Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 30.06.2014.

19:05

Novak sigurno do četvrtfinala

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, pobedom u tri seta nad Žo-Vilfridom Congom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đoković je do trijumfa došao sa 6:3, 6:4, 7:6 (7:5), posle jednog sata i 51 minuta igre pod zatvorenim krovom na Centralnom terenu, zbog kiše u Londonu.

U borbi za polufinale Novak će se sastati sa Hrvatom Marinom Čilićem, koji je pobedio Žeremija Šardija iz Francuske sa 7:6 (10:8), 6:4, 6:4.

Novak je na taj način došao do 21. uzastopnog plasmana u četvrtfinala Gren slemova, što je treći najduži niz u Open eri, posle Rodžera Federera (36) i Džimija Konorsa (27).

Đoković je protiv Conge odigrao sigurno i došao je do sasvim zasluženog trijumfa. Iako mu je Francuz pružio veliki otpro, trijumf prvog nosioca na najprestižnijem turniru sveta nije došao u pitanje nijednog trenutka.

Tok meča:

Novak je sjajno počeo meč, kao i obično je prvi servirao i bez izgubljenog poena je poveo sa 1:0, a Conga je odmah uzvratio istom merom. Đokovića je odlično služio servis, pa francuski teniser nije ni dobijao šansu da ga ugrozi. U prvih pet gemova nije bi bilo prilika za brejk, obojica su bili poprilično sigurni, pa je Novak bio taj koji je dolazio do prednosti, a Conga do izjednačenja.

Situacija se promenila već u narednom gemu, kada je Novak izvršio veliki pritisak na visokog Francuza, došavši do tri vezane brejk lopte. Conga je uspeo da odbrani dve, ali ne i treću i srpski teniser je poveo sa 4:2, a potom bez problema osigurao brejk. Conga je uspeo da prekine Novakov niz u osmom gemu, ali je tako samo malo produžio set, pošto ga je Đoković osvojio odmah potom zahvaljujući sjajnom servisu posle 25 minuta.

Na početku drugog seta obojica su bili sigurni na svojim servisima i prilika za brejk nije bilo. Novak je više pritiskao Congu i to je urodilo plodom u sedmom gemu, kada je imao prvu šansu da mu oduzme servis. Đoković je iskoristio tu šansu za brejk za vođstvo od 4:3, a potom je sigurno osvojio svoj servis i odmah Congu pritisao na njegovom servis gemu. Došao je do tri vezane brejk šanse, ali se Francuz sjajno odbranio zahvaljujući odličnom servisu. Međutim, tako je samo malo produžio set, pošto je Novak završio posao što se tiče drugog seta već u narednom gemu za 6:4.

U trećem setu viđena je ista slika kao u prethodna dva, bez pravih šansi za brejk i veoma sigurni servisi obojice tenisera. Francuz se malo probudio u tom setu i zadavao je velike muke Novaku na servisu. To je posebno bilo izraženo u šestom gemu, kada je viđen niz preokreta, da bi Novak ipak došao do izjednačenja 3:3. Slična situacija je viđena samo dva gema kasnije, ovoga puta Francuz je imao dve šanse za brejk, sjajnim as udarcem Novak je spasao prvu, a potom novim sjajnim servisom namučio Congu i ponovo izjednačio.

Velika borba nastavila se u naredna četiri gema, pa se ušlo u taj-brejk. Igralo se poen za poen, izgledalo je da je Novaka u jednom trenutku zabolelo rame, ali je nastavio da igra. Novak je do prve meč lopte došao pri rezultatu 6:5, Conga je tada servirao, a Novak ju je sjajnim riternom iskoristio za sjajan trijumf. Sudija je tada dosudio aut, Novak je već slavio, ali je tražio čelendž i bio je u pravu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu