Nova vest
Tenis

Sreda, 13.02.2008.

20:55

Marselj: Đoković u drugom kolu

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Srpski teniser Novak Đoković uspešno se vratio na ATP tur nakon trijumfa na Otvorenom prvenstvu Australije. On je u prvom kolu turnira u Marselju savladao Hrvata Ivana Dodiga sa 6:1, 6:4. Noletov protivnik u narednom kolu biće prošlogodišnji pobednik Žil Simon, koji je eliminisao Davida Guea sa 6:2, 6:4. Đoković nije imao problema sa 22-godišnjim Hrvatom i tokom celog meča nije dozvolio nijednu brejk loptu.

Novak je odservirao sedam asova, a ubacio je prvi servis u 51% slučajeva. Dodig je, s obzirom da je tek 296. teniser sveta, pružio sasvim solidan otpor, ali nije bilo nikakve realne opasnosti po Đokovićev plasman u drugu rundu.

Simon je trenutno 30. na ATP listi, a prvu titulu u karijeri osvojio je upravo u Marselju prošle godine, kada je u finalu bio bolji od Markosa Bagdatisa. Na nedavno završenom Autralijan openu Francuz je ispao od Rafaela Nadala sa 3:0 u setovima, mada je u prvom imao čak šest set lopti.

Đoković i Simon do sada se nisu sastajali. Pobednik iz tog dvoboja u četvrtfinalu ide na boljeg iz duela Ljodra – Matje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu