Nova vest
Tenis

Sreda, 09.10.2013.

17:33

Nadal: Politika ATP se ne menja

Španski teniser Rafael Nadal smatra da se previše ATP turnira odigrava na brzoj podlozi, iako je znatno poboljšao svoj učinak na njima.

Izvor: MDŽ

Autor: MDŽ

Default images

"Stvarno ne želim više da se uplićem u politiku tenisa. Čak i kad imaš ideju kako nešto da promeniš i misliš da možeš da utičeš na promenu, uvek će biti prepreka koja se teško može premostiti“, izjavio je Nadal. .

Španski teniser se već duže zalaže da se smanji broj turnira tokom sezone i da se poveća procenat turnira na mekšim podlogama, kao što je šljaka. Kako on kaže, preveliki broj turnira iscrpljuje igrače a igranje na tvrđim podlogama čini igrače podložnijim povredama.

„Glavni razlog zbog kojeg se zalažem za promene na turu je da bi generacije koje tek dolaze imale bolje uslove, što bi im omogućilo manje povreda i samim tim i dužu karijeru. Najvažnije za jednog sportistu je da bude zdrav kako tokom tako i posle zavšetka karijere“, poručuje Nadal.

Osim Nadala i Novak Đoković je isfrustriran zbog nedostataka razumevanja glavnih ljudi na ATP turu i u potpunosti se slaže sa svojim najvećim rivalom.

„Ima već pet godina kako pokušavamo da utičemo na različite načine da se nešto promeni u strukturi ATP, počevši od rasporeda turnira, podloge i mnogih drugih formata. Problem je što je sistem jako duboko ukorenjen i da ga je jako teško promeniti“, izjavio je Đoković.

I pored toga što negoduje zbog brze podloge, Nadal je od početka godine na njoj zabeležio 27 pobeda i samo jedan poraz. U njegov ukupni učinak na brzoj podlozi ubraja se i gren slem titula na US openu kao i tri turnira Masters serije.

Ove nedelje Nadal je opet postao prvi reket sveta na ATP listi. Iako je Đoković slavio protiv njega u finalu u Pekingu, Nadal je trenutno po mišljenju mnogih uključujući i Novaka , u pobedničkoj formi i biće vrlo teško zaustaviti ga.

U drugom kolu turnira Masters serije u Šangaju Nadal je savladao ukrajinskog tenisera Aleksandra Dolgopolova sa 6:3,6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve