Tenis 55

Četvrtak, 01.11.2007.

22:24

Nalbandijan opet koban za Federera

Nalbandijan opet koban za Federera IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Ljubitelj tenisa

pre 16 godina

Martose kako mozes da kazes tako nesto?! Nije da branim Federera, ali svako ima los dan. Desilo se to i Samprasu, Bekeru i ostalima. ,,Tuta for president" je lepo rekao svima koji prate tenis od dolaska Djokovica. Federeru u nekim trenucima ni Nadal, Rodik i Djokovic zajedno ne mogu nista! Federeru care! Samo napred!!!!!!

tuta for president

pre 16 godina

Kada se federeru poklopi dan da mu sve ide mogu da stoje preko puta mreze zajedno nole, nadal i svi ostali i ne mogu ga pobediti. ko prati federera zadnjih 5,6 godina slozice se sa mnom.
Tuta bugarin je najveci kralj.svaka cast tuto!

kralj

pre 16 godina

Koji je ovaj argentinac kralj :)
Covece, pa taj je tukao federera u finalu a do samog finala je igrao svaki dan po dva meca (ucestvovao covek i u dublu) i pobedio ga. Danas opet. Samo jos bolji rezultat.
Pocinjem strasno da ga gotivim. Lik je neverovato uporan, a ima extra beken. Pa on kad bi servirao kao federe ne bi mu bilo ravnog. ovo je muska jelena jankovic :)

amater

pre 16 godina

jos jedna stvar koju zaboravljate: Federer jeste najbolji i najtalentovaniji, ali deo razloga sto ga malo igraca moze dobiti je kompleks i manjak vere da ga mogu dobiti. zato oni koji ga jednom dobiju i provale da je to sasvim moguce krenu da ga dobijaju vise puta. Nadal mu je vec nabio kompleks. Noletu treba jos jedna-dve pobede, i tu je...

LKbulls

pre 16 godina

@Bojana zvezdašica
Mislim da bi trebala sama da zatražiš brisanje svog komentara. Može svakome da izleti nešto, ali treba biti čovek i priznati grešku.
Ako sama to ne osećaš, onda mogu samo da te žalim.

Inače nikako ne razumem, šta rade moderatori, ako ovakva poruka može da prođe.

.

pre 16 godina

@ veljko

Kao prvo, imas lose vidjenje stvari: Nalbandian nije nikakav radnik, on je ogromni i raskosni talenat, uziva, bavi se pecanjem a tenisom tako reci iz hobija... I itekako je bolji od Novaka, pa u krajnjoj liniji mozda u nekim segmentima i od Nadala, a juce definitivno i od Federera tako da...

Teniser CH

pre 16 godina

Da se javim posle pauze jer zenski turniri nisu ni imali zasta da se pise. Nalbandijan je odavno jedan od najboljih, pre 1-2 godine sam ga gledao cesce ali je sada dodao ono sto treba da bude uzor svima koji hoce na vrh. Usavrsio je:
- servis, bez cile mile, % provog zastrasujuci i bar 4 -5 varijanti
- neuhvatljiv dvorucni return sa kompjuterskom preciznoscu
- Savrsena Preciznost..postao je Gospodin Ostrih uglova.. odmah iza mreze
- kontrolise savrseno emocije pri vaznim poenima, njegova glavna slaba tacka pre 1-2 godine kada je mnogo skoro dobijenih finala gubio bez razloga
Ima jos nesto...pogledajte facu tog coveka, oci koje su izuzetno blizu jedna drugoj i pogled koji ledi kao kad vas lav gleda i hipnotise. U tom coveku lezi ogromna snaga fokusa i anticipacije i time razoruzava protivnika koji misli da ga bas sad moze ne nadanim udarcem pobediti.
Steta sto nece biti u Sangaju, velika steta.

branko

pre 16 godina

У приче о допингу не бих се упуштао јер о томе не знам ништа. Но да је Налбандијан сјајан играч то су, видим, открили многи тек сада, за разлику од нас који смо то тврдили и ономад кад је добио Ђоковића.

Believe me, I know!

pre 16 godina

Nalbandian je jednostavno poludeo... Pobedio je Fedija pa sta??? I opet se spominje taj cuveni novak...samo novak novak novak... Pa da okolnosti nisu bile toliko glupave, takav igrac ne bi trebao da se nalazi na trecem mestu!!! Ovo bi trebao da je redosled:

1. Roger Federer (jednostavno je najbolji)
2. Rafael Nadal (vrlo je uporan i duuuga je sezona na sljaci)
3. David Nalbandian (preveliki talenat vuce svoje breme, ko ima predispozicije-mrzi ga da radi, ko ih nema-rinta ko konj)
4. Andy Roddick (covek je sa svojih 20 godina bio prvi teniser na svetu, pored Rogera, osvojio US Open, ima dobre predispozicije, servis najbolji ali nema mozak i vrlo brzo mu pada moral a sporo se dize)
5. Marat Safin (bez njegovog besa i divljanja na mecevima, i sa talentom, bio bi perfektan, samo ta nervoza unisti coveka)
6. Lleyton Hewitt (On je mnooogo puta dokazao svoju velicinu i visinu, fantastican je apsolutno i nema teorije da je jedan od najboljih)
7. James Blake (taj momak je multitalentovan, Harvardovac ludi, 3 puta je dobijao Nadala i jos neke fantasticne tenisere, ali njie dovoljno uporan i dosadan)
8. Tommy Haas (fantasticna anticipacija, nemacka preciznost, pobedjivao je svakoga na svim podlogama...)
... Djokovic...
... Berdych...
...
...
Naravno tu su i mladi teniseri(Gasquet, Murray, Del Potro, Isner......) imaju neki svoj dar i mogli bi lagano u prvih deset...

Dragance

pre 16 godina

Uf, boga ti!
A kako to da su ovi nasi uvek talentovani, pa kuleri, pa se zezaju, pa mogu kako oce, a oni njini su uvek samo radnici i streberi?

voja

pre 16 godina

@Baca
Posto si trenirao 20 godina i druzis se sa Pasom, mogao si da nam ispricas pricu do kraja. Ne verujem da ne znas. Taj antidot, za koji tvrdis da piju svi argentinci, je itekako vidljiv na testu. To je i razlog Kanjasove suspenzije. Nikada nije dokazano da je on uzimao nesto nedozvoljeno, vec im je sama ta supstanca, koja blokira pokazivnje nedozvoljenih sredstava, bila razlog da ga suspenduju. Tako da Ti ta prica bas ne pije vodu. Svako ko je iole blizak sportu i sportskoj medicini, zna da je doping prisutan u svim sportovima. Kanjas je bio zrtveno jare, samo da se pokaze sta moze da snadje sportistu i da se potvrdi kako ih kontrolisu. U nekom, mogucem scenariju (gde ja patim od manije gonjenja i verujem u sve zavere ovog sveta), kada bi se uvele prave antidoping kontrole, gde ne bi postojalo zrtveno jare i gde bi padali svi koji su uzimali nedozvoljena sredstva - sport bi ostao bez velikih imena, koja bi finansijski zaklala sponzore. Znas mozda i za neke zataskane slucajeve? Naravno.

Peka

pre 16 godina

E stvarno ste simpatični, većina, kao da je tačna ona kletva o "srpskom pamćenju" koje traje 3 dana... Prava sezona je završena spuštanjem zavese na US Open, uz mali izuzetak predstojećeg Masters Cup-a... svi ovi drugi turniri između su potpuno nevažni i tako to treba posmatrati i ceniti.
Nalbinjo se "odmarao" cele sezone, uživao u životu, igrao jedno četvrtfinale i sad je naložen i željan dobrog tenisa... Federer uvek pošteno odradi tezgu, ali ne može se očekivati da se na turniru koji je izbegao zadnjih par godina baca za svakom loptom i ugrozi nastup u Šangaju. Ovako će imati sasvim dovoljno vremena da se, pre svega, odmori i udari tačku na još jednu briljantnu sezonu.
Ovim, naravno, ne umanjujem uspeh Nalbija, on u ovim trenucima igra stvarno fantastično... Možda bi on bio i legenda tenisa da ne živi kako živi, ali možda i u mojoj ulici živi klinac talentovaniji od Federera, ali koji sedi u kladionici i po kafićima.

Mai

pre 16 godina

Velicanstveno!!! samo mi je zao sto u prvom setu nije bilo 6:2. ali i ivako ce federer pamtiti ove poraze koliko i svoje titule!! Federe je ubedljivo najbolji, 4 godine, nema ni predaha ni pada forne, ravnomerno rasporedjen isti nivo igre tokom godine! osim fenomenalnog kvaliteta, psihicki je rasturao protivnike! da bi se on pobedio potrebno je znanje i petlja! od straha su se mnogi paralizovali...nalbandianu svaka cast!!! ako ima i malo sanse u toj kalkulaciji da se plasiras u sangaj, ako svi ovi ispadnu kada treba, bio bi glavni konkurent za titulu.na zalost mislim da ce ostale federer razvaliti. noletu je forma u padu, a nadal, nije bas sjajan. a ovi ostali...

veljko

pre 16 godina

nalbandian nije bolji ni od jednog od prva tri igraca

gubio je federer i od kanjasa pa smo videli sta je posle bilo

isto to vazi (malo blaze, doduse) i kad poredimo novaka sa nalbandianom. i nikad nalbandian nece biti tako dobar igrac kao novak.

on jeste odlican teniser, vrhumski, ali nije jednako raznovrstan kao novak i federer, niti dominantan u pojedinim kvalitetima kao nadal.

nalbandian je veliki talenat, ali jos veci radnik i bas zato ne moze dugo da igra u kontinuitetu jer ga to trosi

to ne znaci da mi se ne svidja, bas je dobro da jos neko dodje i isprasi najbolje. sve postaje interesantnije

milos

pre 16 godina

Definitivno je jasno koliko je profesionalni tenis naporan sport. I ima nepovoljan kalendar. Ove tri nedelje su iscrplujuce za sve: igrace, gledaoce i pisce komentara na b92. Dajte da uzivamo sada kada imamo priliku da pratimo takve dogadjaje od prvog dana i gledamo sta se dogadja u areni. Ne treba biti neobjektivan - odmah se vidi ko nadire ovog puta. To su Nablandijan, Bagdatis i Marej. Od velikih je preostao Nadal ali mu nije sila da zapinje.

milos

pre 16 godina

Za vas koji pratite tenis tek otkada je Nole postao jedan od najboljih, David Nalbandijan je pre nekih 8 meseci bio treci na ATP listi. Tako da nije nikakvo iznenadjenje da "tako dobro igra". Takodje, gresite vi koji mislite da to ima neke veze sa Noletom...jednostavno svako igra najbolje sto moze, a David je (uvek) bio koban za Fedexa. To nimalo ne umanjuje ogroman kvalitet Federera

Dr. Sokrates

pre 16 godina

Jedinstveni gospodin Tuta Bugarin. Cudesno jednostavno i lako. Cast je i zadovoljstvo citati takve genijalnosti. Cestitamo svima koji su nam to omogucili.
Ima li iko da zna ko je u stvari On?

Pittsburgh

pre 16 godina

ma jeste, Nalbandijan nije igrao meceve 3 godine, pa dosao juce, svez i odmoran i pobedio Federera. A usput je popio 2 litra dopinga. Ha ha ha .. razbio je bre onog uobrazenog Svajcarca, i postace mu nocna mora.

GoranSD

pre 16 godina

Ako sam za mečeve u Madridu govorio da je Nalbandijan dobio na iskustvo i taktiku i da su Nadal i Novak bili umorni a Federer posle prvog seta opušten ovde moram odati priznanje na hrabru, agresivnu i kvalitetnu igru.Znao je Nalbandijan da mu sad neće mnogo pomoći Federer sa svojim greškama pa je rešio da stvar preuzme u svoje ruke.I uspeo je.A zašto i ne bi.Dovoljno ga je puta pobeđivao da ga se ne plaši ima kvaliteta i pregršt motiva i sve mu se to poklopilo sinoć.
Naravno Federer je platio danak trećem uzastopnom turniru.To se lepo videlo u taj brejku u kojem ga nigde nije bilo ai u meču sa Karlovićem gde su obojica izgledali kao da bi svakog trenutka prilegli.
Federera sigurno boli ovaj poraz.Bio je besan.Lice mu se nekako smračilo baš kao protiv Novaka u Kanadi.
A bilo bi više ovakvih poraza da igrači više veruju u pobedu protiv njega.Novak ga je pobedio u Kanadi jer je znao da nema šta da izgubi i igrao baš kao i Nalbandijan danas hrabro i agresivno u odlučujućim trenucima.Na USOpenu ga je totalno nadigrao u prva dva seta ali je tu u finišima zadrhtala ruka.Skratila se baš kao i Davidu večeras na 5-4 i 30-15 ali za razliku od Novaka,Nalbandijan je sve to zaboravio u tajbrejku.
Znači,Federer je pobediv,itekako,samo treba verovati u to.

pre 16 godina

Golpes mágicos (mahikos) de argentino (arhentino)

«Golpes» su «udarci» na španjolskom, a ostalo ne treba prevoditi. Dovoljno je pogledati završni rezultat današnjeg ogleda dvojice čarobnjaka. Čini se da Federer dobiva argentinski kompleks. Prvo ga je načeo Caòas, a u završnici sezone Nalbandián koji, na Švicarčevu sreću, ne će biti u Šangaju. Iako je dva puta upecao kapitalca. No i on je gubio protiv anonimusa poput Ljubičića, stoga će se moći posvetiti svojim omiljenim hobijima…

David je doista deklasirao Rogera. Bio je dominantan u većemu dijelu susreta, sijevali su udarci sa svih strana terena. Federer se osjećao kao na streljani. Nalbandián je redovito napadao drugi servis, gađao Švicarčev bekhend koji nije tako uvjerljiv kada mora vraćati duboke lopte. Malo je Argentinac posustao pri kraju oba seta, ali valjda da odobrovolji publiku koja je željela da što duže gleda vrhunski tenis dvojice velemajstora. David je servirao za pobjedu, ali nije izdržao. Uslijedila je 13. igra! Roger je imao omjer 30:8, Nalbandián 12:13. Argentinac od sinoć ima 13:13 …

Bojan

pre 16 godina

Ako mislite da ce Federera uzdrmati ovakvi porazi onda se varate.Ne obraca on mnogo paznje koga je dobio,a od koga izgubio.On ima cilj,a to je ostati prvi na atp listi,osvajati gren slemove,sto vise masters turnira(i to onih na kojima moze doci relativno svez)i po neki njemu omiljen turnir.Na ovaj turnir je dosao potpuno iscrpljen i nije mu sigurno bio prioritet da ga osvoji.A to od koga je izgubio je nevazno!I treba imati jos jednu stvar na umu.Federer izadje na teren i da svoj maksimum makar bio umoran i to treba ceniti!

Novakov

pre 16 godina

Ne mislim da se Federer namerno oprostio od turnira. Jednostavno, njemu Argentinac nikako ne leži a tačno je samo to da Rodžer nije uložio svu snagu i sve znanje. Izgleda da su u pravu oni koji pominju Šangaj (Nole, Rodžer, sutra možda Nadal). Jedno je sigurno, nisu oni od gvožđa, naigrali su se ove godine a umor je normalna pojava.

Boris

pre 16 godina

Ma ljuti, verujte mi. Ja sam 10x video vanzemaljca. Mali, zelene, 120cm visok. Hteo Velja da ga ispohuje...
Boze, kakve gluposti ljudi pisu. Cak i da je tacno (licno verujem u to da je previse sportista na dopingu), nacin na Koji je u komentaru osobe pseudonima Baca izneseno misljenje da je doping prisutan je krajnje zanimljiv.
A Nalbandian je odlican teniser...mada, ne vide to oni koji su culi samo za prvu trojcu-cetvroricu na svetu, i turnire gledaju od polufinala nadalje + Djokovicevi mecevi.

A to oko namernog/"namernog" gubljenja meceva i slicno - ATP je usvojio novi raspored igranja turnira od sezone 2009/2010 (ako se ne varam), po kojem su svi najveci turniri razdvojeni. Da se ne dogodi da se igraju dva Mastersa nedelju za nedeljom, pa onda recimo neki Grand Slam (Montreal, Sinsinati, US Open). To je plod zalbi igraca na raspored...medju njima i Federera i Nadala. Zalili su se igraci i ranije na slicne stvari. Prema tome, neka je Nole i namerno izgubio - rizikuje mnogo da ucini mozda i mnogo vise, a ne cini preveliki rizik i da ispusti trenutnu poziciju olako (sto bi sa previse turnira verovatno i ucinio).

A mogli bi i svi pametnjakovici da pogledaju npr broj odigranih meceva u toku godine - Djokovic ima vise odigranih od svih ostalih iz prvih 10! Jedini je odigrao vise od 80 meceva.

Prema tome, lepo je to sto postoje komentari na B92, i moze svako da kaze sta zeli. No, autocenzura zaista nije bauk! A kada lupate gluposti, lupajte ih civilizovano!

Ženevljanin

pre 16 godina

Federer je igrao dobro, ali je Nalbandian bio veličanstven! Ne, nije bio savršen - kad je trebalo završiti set, ruka bi mu se "skraćivala" zbog poznatog sindroma "strah od pobede". Na kraju je ipak uspeo da dobije Federera tamo gde je ovaj vrlo jak - u tajbrejku. Nakon druge uzastopne pobede David je izjednačio skor protiv Rodžera (8:8) što bi mogao da bude nagoveštaj da će ponovo postati njegova 'bête noire'... kao kada je dobijao prvih pet medjusobnih mečeva.
PS I Vavrinka mi je ispao, iako je odlično počeo protiv Nadala (samo sam taj početak gledao, mora i da se radi ponekad). Znači, u Parizu nerešeno - otadžbina:domovina 2:2:-)

damjanovic

pre 16 godina

da li neko moze da mi da odgovor na pretpostavku da Nalbandijan, ako dogura do finala i pobedi u finalu, ima sanse da se plasira za shangaj???????

Johnny B Good

pre 16 godina

Ako Nalbandian zadrži ovakav nivo igre i sledeće sezone, ne samo da Novak neće da napreduje, nego mu je ugroženo i treće mesto...

Kjupi

pre 16 godina

@damjanovic
Ne, Nalbandijan ni ako bude uzeo turnir neće moći da se takmiči u Šangaju zbog dobrih rezultata drugih konkurenata. Šteta.
Inače puko Federer ponovo protiv Nalbija, tako mu to dođe u tenisu jer nije velika razlika kvaliteta udaraca među najboljim igračima, ostalo je pitanje forme i poverenja u važnim momentima igre. Na poslednjem Mastersu Federer je bio oteo strahovitu lovu sa bonusom i jasno je da će Nalbandijanovo otsustvo dobro da mu dođe ako bude probao da ponovi podvig. Najbolje bi bilo ipak da Nole bude taj koji će da uzme i Masters i kompletnu lovu a za to je potrebno da se dobiju svi mečevi. U boj Nole!

olja

pre 16 godina

Svaka cast, DAVIDE! Sada mi je jos zalije, sto neces uspeti da se plasiras na Masters i capis ovom Svajcarcu te silne novce (makar ih sve spiskao kladeci se na Davidenka i ostale).

Shomi

pre 16 godina

Kao prvo svaka cast Nalbandianu(kad coveka krene...).A smesan je onaj Federer,samo da ste culi sta je rekao pre meca.U smislu razbice on sad njega, onaj mec je puko jer je bilo finale.Da,da...To su prazne price a to je danas i dokazano definitivno.A sad je bio nervozan ko ris jer je ga je Nalbandian zgazio ko mrava.Zato bolje malo da cuti,i da uziva na prvom mestu dok jos moze(ne zadugo).
Poz svima

voja

pre 16 godina

Zbog ovakvih meceva se voli tenis! Sjajno!
Dugo nisam videla da kada Federer gubi ima manje neiznudjenih gresaka od protivnika. Imao je cak i upadljivo bolji prvi servis. Nalbandijan je bio nadmocan tokom celog meca, i diktirao je igru, Federer nije umeo da se odbrani. Kod Nalbandijana se video jasan cilj. Sve vreme je bio svestan zbog cega je tu, na koji se nacin dolazi do toga, a sve zacinjeno urodjenim osecajem, onim koji se ne da steci, ni nauciti. Mudar je. Voditelji su se zalepili za jedan izraz - "sjajna anticipacija" - e, to ima Nalbandijan. Sigurno i samouvereno. Bekhend i osecaj... Sjajno! Da se nije hvatao za flasu, da ga nije vodio hedonizam...
Kao sto sam pisala juce, od Gonzalesa je krenulo, preko Noleta, a sa Federerom se sigurno nece zavrsiti, "iznenadjenja".
Pitam se da li moze Nadal do finala, pa da gledamo reprizu Madrida od prosle godine? Ja se pitam, a Nalbandijan je izgleda spreman za velika dela! Neka nam pokaze svoj raskosni talenat!

r2d2

pre 16 godina

@Damjanovic
Nalbandijan, na zalost, ne moze da se plasira na Masters ni u (teoretskom) slucaju da osvoji Pariz.
pogledaj na www.atptennis.com
pregled "trke" za Sangaj.

Baca

pre 16 godina

Ti svi argentinski igraci su dopingovani. Pricao nam je Pasha na Zvezdi da imaju nekog kondicionog trenera iz federacije koji im svima daje neki antidot da popiju posle dopingovanja i koji im omogucava da neprimetno prodju sve doping kontrole dan posle. Pa setite se samo Puerte, Canasa, pa i Nalbandiana pre nekoliko godina. Fizicki je nemoguce podneti tolike napore dan za danom ,mesec za mesecom, a da si strejt. Verujte mi, pola njih na ATP Tour-u je high. Trenirao sam i takmicio se skoro 20 godina,verujte mi ,znam.

voja

pre 16 godina

@svelana
Ti zaista verujes u to da se Federer za nesto pitao u ovom mecu? Kakav crni Sangaj, kakav odmor, Nalbandijan ga je preslisao kao uciteljica. Federer je bio toliko besan (na sebe, valjda) da je rezao i nije dizao glavu.

tuta bugarin

pre 16 godina

isto kogođ i neki drugi diskusanti
koi bida diskusuju
samo radi diskusie
jelbi teli da reknu
dase i njiova negde čue
kadi već ni žena ni deca ninikoi neza rezue
pa
reko
ija sam taki
aj dija reknem koju
toes
imenije jutros mali

lutajući reporter tuta bugarin
nežno šapće sneguljici
dok patuljci ruju
u rudnici

tuta bugarin

pre 16 godina

isto kogođ i neki drugi diskusanti
koi bida diskusuju
samo radi diskusie
jelbi teli da reknu
dase i njiova negde čue
kadi već ni žena ni deca ninikoi neza rezue
pa
reko
ija sam taki
aj dija reknem koju
toes
imenije jutros mali

lutajući reporter tuta bugarin
nežno šapće sneguljici
dok patuljci ruju
u rudnici

Baca

pre 16 godina

Ti svi argentinski igraci su dopingovani. Pricao nam je Pasha na Zvezdi da imaju nekog kondicionog trenera iz federacije koji im svima daje neki antidot da popiju posle dopingovanja i koji im omogucava da neprimetno prodju sve doping kontrole dan posle. Pa setite se samo Puerte, Canasa, pa i Nalbandiana pre nekoliko godina. Fizicki je nemoguce podneti tolike napore dan za danom ,mesec za mesecom, a da si strejt. Verujte mi, pola njih na ATP Tour-u je high. Trenirao sam i takmicio se skoro 20 godina,verujte mi ,znam.

Boris

pre 16 godina

Ma ljuti, verujte mi. Ja sam 10x video vanzemaljca. Mali, zelene, 120cm visok. Hteo Velja da ga ispohuje...
Boze, kakve gluposti ljudi pisu. Cak i da je tacno (licno verujem u to da je previse sportista na dopingu), nacin na Koji je u komentaru osobe pseudonima Baca izneseno misljenje da je doping prisutan je krajnje zanimljiv.
A Nalbandian je odlican teniser...mada, ne vide to oni koji su culi samo za prvu trojcu-cetvroricu na svetu, i turnire gledaju od polufinala nadalje + Djokovicevi mecevi.

A to oko namernog/"namernog" gubljenja meceva i slicno - ATP je usvojio novi raspored igranja turnira od sezone 2009/2010 (ako se ne varam), po kojem su svi najveci turniri razdvojeni. Da se ne dogodi da se igraju dva Mastersa nedelju za nedeljom, pa onda recimo neki Grand Slam (Montreal, Sinsinati, US Open). To je plod zalbi igraca na raspored...medju njima i Federera i Nadala. Zalili su se igraci i ranije na slicne stvari. Prema tome, neka je Nole i namerno izgubio - rizikuje mnogo da ucini mozda i mnogo vise, a ne cini preveliki rizik i da ispusti trenutnu poziciju olako (sto bi sa previse turnira verovatno i ucinio).

A mogli bi i svi pametnjakovici da pogledaju npr broj odigranih meceva u toku godine - Djokovic ima vise odigranih od svih ostalih iz prvih 10! Jedini je odigrao vise od 80 meceva.

Prema tome, lepo je to sto postoje komentari na B92, i moze svako da kaze sta zeli. No, autocenzura zaista nije bauk! A kada lupate gluposti, lupajte ih civilizovano!

voja

pre 16 godina

@svelana
Ti zaista verujes u to da se Federer za nesto pitao u ovom mecu? Kakav crni Sangaj, kakav odmor, Nalbandijan ga je preslisao kao uciteljica. Federer je bio toliko besan (na sebe, valjda) da je rezao i nije dizao glavu.

voja

pre 16 godina

Zbog ovakvih meceva se voli tenis! Sjajno!
Dugo nisam videla da kada Federer gubi ima manje neiznudjenih gresaka od protivnika. Imao je cak i upadljivo bolji prvi servis. Nalbandijan je bio nadmocan tokom celog meca, i diktirao je igru, Federer nije umeo da se odbrani. Kod Nalbandijana se video jasan cilj. Sve vreme je bio svestan zbog cega je tu, na koji se nacin dolazi do toga, a sve zacinjeno urodjenim osecajem, onim koji se ne da steci, ni nauciti. Mudar je. Voditelji su se zalepili za jedan izraz - "sjajna anticipacija" - e, to ima Nalbandijan. Sigurno i samouvereno. Bekhend i osecaj... Sjajno! Da se nije hvatao za flasu, da ga nije vodio hedonizam...
Kao sto sam pisala juce, od Gonzalesa je krenulo, preko Noleta, a sa Federerom se sigurno nece zavrsiti, "iznenadjenja".
Pitam se da li moze Nadal do finala, pa da gledamo reprizu Madrida od prosle godine? Ja se pitam, a Nalbandijan je izgleda spreman za velika dela! Neka nam pokaze svoj raskosni talenat!

Shomi

pre 16 godina

Kao prvo svaka cast Nalbandianu(kad coveka krene...).A smesan je onaj Federer,samo da ste culi sta je rekao pre meca.U smislu razbice on sad njega, onaj mec je puko jer je bilo finale.Da,da...To su prazne price a to je danas i dokazano definitivno.A sad je bio nervozan ko ris jer je ga je Nalbandian zgazio ko mrava.Zato bolje malo da cuti,i da uziva na prvom mestu dok jos moze(ne zadugo).
Poz svima

Johnny B Good

pre 16 godina

Ako Nalbandian zadrži ovakav nivo igre i sledeće sezone, ne samo da Novak neće da napreduje, nego mu je ugroženo i treće mesto...

Bojan

pre 16 godina

Ako mislite da ce Federera uzdrmati ovakvi porazi onda se varate.Ne obraca on mnogo paznje koga je dobio,a od koga izgubio.On ima cilj,a to je ostati prvi na atp listi,osvajati gren slemove,sto vise masters turnira(i to onih na kojima moze doci relativno svez)i po neki njemu omiljen turnir.Na ovaj turnir je dosao potpuno iscrpljen i nije mu sigurno bio prioritet da ga osvoji.A to od koga je izgubio je nevazno!I treba imati jos jednu stvar na umu.Federer izadje na teren i da svoj maksimum makar bio umoran i to treba ceniti!

Novakov

pre 16 godina

Ne mislim da se Federer namerno oprostio od turnira. Jednostavno, njemu Argentinac nikako ne leži a tačno je samo to da Rodžer nije uložio svu snagu i sve znanje. Izgleda da su u pravu oni koji pominju Šangaj (Nole, Rodžer, sutra možda Nadal). Jedno je sigurno, nisu oni od gvožđa, naigrali su se ove godine a umor je normalna pojava.

olja

pre 16 godina

Svaka cast, DAVIDE! Sada mi je jos zalije, sto neces uspeti da se plasiras na Masters i capis ovom Svajcarcu te silne novce (makar ih sve spiskao kladeci se na Davidenka i ostale).

Kjupi

pre 16 godina

@damjanovic
Ne, Nalbandijan ni ako bude uzeo turnir neće moći da se takmiči u Šangaju zbog dobrih rezultata drugih konkurenata. Šteta.
Inače puko Federer ponovo protiv Nalbija, tako mu to dođe u tenisu jer nije velika razlika kvaliteta udaraca među najboljim igračima, ostalo je pitanje forme i poverenja u važnim momentima igre. Na poslednjem Mastersu Federer je bio oteo strahovitu lovu sa bonusom i jasno je da će Nalbandijanovo otsustvo dobro da mu dođe ako bude probao da ponovi podvig. Najbolje bi bilo ipak da Nole bude taj koji će da uzme i Masters i kompletnu lovu a za to je potrebno da se dobiju svi mečevi. U boj Nole!

Believe me, I know!

pre 16 godina

Nalbandian je jednostavno poludeo... Pobedio je Fedija pa sta??? I opet se spominje taj cuveni novak...samo novak novak novak... Pa da okolnosti nisu bile toliko glupave, takav igrac ne bi trebao da se nalazi na trecem mestu!!! Ovo bi trebao da je redosled:

1. Roger Federer (jednostavno je najbolji)
2. Rafael Nadal (vrlo je uporan i duuuga je sezona na sljaci)
3. David Nalbandian (preveliki talenat vuce svoje breme, ko ima predispozicije-mrzi ga da radi, ko ih nema-rinta ko konj)
4. Andy Roddick (covek je sa svojih 20 godina bio prvi teniser na svetu, pored Rogera, osvojio US Open, ima dobre predispozicije, servis najbolji ali nema mozak i vrlo brzo mu pada moral a sporo se dize)
5. Marat Safin (bez njegovog besa i divljanja na mecevima, i sa talentom, bio bi perfektan, samo ta nervoza unisti coveka)
6. Lleyton Hewitt (On je mnooogo puta dokazao svoju velicinu i visinu, fantastican je apsolutno i nema teorije da je jedan od najboljih)
7. James Blake (taj momak je multitalentovan, Harvardovac ludi, 3 puta je dobijao Nadala i jos neke fantasticne tenisere, ali njie dovoljno uporan i dosadan)
8. Tommy Haas (fantasticna anticipacija, nemacka preciznost, pobedjivao je svakoga na svim podlogama...)
... Djokovic...
... Berdych...
...
...
Naravno tu su i mladi teniseri(Gasquet, Murray, Del Potro, Isner......) imaju neki svoj dar i mogli bi lagano u prvih deset...

Peka

pre 16 godina

E stvarno ste simpatični, većina, kao da je tačna ona kletva o "srpskom pamćenju" koje traje 3 dana... Prava sezona je završena spuštanjem zavese na US Open, uz mali izuzetak predstojećeg Masters Cup-a... svi ovi drugi turniri između su potpuno nevažni i tako to treba posmatrati i ceniti.
Nalbinjo se "odmarao" cele sezone, uživao u životu, igrao jedno četvrtfinale i sad je naložen i željan dobrog tenisa... Federer uvek pošteno odradi tezgu, ali ne može se očekivati da se na turniru koji je izbegao zadnjih par godina baca za svakom loptom i ugrozi nastup u Šangaju. Ovako će imati sasvim dovoljno vremena da se, pre svega, odmori i udari tačku na još jednu briljantnu sezonu.
Ovim, naravno, ne umanjujem uspeh Nalbija, on u ovim trenucima igra stvarno fantastično... Možda bi on bio i legenda tenisa da ne živi kako živi, ali možda i u mojoj ulici živi klinac talentovaniji od Federera, ali koji sedi u kladionici i po kafićima.

voja

pre 16 godina

@Baca
Posto si trenirao 20 godina i druzis se sa Pasom, mogao si da nam ispricas pricu do kraja. Ne verujem da ne znas. Taj antidot, za koji tvrdis da piju svi argentinci, je itekako vidljiv na testu. To je i razlog Kanjasove suspenzije. Nikada nije dokazano da je on uzimao nesto nedozvoljeno, vec im je sama ta supstanca, koja blokira pokazivnje nedozvoljenih sredstava, bila razlog da ga suspenduju. Tako da Ti ta prica bas ne pije vodu. Svako ko je iole blizak sportu i sportskoj medicini, zna da je doping prisutan u svim sportovima. Kanjas je bio zrtveno jare, samo da se pokaze sta moze da snadje sportistu i da se potvrdi kako ih kontrolisu. U nekom, mogucem scenariju (gde ja patim od manije gonjenja i verujem u sve zavere ovog sveta), kada bi se uvele prave antidoping kontrole, gde ne bi postojalo zrtveno jare i gde bi padali svi koji su uzimali nedozvoljena sredstva - sport bi ostao bez velikih imena, koja bi finansijski zaklala sponzore. Znas mozda i za neke zataskane slucajeve? Naravno.

damjanovic

pre 16 godina

da li neko moze da mi da odgovor na pretpostavku da Nalbandijan, ako dogura do finala i pobedi u finalu, ima sanse da se plasira za shangaj???????

pre 16 godina

Golpes mágicos (mahikos) de argentino (arhentino)

«Golpes» su «udarci» na španjolskom, a ostalo ne treba prevoditi. Dovoljno je pogledati završni rezultat današnjeg ogleda dvojice čarobnjaka. Čini se da Federer dobiva argentinski kompleks. Prvo ga je načeo Caòas, a u završnici sezone Nalbandián koji, na Švicarčevu sreću, ne će biti u Šangaju. Iako je dva puta upecao kapitalca. No i on je gubio protiv anonimusa poput Ljubičića, stoga će se moći posvetiti svojim omiljenim hobijima…

David je doista deklasirao Rogera. Bio je dominantan u većemu dijelu susreta, sijevali su udarci sa svih strana terena. Federer se osjećao kao na streljani. Nalbandián je redovito napadao drugi servis, gađao Švicarčev bekhend koji nije tako uvjerljiv kada mora vraćati duboke lopte. Malo je Argentinac posustao pri kraju oba seta, ali valjda da odobrovolji publiku koja je željela da što duže gleda vrhunski tenis dvojice velemajstora. David je servirao za pobjedu, ali nije izdržao. Uslijedila je 13. igra! Roger je imao omjer 30:8, Nalbandián 12:13. Argentinac od sinoć ima 13:13 …

GoranSD

pre 16 godina

Ako sam za mečeve u Madridu govorio da je Nalbandijan dobio na iskustvo i taktiku i da su Nadal i Novak bili umorni a Federer posle prvog seta opušten ovde moram odati priznanje na hrabru, agresivnu i kvalitetnu igru.Znao je Nalbandijan da mu sad neće mnogo pomoći Federer sa svojim greškama pa je rešio da stvar preuzme u svoje ruke.I uspeo je.A zašto i ne bi.Dovoljno ga je puta pobeđivao da ga se ne plaši ima kvaliteta i pregršt motiva i sve mu se to poklopilo sinoć.
Naravno Federer je platio danak trećem uzastopnom turniru.To se lepo videlo u taj brejku u kojem ga nigde nije bilo ai u meču sa Karlovićem gde su obojica izgledali kao da bi svakog trenutka prilegli.
Federera sigurno boli ovaj poraz.Bio je besan.Lice mu se nekako smračilo baš kao protiv Novaka u Kanadi.
A bilo bi više ovakvih poraza da igrači više veruju u pobedu protiv njega.Novak ga je pobedio u Kanadi jer je znao da nema šta da izgubi i igrao baš kao i Nalbandijan danas hrabro i agresivno u odlučujućim trenucima.Na USOpenu ga je totalno nadigrao u prva dva seta ali je tu u finišima zadrhtala ruka.Skratila se baš kao i Davidu večeras na 5-4 i 30-15 ali za razliku od Novaka,Nalbandijan je sve to zaboravio u tajbrejku.
Znači,Federer je pobediv,itekako,samo treba verovati u to.

Teniser CH

pre 16 godina

Da se javim posle pauze jer zenski turniri nisu ni imali zasta da se pise. Nalbandijan je odavno jedan od najboljih, pre 1-2 godine sam ga gledao cesce ali je sada dodao ono sto treba da bude uzor svima koji hoce na vrh. Usavrsio je:
- servis, bez cile mile, % provog zastrasujuci i bar 4 -5 varijanti
- neuhvatljiv dvorucni return sa kompjuterskom preciznoscu
- Savrsena Preciznost..postao je Gospodin Ostrih uglova.. odmah iza mreze
- kontrolise savrseno emocije pri vaznim poenima, njegova glavna slaba tacka pre 1-2 godine kada je mnogo skoro dobijenih finala gubio bez razloga
Ima jos nesto...pogledajte facu tog coveka, oci koje su izuzetno blizu jedna drugoj i pogled koji ledi kao kad vas lav gleda i hipnotise. U tom coveku lezi ogromna snaga fokusa i anticipacije i time razoruzava protivnika koji misli da ga bas sad moze ne nadanim udarcem pobediti.
Steta sto nece biti u Sangaju, velika steta.

Ženevljanin

pre 16 godina

Federer je igrao dobro, ali je Nalbandian bio veličanstven! Ne, nije bio savršen - kad je trebalo završiti set, ruka bi mu se "skraćivala" zbog poznatog sindroma "strah od pobede". Na kraju je ipak uspeo da dobije Federera tamo gde je ovaj vrlo jak - u tajbrejku. Nakon druge uzastopne pobede David je izjednačio skor protiv Rodžera (8:8) što bi mogao da bude nagoveštaj da će ponovo postati njegova 'bête noire'... kao kada je dobijao prvih pet medjusobnih mečeva.
PS I Vavrinka mi je ispao, iako je odlično počeo protiv Nadala (samo sam taj početak gledao, mora i da se radi ponekad). Znači, u Parizu nerešeno - otadžbina:domovina 2:2:-)

Dr. Sokrates

pre 16 godina

Jedinstveni gospodin Tuta Bugarin. Cudesno jednostavno i lako. Cast je i zadovoljstvo citati takve genijalnosti. Cestitamo svima koji su nam to omogucili.
Ima li iko da zna ko je u stvari On?

Pittsburgh

pre 16 godina

ma jeste, Nalbandijan nije igrao meceve 3 godine, pa dosao juce, svez i odmoran i pobedio Federera. A usput je popio 2 litra dopinga. Ha ha ha .. razbio je bre onog uobrazenog Svajcarca, i postace mu nocna mora.

milos

pre 16 godina

Za vas koji pratite tenis tek otkada je Nole postao jedan od najboljih, David Nalbandijan je pre nekih 8 meseci bio treci na ATP listi. Tako da nije nikakvo iznenadjenje da "tako dobro igra". Takodje, gresite vi koji mislite da to ima neke veze sa Noletom...jednostavno svako igra najbolje sto moze, a David je (uvek) bio koban za Fedexa. To nimalo ne umanjuje ogroman kvalitet Federera

Mai

pre 16 godina

Velicanstveno!!! samo mi je zao sto u prvom setu nije bilo 6:2. ali i ivako ce federer pamtiti ove poraze koliko i svoje titule!! Federe je ubedljivo najbolji, 4 godine, nema ni predaha ni pada forne, ravnomerno rasporedjen isti nivo igre tokom godine! osim fenomenalnog kvaliteta, psihicki je rasturao protivnike! da bi se on pobedio potrebno je znanje i petlja! od straha su se mnogi paralizovali...nalbandianu svaka cast!!! ako ima i malo sanse u toj kalkulaciji da se plasiras u sangaj, ako svi ovi ispadnu kada treba, bio bi glavni konkurent za titulu.na zalost mislim da ce ostale federer razvaliti. noletu je forma u padu, a nadal, nije bas sjajan. a ovi ostali...

veljko

pre 16 godina

nalbandian nije bolji ni od jednog od prva tri igraca

gubio je federer i od kanjasa pa smo videli sta je posle bilo

isto to vazi (malo blaze, doduse) i kad poredimo novaka sa nalbandianom. i nikad nalbandian nece biti tako dobar igrac kao novak.

on jeste odlican teniser, vrhumski, ali nije jednako raznovrstan kao novak i federer, niti dominantan u pojedinim kvalitetima kao nadal.

nalbandian je veliki talenat, ali jos veci radnik i bas zato ne moze dugo da igra u kontinuitetu jer ga to trosi

to ne znaci da mi se ne svidja, bas je dobro da jos neko dodje i isprasi najbolje. sve postaje interesantnije

LKbulls

pre 16 godina

@Bojana zvezdašica
Mislim da bi trebala sama da zatražiš brisanje svog komentara. Može svakome da izleti nešto, ali treba biti čovek i priznati grešku.
Ako sama to ne osećaš, onda mogu samo da te žalim.

Inače nikako ne razumem, šta rade moderatori, ako ovakva poruka može da prođe.

Dragance

pre 16 godina

Uf, boga ti!
A kako to da su ovi nasi uvek talentovani, pa kuleri, pa se zezaju, pa mogu kako oce, a oni njini su uvek samo radnici i streberi?

.

pre 16 godina

@ veljko

Kao prvo, imas lose vidjenje stvari: Nalbandian nije nikakav radnik, on je ogromni i raskosni talenat, uziva, bavi se pecanjem a tenisom tako reci iz hobija... I itekako je bolji od Novaka, pa u krajnjoj liniji mozda u nekim segmentima i od Nadala, a juce definitivno i od Federera tako da...

tuta for president

pre 16 godina

Kada se federeru poklopi dan da mu sve ide mogu da stoje preko puta mreze zajedno nole, nadal i svi ostali i ne mogu ga pobediti. ko prati federera zadnjih 5,6 godina slozice se sa mnom.
Tuta bugarin je najveci kralj.svaka cast tuto!

milos

pre 16 godina

Definitivno je jasno koliko je profesionalni tenis naporan sport. I ima nepovoljan kalendar. Ove tri nedelje su iscrplujuce za sve: igrace, gledaoce i pisce komentara na b92. Dajte da uzivamo sada kada imamo priliku da pratimo takve dogadjaje od prvog dana i gledamo sta se dogadja u areni. Ne treba biti neobjektivan - odmah se vidi ko nadire ovog puta. To su Nablandijan, Bagdatis i Marej. Od velikih je preostao Nadal ali mu nije sila da zapinje.

r2d2

pre 16 godina

@Damjanovic
Nalbandijan, na zalost, ne moze da se plasira na Masters ni u (teoretskom) slucaju da osvoji Pariz.
pogledaj na www.atptennis.com
pregled "trke" za Sangaj.

amater

pre 16 godina

jos jedna stvar koju zaboravljate: Federer jeste najbolji i najtalentovaniji, ali deo razloga sto ga malo igraca moze dobiti je kompleks i manjak vere da ga mogu dobiti. zato oni koji ga jednom dobiju i provale da je to sasvim moguce krenu da ga dobijaju vise puta. Nadal mu je vec nabio kompleks. Noletu treba jos jedna-dve pobede, i tu je...

Ljubitelj tenisa

pre 16 godina

Martose kako mozes da kazes tako nesto?! Nije da branim Federera, ali svako ima los dan. Desilo se to i Samprasu, Bekeru i ostalima. ,,Tuta for president" je lepo rekao svima koji prate tenis od dolaska Djokovica. Federeru u nekim trenucima ni Nadal, Rodik i Djokovic zajedno ne mogu nista! Federeru care! Samo napred!!!!!!

branko

pre 16 godina

У приче о допингу не бих се упуштао јер о томе не знам ништа. Но да је Налбандијан сјајан играч то су, видим, открили многи тек сада, за разлику од нас који смо то тврдили и ономад кад је добио Ђоковића.

kralj

pre 16 godina

Koji je ovaj argentinac kralj :)
Covece, pa taj je tukao federera u finalu a do samog finala je igrao svaki dan po dva meca (ucestvovao covek i u dublu) i pobedio ga. Danas opet. Samo jos bolji rezultat.
Pocinjem strasno da ga gotivim. Lik je neverovato uporan, a ima extra beken. Pa on kad bi servirao kao federe ne bi mu bilo ravnog. ovo je muska jelena jankovic :)

tuta bugarin

pre 16 godina

isto kogođ i neki drugi diskusanti
koi bida diskusuju
samo radi diskusie
jelbi teli da reknu
dase i njiova negde čue
kadi već ni žena ni deca ninikoi neza rezue
pa
reko
ija sam taki
aj dija reknem koju
toes
imenije jutros mali

lutajući reporter tuta bugarin
nežno šapće sneguljici
dok patuljci ruju
u rudnici

Baca

pre 16 godina

Ti svi argentinski igraci su dopingovani. Pricao nam je Pasha na Zvezdi da imaju nekog kondicionog trenera iz federacije koji im svima daje neki antidot da popiju posle dopingovanja i koji im omogucava da neprimetno prodju sve doping kontrole dan posle. Pa setite se samo Puerte, Canasa, pa i Nalbandiana pre nekoliko godina. Fizicki je nemoguce podneti tolike napore dan za danom ,mesec za mesecom, a da si strejt. Verujte mi, pola njih na ATP Tour-u je high. Trenirao sam i takmicio se skoro 20 godina,verujte mi ,znam.

Shomi

pre 16 godina

Kao prvo svaka cast Nalbandianu(kad coveka krene...).A smesan je onaj Federer,samo da ste culi sta je rekao pre meca.U smislu razbice on sad njega, onaj mec je puko jer je bilo finale.Da,da...To su prazne price a to je danas i dokazano definitivno.A sad je bio nervozan ko ris jer je ga je Nalbandian zgazio ko mrava.Zato bolje malo da cuti,i da uziva na prvom mestu dok jos moze(ne zadugo).
Poz svima

Johnny B Good

pre 16 godina

Ako Nalbandian zadrži ovakav nivo igre i sledeće sezone, ne samo da Novak neće da napreduje, nego mu je ugroženo i treće mesto...

voja

pre 16 godina

Zbog ovakvih meceva se voli tenis! Sjajno!
Dugo nisam videla da kada Federer gubi ima manje neiznudjenih gresaka od protivnika. Imao je cak i upadljivo bolji prvi servis. Nalbandijan je bio nadmocan tokom celog meca, i diktirao je igru, Federer nije umeo da se odbrani. Kod Nalbandijana se video jasan cilj. Sve vreme je bio svestan zbog cega je tu, na koji se nacin dolazi do toga, a sve zacinjeno urodjenim osecajem, onim koji se ne da steci, ni nauciti. Mudar je. Voditelji su se zalepili za jedan izraz - "sjajna anticipacija" - e, to ima Nalbandijan. Sigurno i samouvereno. Bekhend i osecaj... Sjajno! Da se nije hvatao za flasu, da ga nije vodio hedonizam...
Kao sto sam pisala juce, od Gonzalesa je krenulo, preko Noleta, a sa Federerom se sigurno nece zavrsiti, "iznenadjenja".
Pitam se da li moze Nadal do finala, pa da gledamo reprizu Madrida od prosle godine? Ja se pitam, a Nalbandijan je izgleda spreman za velika dela! Neka nam pokaze svoj raskosni talenat!

voja

pre 16 godina

@svelana
Ti zaista verujes u to da se Federer za nesto pitao u ovom mecu? Kakav crni Sangaj, kakav odmor, Nalbandijan ga je preslisao kao uciteljica. Federer je bio toliko besan (na sebe, valjda) da je rezao i nije dizao glavu.

Ženevljanin

pre 16 godina

Federer je igrao dobro, ali je Nalbandian bio veličanstven! Ne, nije bio savršen - kad je trebalo završiti set, ruka bi mu se "skraćivala" zbog poznatog sindroma "strah od pobede". Na kraju je ipak uspeo da dobije Federera tamo gde je ovaj vrlo jak - u tajbrejku. Nakon druge uzastopne pobede David je izjednačio skor protiv Rodžera (8:8) što bi mogao da bude nagoveštaj da će ponovo postati njegova 'bête noire'... kao kada je dobijao prvih pet medjusobnih mečeva.
PS I Vavrinka mi je ispao, iako je odlično počeo protiv Nadala (samo sam taj početak gledao, mora i da se radi ponekad). Znači, u Parizu nerešeno - otadžbina:domovina 2:2:-)

Boris

pre 16 godina

Ma ljuti, verujte mi. Ja sam 10x video vanzemaljca. Mali, zelene, 120cm visok. Hteo Velja da ga ispohuje...
Boze, kakve gluposti ljudi pisu. Cak i da je tacno (licno verujem u to da je previse sportista na dopingu), nacin na Koji je u komentaru osobe pseudonima Baca izneseno misljenje da je doping prisutan je krajnje zanimljiv.
A Nalbandian je odlican teniser...mada, ne vide to oni koji su culi samo za prvu trojcu-cetvroricu na svetu, i turnire gledaju od polufinala nadalje + Djokovicevi mecevi.

A to oko namernog/"namernog" gubljenja meceva i slicno - ATP je usvojio novi raspored igranja turnira od sezone 2009/2010 (ako se ne varam), po kojem su svi najveci turniri razdvojeni. Da se ne dogodi da se igraju dva Mastersa nedelju za nedeljom, pa onda recimo neki Grand Slam (Montreal, Sinsinati, US Open). To je plod zalbi igraca na raspored...medju njima i Federera i Nadala. Zalili su se igraci i ranije na slicne stvari. Prema tome, neka je Nole i namerno izgubio - rizikuje mnogo da ucini mozda i mnogo vise, a ne cini preveliki rizik i da ispusti trenutnu poziciju olako (sto bi sa previse turnira verovatno i ucinio).

A mogli bi i svi pametnjakovici da pogledaju npr broj odigranih meceva u toku godine - Djokovic ima vise odigranih od svih ostalih iz prvih 10! Jedini je odigrao vise od 80 meceva.

Prema tome, lepo je to sto postoje komentari na B92, i moze svako da kaze sta zeli. No, autocenzura zaista nije bauk! A kada lupate gluposti, lupajte ih civilizovano!

Bojan

pre 16 godina

Ako mislite da ce Federera uzdrmati ovakvi porazi onda se varate.Ne obraca on mnogo paznje koga je dobio,a od koga izgubio.On ima cilj,a to je ostati prvi na atp listi,osvajati gren slemove,sto vise masters turnira(i to onih na kojima moze doci relativno svez)i po neki njemu omiljen turnir.Na ovaj turnir je dosao potpuno iscrpljen i nije mu sigurno bio prioritet da ga osvoji.A to od koga je izgubio je nevazno!I treba imati jos jednu stvar na umu.Federer izadje na teren i da svoj maksimum makar bio umoran i to treba ceniti!

Believe me, I know!

pre 16 godina

Nalbandian je jednostavno poludeo... Pobedio je Fedija pa sta??? I opet se spominje taj cuveni novak...samo novak novak novak... Pa da okolnosti nisu bile toliko glupave, takav igrac ne bi trebao da se nalazi na trecem mestu!!! Ovo bi trebao da je redosled:

1. Roger Federer (jednostavno je najbolji)
2. Rafael Nadal (vrlo je uporan i duuuga je sezona na sljaci)
3. David Nalbandian (preveliki talenat vuce svoje breme, ko ima predispozicije-mrzi ga da radi, ko ih nema-rinta ko konj)
4. Andy Roddick (covek je sa svojih 20 godina bio prvi teniser na svetu, pored Rogera, osvojio US Open, ima dobre predispozicije, servis najbolji ali nema mozak i vrlo brzo mu pada moral a sporo se dize)
5. Marat Safin (bez njegovog besa i divljanja na mecevima, i sa talentom, bio bi perfektan, samo ta nervoza unisti coveka)
6. Lleyton Hewitt (On je mnooogo puta dokazao svoju velicinu i visinu, fantastican je apsolutno i nema teorije da je jedan od najboljih)
7. James Blake (taj momak je multitalentovan, Harvardovac ludi, 3 puta je dobijao Nadala i jos neke fantasticne tenisere, ali njie dovoljno uporan i dosadan)
8. Tommy Haas (fantasticna anticipacija, nemacka preciznost, pobedjivao je svakoga na svim podlogama...)
... Djokovic...
... Berdych...
...
...
Naravno tu su i mladi teniseri(Gasquet, Murray, Del Potro, Isner......) imaju neki svoj dar i mogli bi lagano u prvih deset...

amater

pre 16 godina

jos jedna stvar koju zaboravljate: Federer jeste najbolji i najtalentovaniji, ali deo razloga sto ga malo igraca moze dobiti je kompleks i manjak vere da ga mogu dobiti. zato oni koji ga jednom dobiju i provale da je to sasvim moguce krenu da ga dobijaju vise puta. Nadal mu je vec nabio kompleks. Noletu treba jos jedna-dve pobede, i tu je...

damjanovic

pre 16 godina

da li neko moze da mi da odgovor na pretpostavku da Nalbandijan, ako dogura do finala i pobedi u finalu, ima sanse da se plasira za shangaj???????

Novakov

pre 16 godina

Ne mislim da se Federer namerno oprostio od turnira. Jednostavno, njemu Argentinac nikako ne leži a tačno je samo to da Rodžer nije uložio svu snagu i sve znanje. Izgleda da su u pravu oni koji pominju Šangaj (Nole, Rodžer, sutra možda Nadal). Jedno je sigurno, nisu oni od gvožđa, naigrali su se ove godine a umor je normalna pojava.

r2d2

pre 16 godina

@Damjanovic
Nalbandijan, na zalost, ne moze da se plasira na Masters ni u (teoretskom) slucaju da osvoji Pariz.
pogledaj na www.atptennis.com
pregled "trke" za Sangaj.

pre 16 godina

Golpes mágicos (mahikos) de argentino (arhentino)

«Golpes» su «udarci» na španjolskom, a ostalo ne treba prevoditi. Dovoljno je pogledati završni rezultat današnjeg ogleda dvojice čarobnjaka. Čini se da Federer dobiva argentinski kompleks. Prvo ga je načeo Caòas, a u završnici sezone Nalbandián koji, na Švicarčevu sreću, ne će biti u Šangaju. Iako je dva puta upecao kapitalca. No i on je gubio protiv anonimusa poput Ljubičića, stoga će se moći posvetiti svojim omiljenim hobijima…

David je doista deklasirao Rogera. Bio je dominantan u većemu dijelu susreta, sijevali su udarci sa svih strana terena. Federer se osjećao kao na streljani. Nalbandián je redovito napadao drugi servis, gađao Švicarčev bekhend koji nije tako uvjerljiv kada mora vraćati duboke lopte. Malo je Argentinac posustao pri kraju oba seta, ali valjda da odobrovolji publiku koja je željela da što duže gleda vrhunski tenis dvojice velemajstora. David je servirao za pobjedu, ali nije izdržao. Uslijedila je 13. igra! Roger je imao omjer 30:8, Nalbandián 12:13. Argentinac od sinoć ima 13:13 …

Pittsburgh

pre 16 godina

ma jeste, Nalbandijan nije igrao meceve 3 godine, pa dosao juce, svez i odmoran i pobedio Federera. A usput je popio 2 litra dopinga. Ha ha ha .. razbio je bre onog uobrazenog Svajcarca, i postace mu nocna mora.

kralj

pre 16 godina

Koji je ovaj argentinac kralj :)
Covece, pa taj je tukao federera u finalu a do samog finala je igrao svaki dan po dva meca (ucestvovao covek i u dublu) i pobedio ga. Danas opet. Samo jos bolji rezultat.
Pocinjem strasno da ga gotivim. Lik je neverovato uporan, a ima extra beken. Pa on kad bi servirao kao federe ne bi mu bilo ravnog. ovo je muska jelena jankovic :)

olja

pre 16 godina

Svaka cast, DAVIDE! Sada mi je jos zalije, sto neces uspeti da se plasiras na Masters i capis ovom Svajcarcu te silne novce (makar ih sve spiskao kladeci se na Davidenka i ostale).

Kjupi

pre 16 godina

@damjanovic
Ne, Nalbandijan ni ako bude uzeo turnir neće moći da se takmiči u Šangaju zbog dobrih rezultata drugih konkurenata. Šteta.
Inače puko Federer ponovo protiv Nalbija, tako mu to dođe u tenisu jer nije velika razlika kvaliteta udaraca među najboljim igračima, ostalo je pitanje forme i poverenja u važnim momentima igre. Na poslednjem Mastersu Federer je bio oteo strahovitu lovu sa bonusom i jasno je da će Nalbandijanovo otsustvo dobro da mu dođe ako bude probao da ponovi podvig. Najbolje bi bilo ipak da Nole bude taj koji će da uzme i Masters i kompletnu lovu a za to je potrebno da se dobiju svi mečevi. U boj Nole!

GoranSD

pre 16 godina

Ako sam za mečeve u Madridu govorio da je Nalbandijan dobio na iskustvo i taktiku i da su Nadal i Novak bili umorni a Federer posle prvog seta opušten ovde moram odati priznanje na hrabru, agresivnu i kvalitetnu igru.Znao je Nalbandijan da mu sad neće mnogo pomoći Federer sa svojim greškama pa je rešio da stvar preuzme u svoje ruke.I uspeo je.A zašto i ne bi.Dovoljno ga je puta pobeđivao da ga se ne plaši ima kvaliteta i pregršt motiva i sve mu se to poklopilo sinoć.
Naravno Federer je platio danak trećem uzastopnom turniru.To se lepo videlo u taj brejku u kojem ga nigde nije bilo ai u meču sa Karlovićem gde su obojica izgledali kao da bi svakog trenutka prilegli.
Federera sigurno boli ovaj poraz.Bio je besan.Lice mu se nekako smračilo baš kao protiv Novaka u Kanadi.
A bilo bi više ovakvih poraza da igrači više veruju u pobedu protiv njega.Novak ga je pobedio u Kanadi jer je znao da nema šta da izgubi i igrao baš kao i Nalbandijan danas hrabro i agresivno u odlučujućim trenucima.Na USOpenu ga je totalno nadigrao u prva dva seta ali je tu u finišima zadrhtala ruka.Skratila se baš kao i Davidu večeras na 5-4 i 30-15 ali za razliku od Novaka,Nalbandijan je sve to zaboravio u tajbrejku.
Znači,Federer je pobediv,itekako,samo treba verovati u to.

Dr. Sokrates

pre 16 godina

Jedinstveni gospodin Tuta Bugarin. Cudesno jednostavno i lako. Cast je i zadovoljstvo citati takve genijalnosti. Cestitamo svima koji su nam to omogucili.
Ima li iko da zna ko je u stvari On?

milos

pre 16 godina

Za vas koji pratite tenis tek otkada je Nole postao jedan od najboljih, David Nalbandijan je pre nekih 8 meseci bio treci na ATP listi. Tako da nije nikakvo iznenadjenje da "tako dobro igra". Takodje, gresite vi koji mislite da to ima neke veze sa Noletom...jednostavno svako igra najbolje sto moze, a David je (uvek) bio koban za Fedexa. To nimalo ne umanjuje ogroman kvalitet Federera

milos

pre 16 godina

Definitivno je jasno koliko je profesionalni tenis naporan sport. I ima nepovoljan kalendar. Ove tri nedelje su iscrplujuce za sve: igrace, gledaoce i pisce komentara na b92. Dajte da uzivamo sada kada imamo priliku da pratimo takve dogadjaje od prvog dana i gledamo sta se dogadja u areni. Ne treba biti neobjektivan - odmah se vidi ko nadire ovog puta. To su Nablandijan, Bagdatis i Marej. Od velikih je preostao Nadal ali mu nije sila da zapinje.

Mai

pre 16 godina

Velicanstveno!!! samo mi je zao sto u prvom setu nije bilo 6:2. ali i ivako ce federer pamtiti ove poraze koliko i svoje titule!! Federe je ubedljivo najbolji, 4 godine, nema ni predaha ni pada forne, ravnomerno rasporedjen isti nivo igre tokom godine! osim fenomenalnog kvaliteta, psihicki je rasturao protivnike! da bi se on pobedio potrebno je znanje i petlja! od straha su se mnogi paralizovali...nalbandianu svaka cast!!! ako ima i malo sanse u toj kalkulaciji da se plasiras u sangaj, ako svi ovi ispadnu kada treba, bio bi glavni konkurent za titulu.na zalost mislim da ce ostale federer razvaliti. noletu je forma u padu, a nadal, nije bas sjajan. a ovi ostali...

veljko

pre 16 godina

nalbandian nije bolji ni od jednog od prva tri igraca

gubio je federer i od kanjasa pa smo videli sta je posle bilo

isto to vazi (malo blaze, doduse) i kad poredimo novaka sa nalbandianom. i nikad nalbandian nece biti tako dobar igrac kao novak.

on jeste odlican teniser, vrhumski, ali nije jednako raznovrstan kao novak i federer, niti dominantan u pojedinim kvalitetima kao nadal.

nalbandian je veliki talenat, ali jos veci radnik i bas zato ne moze dugo da igra u kontinuitetu jer ga to trosi

to ne znaci da mi se ne svidja, bas je dobro da jos neko dodje i isprasi najbolje. sve postaje interesantnije

Peka

pre 16 godina

E stvarno ste simpatični, većina, kao da je tačna ona kletva o "srpskom pamćenju" koje traje 3 dana... Prava sezona je završena spuštanjem zavese na US Open, uz mali izuzetak predstojećeg Masters Cup-a... svi ovi drugi turniri između su potpuno nevažni i tako to treba posmatrati i ceniti.
Nalbinjo se "odmarao" cele sezone, uživao u životu, igrao jedno četvrtfinale i sad je naložen i željan dobrog tenisa... Federer uvek pošteno odradi tezgu, ali ne može se očekivati da se na turniru koji je izbegao zadnjih par godina baca za svakom loptom i ugrozi nastup u Šangaju. Ovako će imati sasvim dovoljno vremena da se, pre svega, odmori i udari tačku na još jednu briljantnu sezonu.
Ovim, naravno, ne umanjujem uspeh Nalbija, on u ovim trenucima igra stvarno fantastično... Možda bi on bio i legenda tenisa da ne živi kako živi, ali možda i u mojoj ulici živi klinac talentovaniji od Federera, ali koji sedi u kladionici i po kafićima.

voja

pre 16 godina

@Baca
Posto si trenirao 20 godina i druzis se sa Pasom, mogao si da nam ispricas pricu do kraja. Ne verujem da ne znas. Taj antidot, za koji tvrdis da piju svi argentinci, je itekako vidljiv na testu. To je i razlog Kanjasove suspenzije. Nikada nije dokazano da je on uzimao nesto nedozvoljeno, vec im je sama ta supstanca, koja blokira pokazivnje nedozvoljenih sredstava, bila razlog da ga suspenduju. Tako da Ti ta prica bas ne pije vodu. Svako ko je iole blizak sportu i sportskoj medicini, zna da je doping prisutan u svim sportovima. Kanjas je bio zrtveno jare, samo da se pokaze sta moze da snadje sportistu i da se potvrdi kako ih kontrolisu. U nekom, mogucem scenariju (gde ja patim od manije gonjenja i verujem u sve zavere ovog sveta), kada bi se uvele prave antidoping kontrole, gde ne bi postojalo zrtveno jare i gde bi padali svi koji su uzimali nedozvoljena sredstva - sport bi ostao bez velikih imena, koja bi finansijski zaklala sponzore. Znas mozda i za neke zataskane slucajeve? Naravno.

Dragance

pre 16 godina

Uf, boga ti!
A kako to da su ovi nasi uvek talentovani, pa kuleri, pa se zezaju, pa mogu kako oce, a oni njini su uvek samo radnici i streberi?

branko

pre 16 godina

У приче о допингу не бих се упуштао јер о томе не знам ништа. Но да је Налбандијан сјајан играч то су, видим, открили многи тек сада, за разлику од нас који смо то тврдили и ономад кад је добио Ђоковића.

Teniser CH

pre 16 godina

Da se javim posle pauze jer zenski turniri nisu ni imali zasta da se pise. Nalbandijan je odavno jedan od najboljih, pre 1-2 godine sam ga gledao cesce ali je sada dodao ono sto treba da bude uzor svima koji hoce na vrh. Usavrsio je:
- servis, bez cile mile, % provog zastrasujuci i bar 4 -5 varijanti
- neuhvatljiv dvorucni return sa kompjuterskom preciznoscu
- Savrsena Preciznost..postao je Gospodin Ostrih uglova.. odmah iza mreze
- kontrolise savrseno emocije pri vaznim poenima, njegova glavna slaba tacka pre 1-2 godine kada je mnogo skoro dobijenih finala gubio bez razloga
Ima jos nesto...pogledajte facu tog coveka, oci koje su izuzetno blizu jedna drugoj i pogled koji ledi kao kad vas lav gleda i hipnotise. U tom coveku lezi ogromna snaga fokusa i anticipacije i time razoruzava protivnika koji misli da ga bas sad moze ne nadanim udarcem pobediti.
Steta sto nece biti u Sangaju, velika steta.

.

pre 16 godina

@ veljko

Kao prvo, imas lose vidjenje stvari: Nalbandian nije nikakav radnik, on je ogromni i raskosni talenat, uziva, bavi se pecanjem a tenisom tako reci iz hobija... I itekako je bolji od Novaka, pa u krajnjoj liniji mozda u nekim segmentima i od Nadala, a juce definitivno i od Federera tako da...

LKbulls

pre 16 godina

@Bojana zvezdašica
Mislim da bi trebala sama da zatražiš brisanje svog komentara. Može svakome da izleti nešto, ali treba biti čovek i priznati grešku.
Ako sama to ne osećaš, onda mogu samo da te žalim.

Inače nikako ne razumem, šta rade moderatori, ako ovakva poruka može da prođe.

tuta for president

pre 16 godina

Kada se federeru poklopi dan da mu sve ide mogu da stoje preko puta mreze zajedno nole, nadal i svi ostali i ne mogu ga pobediti. ko prati federera zadnjih 5,6 godina slozice se sa mnom.
Tuta bugarin je najveci kralj.svaka cast tuto!

Ljubitelj tenisa

pre 16 godina

Martose kako mozes da kazes tako nesto?! Nije da branim Federera, ali svako ima los dan. Desilo se to i Samprasu, Bekeru i ostalima. ,,Tuta for president" je lepo rekao svima koji prate tenis od dolaska Djokovica. Federeru u nekim trenucima ni Nadal, Rodik i Djokovic zajedno ne mogu nista! Federeru care! Samo napred!!!!!!