Nova vest
Tenis

Četvrtak, 21.02.2008.

13:07

Ana odustala, ali opet 2. na listi

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Srpska teniserka Ana Ivanović povukla se sa turnira u Dohi, javila je zvanična pres služba takmičenja. Ivanovićeva je u drugom kolu savadala Beloruskinju Olgu Govorcovu, a u finišu meča izvrnula je zglob leve noge. Povreda u prvom momentu nije izgledala ozbiljnije, pa je naša teniserka meč odigrala do kraja i pobedila. Ipak, najbolja srpska teniserka je odustala od daljeg učešća na turniru, da ne bi rizikovala težu povredu.

Ivanovićeva je bila postavljena za prvog nosioca turnira i u trećem kolu trebalo je da se sastane sa Poljakinjom Agnješkom Radvanskom. Turnir u Dohi se igra za nagradni fond od 2,5 miliona dolara.

Ipak, ona će od ponedeljka biti na drugom mestu WTA liste najboljih igračica sveta. U četvrtak je u osmini finala Ruskinja Svetlana Kuznjecova poražena od Austrijanke Sibil Bamer sa 6:3, 7:6 (10:8). Kuznjecova se, sa 3725 bodova, opet našla na trećem mestu, iza srpske teniserke, koja je sakupila 3817 bodova.

Drugi srpski reket, Jelena Janković, igra meč osmine finala protiv Japanke Ai Sugijame i mogla bi da prestigne i Kuznjecovu, ali i Anu. Trenutno ima 3655 bodova, a ako osigura finale, ponovo će zauzeti mesto broj tri u svetu. Ukoliko joj pođe za rukom da osvoji trofej u Dohi, Jankovićeva bi pretekla i Ivanovićevu na drugom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu