Nova vest
Tenis

Sreda, 07.05.2008.

14:59

Đoković u trećem kolu Rima

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo ATP turnira Masters serije u Rimu koji se igra za nagradni fond od 2,27 miliona evra, pošto je u drugom kolu savladao 49. tenisera sveta Belgijanca Stiva Darcisa sa 6:4, 6:0. U trećem kolu treći reket sveta sastaće se sa pobednikom iz meča izmedju 26. na ATP listi Rusa Igora Andrejeva i 14. igrača sveta Argentinca Huana Monaka.

Do sada je Đoković protiv obojice sve mečeve završavao u svoju korist. Protiv Monaka srpski teniser vodi sa 2:0, dok je u duelima sa Andrejevim rezultat 3:0 za Đokovića.

Na startu meča sa Darcisom, nije izgledalo da će se sve završiti u apsolutnoj dominaciji srpkog tenisera.

Prvi je brejk u trećem gemu kod rezultata 1:1 napravio Darcis, na šta je Đoković uzvratio - 2:2. U nastavku seta Darcis u devetom gemu kod
izjednačenog rezultata -4:4 ponovo dva puta dolazi u priliku da oduzme servis pobedniku ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Australije, ali mu to ne polazi za rukom.

Đoković tada prelazi u kontranapad , dobija gem na svoj servis (5:4), a protiv psihološki potpuno oslabljenog protivnika i još sedam gemova za redom, iskoristivši na kraju prvu meč loptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu