Nova vest
Tenis

Nedelja, 23.03.2008.

03:10

Đoković: "Opet 'Serbian Open'"

Izvor: Nikola Olić

Autor:Nikola Olić

Default images

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, izjavio je posle briljantno odigranog polufinala protiv Nadala, da je postalo "dosadno" gledati stalno srpske tenisere u finalima velikih turnira: "Ponovo ćemo gledati Serbian Open. Fantastično je i neobjašnjivo videti u svetskom vrhu naše tenisere, bez obzira da li je u pitanju singl ili dubl", rekao je Đoković.

On smatra da je ključni trenutak meča protiv Nadala bio "brejk" kod 4:3 u prvom setu: "Dobro sam odigrao ceo meč, taktički dosta mudro. Dobro sam servirao i držao kontrolu igre u svojim rukama", izjavio je Đoković.

Na pitanje novinara, odakle toliko samopouzdanja ove godine, Novak kaže da se "ono stiče kroz pobede":
"Fokusiran sam isključivo na meč koji igram. Svestan sam da moram da ostanem miran i da se korak po korak približavam poziciji broj 1. Psihički sam znatno jači, a ta snaga dolazi vremenom i sa iskustvom".

Đoković je do sada odigrao samo jedan meč sa Mardijem Fišom i to na US Openu 2006. godine i pobedio:
"Bio je to dosta težak meč. On je prilično nezgodan protivnik. Odigrao je nekoliko vrhunskih mečeva na ovom turniru i u finalu nema šta da izgubi. Pobediti Rožea Federera sa 2:0 u setovima, dovoljno govori o njegovim kvalitetima", rekao je Novak.

Đoković je na kraju dodao da bi mu bilo "teže da se u finalu sastaje sa Švajcarcem", međutim "duel sa Fišom neće biti nimalo lak", znajući koliko je ovaj bio ubedljiv na putu do finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu