Nova vest
Tenis

Sreda, 27.02.2008.

20:43

Ana preslišala Vajdišovu

Izvor: A G

Autor:A G

Default images

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Dubaiju, pošto je u drugom kolu lakše nego što se očekivalo savladala Čehinju Nikol Vajdišovu u dva seta – 6:4, 6:0, u meču koji je trajao sat vremena. Njena protivnica u narednoj rundi biće Ruskinja Elena Dementijeva koja je posle dva seta bila bolja od Alone Bondarenko (6:2, 6:1).

Ana je duel sa Vajdišovom počela loše. Izgubila je prva dva gema na meču, ali je posle toga u fenomenalnoj seriji osvojila 12 od narednih 14 gemova, i tako privela meč kraju.

Naša teniserka bila je izuzetno uspešna na svom prvom servisu. Osvojila je 20 od 27 poena, a uz to je imala i osam as udaraca.

Ivanovićeva se sa Dementijevom do sada sastajala dva puta, i Ruskinja je oba duela rešila u svoju korist. Ipak, ta dva meča igrana su 2006. godine, a naša teniserka je od tada mnogo napredovala.

Turnir u Dubaiju igra se za nagradni fond od 1.500.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu