Nova vest
Tenis

Petak, 17.01.2014.

08:10

Ana preko Stosur do Serene!

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrto kolo Australijan opena, posle preokreta protiv Samante Stosur - 2:1(6:7, 6:4, 6:2).

Izvor:

Autor:

Default images

Ana je ovom pobedom zakazala duel sa Serenom Vilijams, a ujedno je i prekinula seriju Australijanke od 16 uzastopni trijumfa – posle osvojenog prvog seta.

Naša teniserka imala je tri set šanse i u prvom setu, ali je Stosurova uspela da preokrene. Međutim, Ana je od tog trenutka zaigrala mnogo bolje, i dominantnom igrom stigla do trijumfa i plasmana u narednu rundu.

Ivanovićeva je nervozno ušla u meč, što je njena protivnica iskoristila i u sedmom gemu stigla do prvog brejka u meču. Međutim, Ana se nije predala, da bi uspela da se vrati i stigne do preokreta (6:5). Usledio je taj brejk, Ana je opet lose počela, ali je serijom sjajnih forhenda stigla do tri vezane set lopte. Ipak, došlo je do novog pada, kome je prethodila dupla servis greška i prekid zbog kiše, a Stosurova to koristi i stiže do vođstva.

No, Ana ni ovoga puta nije klonula duhom. Drugi period igre prelomila je sredinom drugog seta, i sigurnom i agresivnom igrom sačuvala brejk viška za izjednačenje.

Nije bivša prva teniserka sveta stala ni u odlučujućem setu, koji je otvorila brejkom. Forhend je sve bolje služio, a Stosurova je imala sve vise problema da osvoji poen. Odličnu igru krunisala je drugim brejkom za ubedljiv i siguran set – vredan trijumfa.

Srpkinja je ovom pobedom došla do izjednačenja u međusobnim duelima sa Samantom Stosur. Posle osam međusobnih duela obe teniserke imaju po četiri pobede

"Oduševeljena sam što sam prošla. Igrala sam protiv fantastične protivnice koja je sjajno servirala. Dala sam sve od sebe, a nisam se predavala ni kada sam gubila u setovima", rekla je Ana, pre nego što se osvrnula na prekid zbog kiše."Trenutak kada je kiša počela da pada me je zabezeknuo", Servirala sam i spremala sam se da odigram volej, kada sam ispred sebe ugledala vodenu 'zavesu'. U nastavku, izgubila sam set, ali sam nastavila da igram agresivno, što uvek gledam da radim, a to mi je i donelo pobedu. Mislim da imam šanse protiv Serene i daću sve od sebe da probam da prođem dalje. Trudila sam se da igram najbolje što mogu. ali je i Samanta igrala odlično. Zadovoljna sam jer sam pokazala da mogu da prebrodim i najteže trenutke. Izgubila sam poen za 8:7 u taj brejku, kada je kiša naglo pala i praktično me je to poremetilo. Ipak, na kraju sam uspela da pronađem ritam. Serena je u karijeri uradila sve ono o čemu ja samo mogu da sanjam. Nadam se. ipak, da ću joj se na dostojan način suprotstaviti i da ću možda, napraviti iznenađenje", zaključila je Ivanovićeva priču odmah posle završetka susreta.

Odmah posle okončanja meča, na Rod Lejver Arenu izašli su Novak Đoković i Uzbekistanac Denis Istomin.

Tokom noći odigrano je sedam mečeva u ženskom singlu, pet nositeljki obezbedilo je nastavak takmičenja, Kineskinja Na Li prošla je dalje dalje posle drame, dok je Serena Vilijams rekordom poslala poruku pobednici duela između Ane i Samante - koju čeka u narednoj rundi.

Tok meča:

Ono što nije pošlo za rukom Samanti, jeste Ani. Koja koristi novu brejk šansu i stiže u priliku da servira za meč. Ništa nije prepustila slučaju, koristi prvu od dve vezane set/meč lopte, i zakazuje duel sa Serenom Vilijams - 6:2.

Imala je domaća igračica šansu da se vrati u meč u narednom gemu, ali je Ana servisom uspela da spase brejk loptu i kasnije stigne do gema.

Stosurova je osvojila svoj naredni servis gem i prišla na samo gem zaostatka, a ispostavilo se da joj je to bio ujedno i poslednji - 3:2.

Nastavila je Ana da diže nivo igre, vineri su se ređali kao na traci, a broj neiznuđenih grešaka svela je na minimum.

Australijanka je uspela da se upiše na semafor u trećem gemu, a Ana je novim sigurnim servis gemom ostavila protivnicu na distance - 3:1.

Nastavila je Ivanovićeva u istom ritmu, pa je novi brejk stigao već na startu odlučujućeg seta. Novom serijom forhenda ekspresno je oduzela servis protivnici, da bi u narednom gemu prepustila samo jedan poen za 'duplu' prednost - 2:0.

Naša teniserka se do kraja seta orijentisala samo na svoje servis gemove i rutiskom igrom privela drugi set kraju - 6.4.

Dobro je Ana odservirala u narednom servis gemu i bez izgubljenog poena potvrdila brejk - 4:2.

Naša teniserka naplatila je propuštene šanse u petom gemu drugog seta. Forhend je počeo da je služi, pa je lako stigla do 40:15, da bi istim udarcem stigla do ukupno drugog brejka u meču - 3:2.

Ana je već u prvom gemu drugog seta imala dve brejk šanse, ali je ponovo greškama iz forhenda i bekenda ispustila priliku da povede. U naredna tri gema nije bilo previse uzbuđenja, pa je rezultat u drugom setu izjednačen - 2:2.

Posle navlačenja krova, Ivanovićeva je izjednačila, ali je novom, 23, neiznuđeno greškom dala protivnici sedum set loptu, što ova koristi i forhend vinerom stiže do vođstva - 7:6(10:8).

Meč je prekinut zbog kiše, posle nove greške naše teniserke iz forhenda. Stosur vodi 8:7, a Ana će imati dva servisa.

Ipak, uspela je da se konsoliduje i počne da diktira tempo, a ubrzo je stigla i do tri vezane set lopet. Nažalost, prve dve Australijanka je spasila dobrim servisima, da bi Ana duplom servis greškom prokockala i poslednju šansu. Nastavila je Ana da greši, ali je Samanta uzvratila kad je bilo najpotrebnije (7:7).

Stosuraova je ubrzo izjedančila, pa je usledio taj brejk, koji Ana nije dobro poćela.

Potvrda bolje igre stigla je u narednom gemu, kada rutinski stiže do gema i potpunog preokreta - 6:5.

Borbena Ana Ivanović uspela je da ostane u prvom setu, posle odlične igre na servis protivnice. Stosur je brzo stigla do 30:0, da bi zatim imala i četiri set lopte. Ali, Ivanovićka je svaki put sjajno riternirala i potpuno zasluženo izborila ostanak u prvom setu.

Lako je domaća teniserka potvrdila brejk, bez izgubljenog poena, da bi se Ana ponovo mučila u devetom gemu, ali je na kraju ipak uspela da sotane u prvom setu - 4:5.

Naša teniserka greškom iz forhenda omogućila je priliku protivnici, da bi lošim volejom, posle dropšota, poklonila brejk protivnici - 3:4.

Australijnka je uzvratila neiskorišćenom brejk šansom već u sledećem gemu, kada je sa dve uzastopne greške iz bekenda omogućila Srpkinji da izjendači rezultat u gemovima (3:3). Usledio je novi, nešto lošiji gem Ane, a Samanta to ovoga puta koristi.

U narednom gemu, Ana je stigla do prve brejk lopte, ali se Stosurova spasla asom i uspela da izjednači - 2:2.

U uvodna tri gema nije bilo previse uzbuđenja. Obe teniserke su sigurno kontrolisale svoje servis gemove, a Ana je u prva dva gema uzela sve poene na svoj seris i stigla do vođstva u gemovima - 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu