Nova vest
Tenis

Četvrtak, 01.11.2007.

22:24

Nalbandijan opet koban za Federera

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

David Nalbandijan uspeo je da u samo deset dana po drugi put savlada najboljeg tenisera na svetu Rodžera Federera. U trećem kolu Masters turnira u Parizu Argentinac je posle sat i 41 minuta igre slavio sa 2:0, po setovima 6:4 i 7:6 (3). U prvom setu Nalbandijan je igrao mnogo bolje od Švajcarca i sa dva brejka vrlo brzo došao do 5:2 u gemovima. Federer nije dozvolio Argentincu da na svoj servis osvoji prvi set, ali nije uspeo da do kraja preokrene rezultat i taj deo igre Nalbandijan je dobio sa 6:4.

U drugom setu do devetog gema teniseri su osvajali svoje servise, a onda je Nalbandijan uzeo Federeru servis sa "nulom" i došao do 5:4. Federer je uzvratio odmah oduzevši servis protivniku, a odmah zatim bez izgubljenog poena došao do prednosti od 6:5.

Nalbandijan je imao 40:0, ali je Fedex izjednačio, a zatim dobio prvu set-loptu duplom greškom protivnika. Posle sat i 35 minuta igre ušlo se u taj brejk. Do tog trenutka Federer je igrao 39, a dobio 30 taj brejkova, dok je Nalbandijan igrao 25 a dobio samo 12.

Argentinac je mnogo bolje odigrao taj deo meča i posle sat i 40 minuta došao do četiri vezane meč lopte, 6:2. Iskoristio je drugu i slavio sa 7:3.

U četvrtfinalu protivnik Nalbandijana biće Španac David Ferer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu