Nova vest
Tenis

Četvrtak, 16.04.2009.

16:52

Šarapova planira Rolan Garos

Ruskinja Marija Šarapova, bivša prva teniserka sveta, planira da učestvuje na Rolan Garosu, a formu će tražiti na dva manja turnira pre gren slema u Parizu.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

"Marija Šarapova (koja zbog povrede od avgusta prošle godine nije odigrala nijedan meč u singl konkurenciji)se priprema za učešće na drugom godišnjem gren slem turniru - Rolan Garosu", najavio je selektor Fed kup reprezentacije Rusije Šamil Tarpiščev.

Šarapova, koja je trenutno 53. na WTA listi, odigrala je za poslednjih sedam meseci svega jedan meč i to u dublu sa zemljakinjom Jelenom Vesninom na turniru u Iindijan Velsu gde je pretprela poraz.

"Nedavnio sam razgovarao sa Marijinim ocem i on mi je potvrdio da se ona priprema za Rolan Garos", precizirao je Tarpiščev i dodao da će nekadašnji prvi reket sveta učestvovati uoči turnira u Parizu na "jednom, ili dva takmičenja na šljaci", kako bi se što bolje pripremila za Rolan Garos.

Šarapova je prošle godie učestvovala na svega devet turnira, a najuspešniji nastup bio joj je na Otvorenom prvenstvu Australije u januaru 2008. kada je u finalu pobedila srpsku teniserku Anu Ivanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu