Nova vest
Tenis

Četvrtak, 23.04.2009.

18:28

Fed kup: Teniserke zadovoljne

Teniserke Fed kup reprezentacije Srbije izjavile su da su zadovoljne pripremama za meč sa Španijom koji se igraju u subotu i nedelju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Žreb će biti održan u petak od 13.30 časova u dvorcu La Seu Velja. Nacionalni tim Srbije će se u tom duelu prvi put boriti za ulazak u Svetsku grupu Federejšn kupa, ekipu će predvoditi Ana Ivanović i Jelena Janković.

’’Uživam u dosadašnjem boravku u Ljeidi. Domaćini su se potrudili da se osećamo kao kod kuće i zahvalna sam Teniskom savezu Španije i lokalnim vlastima, juče sam upoznala gradonačelnika Ljeide. Odradila sam seriju napornih treninga proteklih dana. Podloga se pokazala dosta brzom, i nadam se da će uslovi ostati takvi do subote’’, rekla je Ana Ivanović.

Jelena Janković je rekla da izuzetno voli okupljanja Fed kup reprezentacije jer je to jedinstvena prilika da radi sa timom, a ne sama.

’’Osećam se sjajno, tereni su odlični, vreme je prelepo i jedva čekam da krenemo sa mečevima. Lepo je opet biti sa svojim timom, što smo svi ponovo zajedno i naravno da idemo na pobedu, koja će nam doneti plasman u najviši rang i šansu da se naredne godine borimo za titulu u Fed kupu. Tenis je individualni sport i nemamo puno prilika da se okupimo, da ceo tim bude zajedno, zato su ovo za naročito Ani i meni specijalna dešavanja jer mi uglavnom igramo singl i stalno smo na turnirima. Ovo je nešto drugo, poseban osećaj jer igramo za svoju zemlju i zajedničkim snagam se borimo za pobedu koja je uvek cilj. Atmosfera u timu je sjajna, daćemo sve od sebe da pobedimo Španiju, nadamo se najboljem, pozitivnom ishodu’’, rekla je Jankovićeva.

Centralni stadion u teniskom centru Ljeida prima 2.000 gledalaca, a PR služba španske teniske federacije saopštila je da je prodato oko 80 odsto ulaznica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu