Nova vest
Tenis

Subota, 25.10.2008.

17:39

Ana u finalu Linca!

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u finale WTA turnira u austrijskom Lincu.

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Ana je u polufinalu savladala trećeg nosioca Poljakinju Agnješku Radvansku sa 2:1, po setovima 6:2, 3:6, 7:5. Polufinalni duel trajao je dva sata i 13 minuta. Protivnica Ivanovićeve u borbi za titulu biće Ruskinja Vera Zvonareva koja je u drugom polufinalu počistila sa terena Francuskinju Marion Bartoli – 6:0, 6:1.

Finalni duel biće ujedno i borba prva dva favorita na ovom turniru. Ana je postavljena za prvog, a Zvonareva za drugog nosioca. Biće to njihov šesti međusobni duel. Ana trenutno vodi 3:2. Poslednji meč Ivanovićeva i Zvonareva odigrale su u Indijan Velsu ove godine kada je naša teniserka lako slavila – 6:1, 6:4.

To je Ivanovićevoj prvo finale posle Rolan Garosa u junu kada je ovojila Gren slem titulu.

U duelu sa Radvanskom Ana je pokazala da još uvek traži formu u kojoj se nalazila od početka godine pa do Rolan Garosa.

Ana je prvi set protiv izuzetno neugodne Poljakinje odlično ogirala. Napravila je dva brejka, a pošto sa druge strane Radvanskoj nije dopustila nijedu brejk priliku, dobila je prvi deo sa lakih 6:2.

Ipak, problemi počinju u drugom setu. Radvanska je povela sa 4:1 na startu, ana se vratila na 4:3, ali nije imala snage za potpuni preokret i Radvanska je, dobivši naredna dva gema, obezbedila odlučujući set.

Srpska teniserka je u trećem setu bila u prednosti sve vreme. Pri vođstvu od 5:3 Ana je servirala za meč, ali je izgubila taj gem i tako dopustila Radvansku da se potpuno vrati u igru.

Ipak, naša teniserka bila je smirenija u finišu, i sa nekoliko sjajnih forhenda obezbedila je novo finale.

Turnir u Lincu igra se za nagradni fond od 600 hiljada dolara

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu