Nova vest
Tenis

Nedelja, 07.06.2009.

01:47

Nadal neizvestan za Vimbldon

Postoji rizik da Rafael Nadal, prvi teniser sveta, zbog povrede kolena ne brani titulu na Vimbldonu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Španac je već otkazao učešće na Kvinsu, gde je takođe bio najbolji prošle godine. „Nešto nije u redu sa njegovim kolenom, ali još nismo tačno sigurni šta je u pitanju. Vimbldon ’visi u vazduhu’“, izjavio je Toni Nadal, Rafaelov stric i trener, a španski dnevnik „Marka“ prenosi da će Nadal biti na pregledima u ponedeljak i utorak i da će se posle toga definitivno znati hoće li Majorčanin nastupiti na Vimbldonu.

Ova povreda kolena nije povezana sa tendinitisom, zapaljenjem tkiva koja povezuju mišiće i kosti, koji hronično muči Nadalova kolena, tačnije njegovu kolenu čašicu.

Još u aprilu u Majamiju Nadal je prijavio ozbiljan bol u desnom kolenu, a slično je osetio i posle poraza od Robina Soderlinga na Rolan Garosu. Doktori su mu savetovali da miruje.

„Imam problema sa kolenima proteklih nekoliko meseci, to nije tajna. Moram da radim sa svojim timom kako bih se oporavio i nadam se da ću biti spreman za Vimbldon“, izjavio je Nadal povodom odustajanja od Kvinsa, ali izgleda da se situacija od tada pogoršala.

Nadal je u prošlogodišnjem finalu Vimbldona pobedio Rodžera Federera i tako okončao petogodišnju vladavinu Švajcarca terenima Ol Ingland Klaba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu