzeo masters u Parizu

MM

pre 14 godina

Svaka cast Davidenku! Kad sam video kako igra protiv Noleta, znao sam da Rafa nema sta da trazi. Jedino je steta sto Nole odigra sve turnire dobro, a drugi lepo natempiraju formu i osvajuju titule.

Maksa-Nis

pre 14 godina

Pa recimo da nmozda Rafa nije ono sto je nekad bio, ali to ce vreme pokazati.Ja sam licno zadovoljan da uvek igra finala pa i neka izgubi,ali za polufinala se ne dobija ni utesna nagrada.Finala uvek igraju 2 momka najbolja na turniru.Cestitke Nikolaju.VAMOS RAFA.Doneces ti jos radosti tvojim fanovima.Guraj ti samo do svakog finala pa ce i titule Masters i GS-movi da se kote.Pozdrav svim fanovima ali izvinite najvise Fanovima RAFAELA NADALA.VAMOS RAFA lepo je bilo gledati te u finali pa ako si ga izgubio,bio si tamo fde ti je mesto.

Taca

pre 14 godina

@Rafa
Daj, ne lupaj... Kakvih bre 2400 poena? Preracunaj ponovo, i proveri pre nego shto dash ovakvu informaciju... Evo, ja cu ti pomoci-Nadal bezi Noletu za manje od 1000poena...

Djoksa

pre 14 godina

U najkracem rezime meca,KOLJA JE IMAO CETIRI PUTA VISE VINERA NADAL.I za najzagrizenije Nadalove navijace ja mislim dosta.A ja bih rekao jos:Nole ispustio si turnir koji je morao biti tvoj,steta...

Tenis je vise od igre

pre 14 godina

Svaka cast za Davidenka. Igrao je hrabro, napadacki, punom snagom (imao je dugu pauzu zbog povrede, ali i vreme za dobre pripreme). Dva fantasticna meca, i osvojio Sangaj. U prvom mecu sa Djokovicem, vodila se ravnopravna borba, ali zahvaljujuci Novakovim greskama, pomalo i umoru od nonstop igranja i neiskoriscenim brojnim brejk loptama - Davidenko u 3 seta, posle tri sata igranja, u fantasticno odigranom odlucujucem brejku, pobedjuje. Dakle, mec je bio dosta ravnopravan i izjednacen, ali se mora priznati da je Nikolaj igrao agresivnije, ostrije, preciznije i sa vise samopouzdanja. Novak i dalje forsira neku vrstu defanzivne igre, daleko iza osnovne linije. Ponekad ide u napad ili koristi skracene lopte. Nema ga u terenu (sto je maximalno koristio Davidenko) kod drugog servisa protivnika, vec i dalje taj servis ceka iza osnovne linije. Zasto, kad je jedan od najboljih reternera? Mislim da je to posledica (ili navika) iz mnogo odigranih meceva na sljaci ove godine, pre svega sa Nadalom. Ta defanzivna igra bila je uspesna, ali ne pobednicka, jer ni sa tom i takvom igrom nije izlazio kao pobednik. Na tvrdoj podlozi, Novak mora igrati napadacki tenis. U finalnom mecu, Nadal-Davidenko, Davidenko jos jednom i jos brutalnije demonstrira ofanzivni i napadacki tenis. Veliki Nadal, prosto nema odgovora na takvu igru. Zapravo, Nadal nije ni imao nikakve sanse da pobedi Davidenka, za razliku od Novaka. Posle tog finala, Novak ima za cim da zali (sam je izjavio da je pomalo razocaran). Da je samo malo bio skonentrasaniji, igrao vise napadacki i iskoristio svoje prilike, pobeda bi bila njegova. A u finalu sa Nadalom, pitanje je ko bi bio pobednik. Oba tenisera imala bi motiv: Rafa da povrati samopozdanje (nisu samo povrede u pitanju)i domogne se nove titutule; Novak sa zeljom da vrati Rafi za sve poraze koje je pretrpeo iako je odlicno igrao,i konacno, osvoji prvi masters ove godine. Nazalost, to se nije desilo. Bice sigurno jos analiza zasto. Bitno je da Novak, KONACNO, ali zaista konacno, izvuce pouke iz svega ovoga. Ne recima, posle poraza na konferencijama za medije, vec u stvarnosti, u svojoj igri i glavi. Neka se samo seti svog poletnog, napadackog i briljantnog tenisa koji je igrao 2007. godine - kada je igrao leprsavo, aktraktivno napadacki sa velikim samopouzdanjem, bez straha i respekta prema velikim teniskim protivnicima. Da svaki put ide na pobedu, bez obzira koje je sa druge strane mreze. On to moze, jer je nebrojano puta to i dokazao. Uostalom, Novak je jedan od najtalentovanijih tenisera na svetskom turu. Ja mu zelim od sveg srca dobro zdravlje i da osvaja jos mnogo titula - sve do prvog mesta na ATP listi.

Pavle

pre 14 godina

Jesi li siguran da je Davidenko pravoslavac, s obzirom da je rodjen u Ukrajini(a tamo ima dosta katolika)? Jeste da ima pravo pravoslavno ime, al nisam 100 % siguran?

Зоран Шундић

pre 14 godina

Браво Давиденко! У великој је форми.Није ни чудо што је добио против Ђоковића, кад је савладао и Надала. Али шта би било да је Ноле добио тај меч? Да ли би изашао на крај са Надалом? Турнир у Шангају је показао да је врхунски. Како било да било, Ноле остаје тречи, али ваља му да поправи форму. Можда је то све због краја сезоне - умор?

kviki

pre 14 godina

Eh, dobro sad. Vi sto branite Novaka, zar niste videli kako je covek ranjiv. Cim se neko uspali, del pjotro, marej, tsonga, a sad i davidenko, pobedjuje Novaka. Kao da nema nesto sto je potrebno da odrzi poziciju i ide dalje. Evo, sada je ispustio priliku da dobije Nadala.

Srdjan

pre 14 godina

Molim moderatora da postavi ako hoce ovaj moj komentar kao odgovore Shaumi,Draganu.S,djoksi i ne pisem vise.Dakle prica pocinje ovako.Bio jednom jedan Rafa koji je sa 23.god osvojio:GS=6,RG=4,AO=1,WIMBLEDON=1 + 2finala. Slede Mastersi:MONTE CARLO=5,RIM=4,RC-MONTREAL,TORONTO=2,MADRID=1,INDIAN WELLS=2,HAMBURG=1 plus MASTERS u dublu MONTE CARLO=1 plus 6 finala.Zatim:GOLD Medal-PEKING.Zatim:BARSELONA=5,STUTGART=2,PEKING=1,
SOPOT=1,DUBAI=1,ACAPULCO=1,COSTA DE SAUIPE=1,BASTAD=1,QUEEN'S=1
DOHA=2,CHENNAI=1,UMAG=1.
SKOR: 396:87.2009 god 61:10,Zarada od turnira do danas 26 miliona USD.Od moje malenkosti toliko ajde sad vi udrite,bas da vidim te titule,pobede i sta vec.VOZI MISKO.VAMOS RAFA.Pozdrav Shaumi,Draganu,djoksi.Moderatoru bio sam pristojan i iskren,prozvan sam od doticnih mozgova ispostuj me i ne pisem vise jer nemam
sta.Pozdrav Rafi i nasem Noletu naravno.

Srdjan

pre 14 godina

@Shauma
Jel ti to imas nekih problema pa normalno Vamos Rafa.Rafa je najbolji,pa svuda te ima na svakom mestu gde su komentari,vidis ja sam ribolovac pa se takvi s..... kao ti lako upecaju.Kome ne odgovara komentar neka preskoci,glasa za ili protiv a nemoj ti shaum-o da mi solis pamet.Komplekse ne lecim ni ja ni Rafa ni Nole.Zato ne sviraj nego daj nesto konkretno.Samo za Shaumu(VAMOS RAFA)(RAFA JE CAR)-To nisam ja to je Pediculis Pubis

Tennis Fan

pre 14 godina

Davidenku cestitke. Igrao je tenis kako i treba da se igra. U polufinalu i finalu je pobijedio 'odbrambene' specijalce sto je pravi podvig. Jednostavno im nije dozvolio da se priblize osnovnoj liniji, Novaku posebno. Davidenkovi uglovi na obadvije strane su mu i donijeli pobjede i drago mi je da ih je forsirao i pored toga sto je napravio dosta neiznudjenih gresaka. To se zove ofanzivna i intelegentna igra.

Novakova stalna boljka koja mu zasigurno nece mnogo radosti donijeti, vecina vracenih lopti je prekratka, previsoka i na sred igralista, je absolutno odgovarala igracu koji udara loptu u njenom uzlaznom luku i najveci dio teniskog meca provodi izmedju osnovne i servisne linije. Ditto za Nadalovu igru.
Vrh svetskog tenisa moze da zahvali Bogu sto je Kolja 'mali' rastom. Da je kojim slucajem visine Nadala, Federera ili Djokovica bio bi najbolji. Njegova tehnika je idealna, zna sve uradce, zna da igra na mrezi, ima hrabrost, psihicku snagu, izvanredan mozak i fenomenalno se krece.
Volio bih da se moj sin ugleda u njega.

Navakovu igru i ponasanje ne zelim da komentarisem, jedino zalim sto Novak jednostavno ne izgleda da zeli da bude najbolji. Novak je napravio fantasticnu karijeru i fenomenalan uspjeh, postao uzor desetini hiljada nase djece sirom planete, pokazao kako se voli svoja zemlja i postuju svi ljudi dobre volje. Jedino se plasim da ce zazaliti za ispustenom sansom kad konacno okaci raket o klin. Mlad, i ima jos dosta i da uci i da igra ali novi igraci stasavaju svakog dana i nimalo mu nece biti lako. U svakom slucaju on je moj broj 1, zelim mu sve najbolje u zivotu, zdravlje, ljubav i slogu u familiji.

Srdjan

pre 14 godina

@ Dragan.S Ja na travi a ti Dragane na Cemu si pa te toliko zulja.Da ti nije malo plitka.Ne citaj sta ti ne odgovara.Ja na neke stvari ne obracam paznju a na gluposti ukazujem,pa tako i tebi odgovaram.Ja tebra na travi a ti na cemu?

RF

pre 14 godina

Kazu Nadal se ''ozljedio'' i onda jadni Federer osvojio RG i Wim nego sta sad kad Federer neigra Rafa nemoze osvojit ''neki tamo'' Shangai tjedan prije Peking ? Molio bi posebno Rafaelicu da mi odgovori posto njezino misljenje izrazito cjenim.

Rafaelica

pre 14 godina

RF
Nisam čitala komentare od Rafinog poraza, pa ti tek sada odgovaram. Da Federer je osvojio RG i V. jer se Rafa povredio. A Rafi nije prepreka Federer već su njegove povrede i usled straha za svoje zdravlje velika kriza samopouzdanja. Šangaj i Peking nije zbog toga osvojio.

Rafa

pre 14 godina

Cestitke za Davidenka! Rafa nista ne mogu da zamerim, ovo mu je prvo finale od povratka na teren pose duge pauze, i ono sto je bitno da je Rafa ovim finalem smanjio zaostatak za Federerom na 1000 poena, a pobegao Djokovicu na 2400 a Mareju na 2800! RAFA SE VRACA! BUDIMO REALNI!

kviki

pre 14 godina

Eh, dobro sad. Vi sto branite Novaka, zar niste videli kako je covek ranjiv. Cim se neko uspali, del pjotro, marej, tsonga, a sad i davidenko, pobedjuje Novaka. Kao da nema nesto sto je potrebno da odrzi poziciju i ide dalje. Evo, sada je ispustio priliku da dobije Nadala.

Maksa-Nis

pre 14 godina

Pa recimo da nmozda Rafa nije ono sto je nekad bio, ali to ce vreme pokazati.Ja sam licno zadovoljan da uvek igra finala pa i neka izgubi,ali za polufinala se ne dobija ni utesna nagrada.Finala uvek igraju 2 momka najbolja na turniru.Cestitke Nikolaju.VAMOS RAFA.Doneces ti jos radosti tvojim fanovima.Guraj ti samo do svakog finala pa ce i titule Masters i GS-movi da se kote.Pozdrav svim fanovima ali izvinite najvise Fanovima RAFAELA NADALA.VAMOS RAFA lepo je bilo gledati te u finali pa ako si ga izgubio,bio si tamo fde ti je mesto.

Pavle

pre 14 godina

Jesi li siguran da je Davidenko pravoslavac, s obzirom da je rodjen u Ukrajini(a tamo ima dosta katolika)? Jeste da ima pravo pravoslavno ime, al nisam 100 % siguran?

sssssss

pre 14 godina

a joj sad ostaje velika zal za porazom novaka..jer novak je odigrao i juce fantastican mec medjutim nedostatak srece i koncentracije je odlucio..
a nadal s onolikom defanzivom nema sta da trazi....svaki poen se brani...covjek se izlomi po terenu stizuci lopte...
ono da nije smijesno bilo bilo bi zalosno...

Pilic

pre 14 godina

Bio jednom jedan Nadal, bio sve do pocetka ove godine kada je Svetska teniska organizacija najavila mnogo ostriju doping kontrolu. Secate li se Nadalove reakcije na tu odluku?

Milan

pre 14 godina

Hocete sada da pisete kako Rafa ne zna da igra tenis, kako mu nije mesto na drugoj poziciji ATP liste, da nema pojma, jer je imao samo 9 vinera, dok je Davidenko imao 35, ili 36 i sve ostalo najgore sto ste pisali za Noleta, jer je izgubio od "tamo nekog matorog prosecnog tenisera"? Nole mu je pruzio daleko jaci otpor, iako je Rafa imao dva laka meca u cetvrtfinalu i polufinalu, koji su zavrseni predajom njegovih protivnika. Da ste imalo nesto radili u zivotu shvatili bi ste koliko je tesko stici do cilja. Medjutim vi pljuvaci ne mrdate iz kuce, pa to ni ne znate. Bravo Davidenko, sjajan turnir i cestitke na trofeju.

nije bitno ime

pre 14 godina

Logika komsija od juce: Nepravda. Kako nisu Cilicu dodelili pehar on je "razbio" Davidenka. Bolji je i od Nadala i od Djokovica. Ma on je odmah iza Federera, mada je sigurno ispred.
Cestitke Davidenku i Nadalu.

igysa

pre 14 godina

Novak samo da nije bio umoran, on bi i gore isprasio Nadala danas..kako ? pa lepo, imao je tri brejk lopte u trecem setu u samo jednom gemu, i 2 su otisle za par milimetara u aut. To bi bi pored osrednje igre bilo dovoljno da uzme pobedu. Malo je tu i srece falili, ali i sjajno je igrao Davidenko ! Ofanzivno, svaka cast !
Bravo Kolja, drago mi je zbog tebe sto si pokazao ponovo koliko vredis, sjajan momak. A verujem da je Novaku sada malo lakse, jer ipak nije bio tako los, ova Nikolajeva titula to dokazuje.. ali ponasanje Novace da popravis ! svi te gledamo sa velikom paznjom, bodrimo, ginemo.. nemoj da se nerviras kad nejde - nego cepaj sinko !

Sara...Vamos Rafaaa

pre 14 godina

Rafin sam fan...ali moram priznati da je Davidenko danas bio fenomenalan!Da je Rafa tokom celog meca igrao kao sto je igrao u poslednja dva gema(on napadao, a Davidenko se branio) trofej bi bio u Rafinim rukama.Ali dobro, sve cestitke Davidenku...zao mi je samo sto ga Nole nije pobedio, gledali bismo onda Nadal-Djokovic :)Sad ce poceti price kako Nadal nece biti vise onaj stari i kako ne zna da igra tenis, ali sacekacemo sledecu sezonu...RAFA ce ponovo biti onaj stari, kao sto je bio pre nego sto se povredio!VAMOS RAFA!!!

zoran

pre 14 godina

Nadajmo se da je Novak odgledao mec i uvideo sta je to agresivni, ofanzivni tenis. Protiv onakve igre defanzivni tenis je kao drvo bez ploda.
Svak cast Rusu...kako samo rano udara po loptici..nemabezanja od linije...fantasticno.

Djoksa

pre 14 godina

Eto,desilo se ono sto se moralo desiti jos u cetvrtfinalu.Rafini navijaci su ovde potencirali kako Rafa podize formu sa svakim mecom na turniru,nemusto sugerisuci da ce se kulminacija(titula)desiti u finalu.To se nije desilo zbog toga sto je Rafa to sto jeste postao na sljaci a ovo nije sljaka.Drugim recima,del Potro,Conga i Soderling su ispali a neki igraci su se povredili i Rafa se u finalu nasao zasto ne reci..,sticajem okolnosti.Zar to finalni mec nije pokazao,Rafa ni set nije uzeo od svoje rekao bih redovne musterije.Bravo za Davidenka,zasluzena pobeda a sto se tice Nadala finale nije izgleda mogao dobiti nacinom na koji je usao u njega...

Djoksa

pre 14 godina

U najkracem rezime meca,KOLJA JE IMAO CETIRI PUTA VISE VINERA NADAL.I za najzagrizenije Nadalove navijace ja mislim dosta.A ja bih rekao jos:Nole ispustio si turnir koji je morao biti tvoj,steta...

Taca

pre 14 godina

@Rafa
Daj, ne lupaj... Kakvih bre 2400 poena? Preracunaj ponovo, i proveri pre nego shto dash ovakvu informaciju... Evo, ja cu ti pomoci-Nadal bezi Noletu za manje od 1000poena...

Ivan

pre 14 godina

Dobrodošao nazad u sam svetski vrh, Kolja! Ovo je bio vanzemaljski tenis, tek se sada vidi koliko je Đoković bio dobar juče. Što se Davidenka tiče, još bih voleo da vidim da ovako psihički odigra protvi Federera. On, Rodžer, Nole i Nadal, Marej i Del Potro (ako se vrate na raniji nivo posle povreda) - kakva gužva na vrhu. Šteta što ovako nije bilo u sredini sezone.

RF

pre 14 godina

Kazu Nadal se ''ozljedio'' i onda jadni Federer osvojio RG i Wim nego sta sad kad Federer neigra Rafa nemoze osvojit ''neki tamo'' Shangai tjedan prije Peking ? Molio bi posebno Rafaelicu da mi odgovori posto njezino misljenje izrazito cjenim.

Orange County Rocks!

pre 14 godina

E tek sad jedva cekam London.. Kako dobro svi igraju, odusevljena sam! Samo mi je zao sto je Simon propustio sansu da se plasira na zavrsni turnir. Ali Davidenku svaka cast!! Mislila sam da nikada nece igrati bolje nego u Majamiju '08 ali mi je drago sto me je demantovao! Svaka mu cast. I naravno, Vamos Nole ;)

Predo

pre 14 godina

Bila je ovo vjerovatno najbolja igra Nadala otkada se vratio nakon povrede, ali nedovoljna za zahuktalog Davidenka. Ne znam da li bi protiv ovakvog Davidenka nesto mogli uraditi Federer i Marej da su bili ovde, ali da su bili spremni, dosli bi. Ocekivao sam da bi Nadal mogao dobit, jer je dva prethodna duela dobio predajom protivnika, a Davidenko je odigrao vrlo tezak mec u polufinalu protiv Djokovica. A danas je samo nastavio gdje je juce stao. Trebao bi od sutra igrati turnir u Moskvi. Eto teme za kladionice: Hoce li odustati ili se samo formalno pojaviti i dati sansu Safinu u njegovoj poslednjoj sezoni?

Srdjan

pre 14 godina

Molim moderatora da postavi ako hoce ovaj moj komentar kao odgovore Shaumi,Draganu.S,djoksi i ne pisem vise.Dakle prica pocinje ovako.Bio jednom jedan Rafa koji je sa 23.god osvojio:GS=6,RG=4,AO=1,WIMBLEDON=1 + 2finala. Slede Mastersi:MONTE CARLO=5,RIM=4,RC-MONTREAL,TORONTO=2,MADRID=1,INDIAN WELLS=2,HAMBURG=1 plus MASTERS u dublu MONTE CARLO=1 plus 6 finala.Zatim:GOLD Medal-PEKING.Zatim:BARSELONA=5,STUTGART=2,PEKING=1,
SOPOT=1,DUBAI=1,ACAPULCO=1,COSTA DE SAUIPE=1,BASTAD=1,QUEEN'S=1
DOHA=2,CHENNAI=1,UMAG=1.
SKOR: 396:87.2009 god 61:10,Zarada od turnira do danas 26 miliona USD.Od moje malenkosti toliko ajde sad vi udrite,bas da vidim te titule,pobede i sta vec.VOZI MISKO.VAMOS RAFA.Pozdrav Shaumi,Draganu,djoksi.Moderatoru bio sam pristojan i iskren,prozvan sam od doticnih mozgova ispostuj me i ne pisem vise jer nemam
sta.Pozdrav Rafi i nasem Noletu naravno.

DRAGAN SM

pre 14 godina

Na ovom turniru Davidenko je igrao fenomenalan tenis (uporno, napadacki i precizno). Svaka cast na tituli.
P.S. Zao mi je sto je pobedio Noleta, ali ovaj put Davidenko je bio nezaustavljiv.

Djao Ši Žen

pre 14 godina

Pehar, najdeblji ček, „Roleks“, 1000 bodova, Irinine slatke suze radosnice...
Kao ljubitelju tenisa, uvek mi je drago kad vineri nadvladaju moguće rivalove greške, kad ofanziva ne odstupi ni jednog trenutka pred defanzivom. Bravo Kolja!

Djao Ši Žen

MarkoOsijek

pre 14 godina

Čestitke obojici. Drago mi je zbog Kolje, jer je nepravedno zapostavljen i potcijenjen igrač. Ima 4 titule ove sezone, a propustio je prva 3 mjeseca, nakon odigranog Chennaija propustio je sve turnire do prelaska na zemlju u Monte Karlu. Ukoliko bude zdrav, u 4. mjesecu 2010. ga treba očekivati jako visoko na ATP ljestvici...

Srdjan

pre 14 godina

@Shauma
Jel ti to imas nekih problema pa normalno Vamos Rafa.Rafa je najbolji,pa svuda te ima na svakom mestu gde su komentari,vidis ja sam ribolovac pa se takvi s..... kao ti lako upecaju.Kome ne odgovara komentar neka preskoci,glasa za ili protiv a nemoj ti shaum-o da mi solis pamet.Komplekse ne lecim ni ja ni Rafa ni Nole.Zato ne sviraj nego daj nesto konkretno.Samo za Shaumu(VAMOS RAFA)(RAFA JE CAR)-To nisam ja to je Pediculis Pubis

Tenis je vise od igre

pre 14 godina

Svaka cast za Davidenka. Igrao je hrabro, napadacki, punom snagom (imao je dugu pauzu zbog povrede, ali i vreme za dobre pripreme). Dva fantasticna meca, i osvojio Sangaj. U prvom mecu sa Djokovicem, vodila se ravnopravna borba, ali zahvaljujuci Novakovim greskama, pomalo i umoru od nonstop igranja i neiskoriscenim brojnim brejk loptama - Davidenko u 3 seta, posle tri sata igranja, u fantasticno odigranom odlucujucem brejku, pobedjuje. Dakle, mec je bio dosta ravnopravan i izjednacen, ali se mora priznati da je Nikolaj igrao agresivnije, ostrije, preciznije i sa vise samopouzdanja. Novak i dalje forsira neku vrstu defanzivne igre, daleko iza osnovne linije. Ponekad ide u napad ili koristi skracene lopte. Nema ga u terenu (sto je maximalno koristio Davidenko) kod drugog servisa protivnika, vec i dalje taj servis ceka iza osnovne linije. Zasto, kad je jedan od najboljih reternera? Mislim da je to posledica (ili navika) iz mnogo odigranih meceva na sljaci ove godine, pre svega sa Nadalom. Ta defanzivna igra bila je uspesna, ali ne pobednicka, jer ni sa tom i takvom igrom nije izlazio kao pobednik. Na tvrdoj podlozi, Novak mora igrati napadacki tenis. U finalnom mecu, Nadal-Davidenko, Davidenko jos jednom i jos brutalnije demonstrira ofanzivni i napadacki tenis. Veliki Nadal, prosto nema odgovora na takvu igru. Zapravo, Nadal nije ni imao nikakve sanse da pobedi Davidenka, za razliku od Novaka. Posle tog finala, Novak ima za cim da zali (sam je izjavio da je pomalo razocaran). Da je samo malo bio skonentrasaniji, igrao vise napadacki i iskoristio svoje prilike, pobeda bi bila njegova. A u finalu sa Nadalom, pitanje je ko bi bio pobednik. Oba tenisera imala bi motiv: Rafa da povrati samopozdanje (nisu samo povrede u pitanju)i domogne se nove titutule; Novak sa zeljom da vrati Rafi za sve poraze koje je pretrpeo iako je odlicno igrao,i konacno, osvoji prvi masters ove godine. Nazalost, to se nije desilo. Bice sigurno jos analiza zasto. Bitno je da Novak, KONACNO, ali zaista konacno, izvuce pouke iz svega ovoga. Ne recima, posle poraza na konferencijama za medije, vec u stvarnosti, u svojoj igri i glavi. Neka se samo seti svog poletnog, napadackog i briljantnog tenisa koji je igrao 2007. godine - kada je igrao leprsavo, aktraktivno napadacki sa velikim samopouzdanjem, bez straha i respekta prema velikim teniskim protivnicima. Da svaki put ide na pobedu, bez obzira koje je sa druge strane mreze. On to moze, jer je nebrojano puta to i dokazao. Uostalom, Novak je jedan od najtalentovanijih tenisera na svetskom turu. Ja mu zelim od sveg srca dobro zdravlje i da osvaja jos mnogo titula - sve do prvog mesta na ATP listi.

MM

pre 14 godina

Svaka cast Davidenku! Kad sam video kako igra protiv Noleta, znao sam da Rafa nema sta da trazi. Jedino je steta sto Nole odigra sve turnire dobro, a drugi lepo natempiraju formu i osvajuju titule.

Зоран Шундић

pre 14 godina

Браво Давиденко! У великој је форми.Није ни чудо што је добио против Ђоковића, кад је савладао и Надала. Али шта би било да је Ноле добио тај меч? Да ли би изашао на крај са Надалом? Турнир у Шангају је показао да је врхунски. Како било да било, Ноле остаје тречи, али ваља му да поправи форму. Можда је то све због краја сезоне - умор?

Čovek na dve noge, a nema roge

pre 14 godina

Ovo je pobeda čista kao suza. U dva seta 35 vinera Davidenka naspram 9 vinera Nadala. Šta reći, osim, bravo za hrabru igru Nikolaja. Pobeda vredna Irininih suza.

doktor

pre 14 godina

Sjajna taktika zvana 'zavrsnica sezone'! Secam se kako je Nalbandian drao sve velike pre 2 god. u ovo vreme.Nema te nigde tokom god.,a dobar si igrac, i onda uzmes masters i brdo para.Tako je i Berdih uzeo masters u Parizu

Biba

pre 14 godina

Sve čestitke Davidenku na zasluženoj pobedi protiv uvek opasnog Nadala. Djokovićev poraz uopšte nije bio slučajan, pogledajte odnos vinera jednog i drugog. Kao da je s druge strane bio Federer. Tenis postaje mnogo zanimljiviji povratkom Rusa u top formu.

Tennis Fan

pre 14 godina

Davidenku cestitke. Igrao je tenis kako i treba da se igra. U polufinalu i finalu je pobijedio 'odbrambene' specijalce sto je pravi podvig. Jednostavno im nije dozvolio da se priblize osnovnoj liniji, Novaku posebno. Davidenkovi uglovi na obadvije strane su mu i donijeli pobjede i drago mi je da ih je forsirao i pored toga sto je napravio dosta neiznudjenih gresaka. To se zove ofanzivna i intelegentna igra.

Novakova stalna boljka koja mu zasigurno nece mnogo radosti donijeti, vecina vracenih lopti je prekratka, previsoka i na sred igralista, je absolutno odgovarala igracu koji udara loptu u njenom uzlaznom luku i najveci dio teniskog meca provodi izmedju osnovne i servisne linije. Ditto za Nadalovu igru.
Vrh svetskog tenisa moze da zahvali Bogu sto je Kolja 'mali' rastom. Da je kojim slucajem visine Nadala, Federera ili Djokovica bio bi najbolji. Njegova tehnika je idealna, zna sve uradce, zna da igra na mrezi, ima hrabrost, psihicku snagu, izvanredan mozak i fenomenalno se krece.
Volio bih da se moj sin ugleda u njega.

Navakovu igru i ponasanje ne zelim da komentarisem, jedino zalim sto Novak jednostavno ne izgleda da zeli da bude najbolji. Novak je napravio fantasticnu karijeru i fenomenalan uspjeh, postao uzor desetini hiljada nase djece sirom planete, pokazao kako se voli svoja zemlja i postuju svi ljudi dobre volje. Jedino se plasim da ce zazaliti za ispustenom sansom kad konacno okaci raket o klin. Mlad, i ima jos dosta i da uci i da igra ali novi igraci stasavaju svakog dana i nimalo mu nece biti lako. U svakom slucaju on je moj broj 1, zelim mu sve najbolje u zivotu, zdravlje, ljubav i slogu u familiji.

Srdjan

pre 14 godina

@ Dragan.S Ja na travi a ti Dragane na Cemu si pa te toliko zulja.Da ti nije malo plitka.Ne citaj sta ti ne odgovara.Ja na neke stvari ne obracam paznju a na gluposti ukazujem,pa tako i tebi odgovaram.Ja tebra na travi a ti na cemu?

Rafaelica

pre 14 godina

RF
Nisam čitala komentare od Rafinog poraza, pa ti tek sada odgovaram. Da Federer je osvojio RG i V. jer se Rafa povredio. A Rafi nije prepreka Federer već su njegove povrede i usled straha za svoje zdravlje velika kriza samopouzdanja. Šangaj i Peking nije zbog toga osvojio.