Nova vest
Tenis

Četvrtak, 26.02.2009.

17:53

Đoković briljantan sa Čilićem!

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Dubaiju, pošto je pobedio Hrvata Marina Čilića rezultatom 6:3, 6:4.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Meč je trajao 1 čas i 38 minuta, a Đoković je pružio najbolju partiju ove sezone. Jedan brejk u svakom setu bio je dovoljan trećem igraču sveta da okonča posao. Ključni udarac bio je servis, koji je Novaka odlično služio i zahvaljujući kojem je spasao većinu od šest brejk lopti. U borbi za finale Đoković će se sastati sa Francuzom Žilom Simonom, koji je dobio Fabrisa Santoroa 7:6, 6:1.

Novak je u prvom setu napravio brejk u četvrtom gemu, iskoristivši prvu brejk loptu. Do kraja je bez većih problema čuvao servis, ne računajući poslednji gem. Tada je Čilić došao do dve brejk lopte, ali je Novak dobro servirao u oba navrata i ubrzo okončao set.

Đoković je odlično igrao forhend, a preduslov za to bilo je veoma dobro kretanje po terenu koje mu je omogućilo da se skoro uvek namesti za planirani udarac.

Pasingom, kratkom dijagonalom, Novak je napravio brejk u petom gemu drugog seta i već tada se nazirao pobednik.

Ipak, hrvatski igrač nije se predavao i u osmom gemu stvorio je dve brejk prilike. Prvu je Đoković neutralisao odličnim servisom, a na drugoj je Čilić posle nešto duže razmene udaraca poslao loptu u aut.

Čini se da je jedini nedostatak u današnjoj Đokovićevoj igri bila neodlučnost prilikom izlaska na mrežu, ali to je potpuno nadomestio ravnim i munjevitim udarcima sa osnovne linije.

Do prve meč lopte Đoković je došao na servis Čilića, ali nije je iskoristio iako je u tom poenu stigao nekoliko teških loptica. U narednom gemu Novak nije dozvolio komplikacije i trijumfalno je završio meč.

Sledeći Đokovićev protivnik je Žil Simon. Do sada su se dva puta sastajali – u Marseju 2008. bilo je 6:2, 6:7, 6:3 za Francuza, a na Mastersu je slavio Novak – 4:6, 6:3, 7:5.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

167 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu