Nova vest
Tenis

Petak, 02.01.2009.

18:22

Sve spremno za turnir u Brizbejnu

Organizatori turnira u Brizbejnu zvanično su u petak otvorili novi, 82 miliona dolara vredan, teniski centar.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Centralni stadion, koji će nositi ime nekadašnjeg svetskog broja 1 Patrika Raftera, ugostiće sledeće nedelje neke od najboljih tenisera na ATP i WTA turneji, a TV B92 direktno će prenositi takmičenje u muškoj konkurenciji. Žreb je zakazan za subotu.

Otvaranju novog teniskog kompleksa prisustvovale su neke od najznačajnijih ličnosti u istoriji australijskog tenisa, uključujući i Patrika Raftera, dvostrukog osvajača gren slem titule i još jednog bivšeg šampiona Džona Njukomba.

Rafteru je pripala čast da uputi prvi servis na novom centralnom terenu, a ubrzo su mu se priključili i najbolja australijska teniserka Samanta Stosur i buduće zvezde Izabela Holand i Džejson Kubler.

Prva zvezda turnira u Brizbejnu biće Novak Đoković, a na novoj 'Rafter Areni' igraće i Žo-Vilfred Conga, Markos Bagdatis, Rišar Gaske i Gael Monfis. Na spisku učesnika, između ostalih, nalaze se i Fernando Verdasko, Robin Soderling, Tomaš Berdih, Mardi Fiš, Radek Štepanek, Ernests Gulbis, Mario Ančić, Jarko Nieminen i prošlogodišnji šampion Mihael Ljodra. U ženskoj konkurenciji, listu učesnica predvode Ana Ivanović i Slovakinja Daniela Hantuhova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu