Nova vest
Tenis

Petak, 15.05.2009.

20:38

Madrid: JJ eliminisana od Šniderove

Srpska teniserka Jelena Janković izgubila je od Pati Šnider 7:6 (8-6), 6:3 u četvrtfinalu WTA turnira u Madridu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Šniderova će u polufinalu igrati sa prvom teniserkom sveta Dinarom Safinom, koja je pobedila Aljonu Bondarenko 6:4, 6:3. Jankovićeva je u prvom setu gubila 4:2, ali je preokrenula i servirala za set. Nije uspela da povede, pa je Švajcarkinja u taj brejku bila uspešnija. Posle vođstva 2:0 u drugom setu Jelena je stala i do kraja osvojila samo jedan gem završivši učešće u prestonici Španije.

Šniderovoj je plasman u polufinale turnira u Madridu najbolji rezultat ove sezone, pošto je do sada jedino u Rimu i Majamiju dogurala do trećeg kola.

Posle osvojenog trofeja u Marbelji, Jankovićeva je tri puta izgubila u četvrtfinalu – u Štutgartu od Flavije Penete, u Rimu od Svetlane Kuznjecove i sada od Šniderove.

U drugom polufinalu sastaće se Ameli Morezmo i Karolin Voznijacki. Francuskinja je bila bolja od Agneš Savaj 5:7, 6:1, 6:1, dok je Voznijacki lako izašla na kraj sa Verom Duševinom – 6:0, 6:4.

Turnir u Madridu u ženskoj konkurenciji igra se za ukupni nagradni fond od 3,5 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu