Nova vest
Tenis

Nedelja, 11.01.2015.

16:35

Delpo: Užasno bilo gledati mečeve

Argentinski teniser Huan Martin del Potro rekao je da jedva čeka da odigra prvi meč posle jednogodišnje pauze zbog povrede zgloba.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images
YTSS

Del Potro će se vratiti na ATP turniru u Sidneju, a u nedelju je odradio jedan od poslednjih treninga pre nastupa u prvom kolu.

Jedan od najomiljenijih tenisera sveta trenutno zauzima 137. mesto na ATP listi, nije igrao od turnira u Dubaiju krajem februara.

Argentinac je 2009. osvojio US open pobedom nad Rodžerom Federerom u izvanrednom meču, bio je i četvrti teniser planete, a u karijeri je do sada ukupno osvojio 18 trofeja uprkos čestim problemima sa ručnim zglobovima.

„Zglob boli pomalo. Muči me nekada kada udaram bekhende, ali pokušavam da udaram snažnije jer želim da igram na ovom turniru. Nekada je bol jak, nekada slabiji. Ipak, mnogo sam bolje nego pre tri-četiri nedelje, a doktori kažu da stanje ne može da se pogorša ako igram na visokom nivou, tako da sam veoma srećan zbog toga. Svakoga dana radim mnogo terapija. Dugo se zagrevam pre svakog izlaska na teren, što mi oduzima više vremena. Tako izgleda moj život u ovom trenutku. Biće veliki izazov igrati ovaj turnir i tada ću videti da li mogu ostati zdrav i igrati celu sezonu“, rekao je Del Potro.

Argentinac je istakao da na treninzima u Sidneju lopticu ne udara svom snagom.

„Teško je kada počinjete jer vidite da drugi igrači udaraju jače od vas. Trenirao sam sa nekolicinom igrača i lagano su me pobeđivali. Ali, to je ono što mi je potrebno, vreme na terenu. Želim da razmišljam o budućnosti i samo želim da igram tenis“, dodao je ’Džin iz Tandila’.

Šampion US opena iz 2009. godine otkrio je kako se osećao tokom dugog perioda u kom nije mogao da trenira.

„Bilo je užasno gledati sve te turnire preko TV i videti koliko su otvoreni Gren slemovi. Bio je to dobar tenis, ali je meni bilo tužno jer sam bio spreman. Sada je sve to prošlost, pozitivan sam. Znam da moram biti smiren i strpljiv, da ostanem zdrav i igram što je bolje moguće. Čeka me dugačak put do dostizanja nivoa koji želim. Veoma sam srećan što sam u Sidneju, što počinjem da igram. Uživam u trenucima sa drugim igračima i navijačima – sve mi je nedostajalo. Nedostajalo mi je čak i nerviranje dok igram mečeve. Nedostajao mi je osećaj koji imate kada osvojite turnir“, zaključio je Del Potro.

Turnir u Sidneju počinje 12. januara, a Australijan open nedelju dana kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu