Nova vest
Tenis

Nedelja, 30.03.2014.

01:16

Vilijams: Publika mi je pomogla

Serena Vilijams osvojila je sedum titulu u Majamiju, nakon finala u kojem su igrale dve najbolje teniserke sveta, dve 32-godišnjakinje.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Amerikanka je zaostajala dva brejkla u prvom setu, ali je ipak uspela da u dva seta savlada Kineskinju Na Li.

"Mislim da mogu mnogo bolje da igram. Moj servis je bio veoma, veoma nizak. Mogu da serviram bolje, mogu bolje da vraćam servise, to treniram godinama i imam dobar ritern. Moramo početi da radim to. Moramo početi da radim ono što treniram", rekla je Vilijamsova.

Serena je u finalu, kao i u polufinalu dozvolila rivalki dva brejka prednosti u prvom setu, ali je oba puta ona osvajala taj set.

"Svakako to ne radim namerno. Svi protivnici su jaki. Ja nekad imam slabiji početak, a nekad jak. Uvek se trudim da igram najbolje što mogu, ali nekad stvari ne funkcionišu najbolje. Možda sam bila malo nervozna, želela sam da pobedom, to nekad čoveka učini nervoznim i tada ne može dobro da igra", rekla je Vilijamsova.

Iako je očajno servirala, imala tek tri asa i 42% ubačenog servisa, Amerikanka je našla način da pobedi drugi teniserki planete.

"To je dao igre koji sam najbolje razvila u međuvremenu. Pre mi se cela igra raspadala kada ne serviram dobro. Sad ako je taj slučaj, to je OK, jer imam sjajan forhend, imam sjajan bekhend, brza sam, mogu da izađem na mrežu", istakla je Serena.

Pri vođstvu Li 5:2 u prvom setu, Vilijamsova je osvojila 11 od narednih 12 gemova.

"Ni ne sećam se toga, samo znam da sam gubila. Onda je igrala odlično, a jam sam tada samo pokušavala da ostanem koncentrisana i u igri. U tom trenutku sam osetila koliko publika želi dobar meč, i ja sam pomislila da moram da budem bolja. To mi je mnogo pomoglo", rekla je najbolja teniserka sveta.

Niko do sada nije uspe sedam puta da osvoji turnir u Majamiju.

"Obožavam ovaj turnir, ovde imam mnogo prijatelja. Prošle godine sam sebi rekla da moram osvojiti šestu titulu, ove godine nisam htela sa se izlažem takvom pritisku. Ali uživam ovde da igram. Odrasla sam na ovim terenima gledajući mnoge velike tenisere i divno je biti u njihovom društvu", rekla je Serena.

Amerikanka je uživala na terenu u društvu Li prilikom dodele nagrada, konstantno se smejala.

"Za mene je čast biti uz nju. Igramo sjajan tenis, najbolje smo trenutno, isto smo godište. Ne znam je nabolje, ali osećam sjajnu vezu s njom. Sviđa mi se kao osoba, mnogo je poštujem. Od prvog momenta kada sam igrala protiv nje je ista, uvek da je svoj maksimum, uvek je ista", rekla je Vilijamsova.

Iako imaju po 32 godine, Vilijams i Li su najbolje ne teniserke na svetu u ovom trenutku.

"Ne znam. Valjda obe imamo taj 'nikad ne odustajem' borbeni stav. To valjda pokazuje da možeš da blistaš u bilo kom trenutku", zaključila je Amerikanka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu