Nova vest
Tenis

Subota, 08.06.2013.

15:02

Briljantnoj Sereni 16. GS titula!

Američka teniserka Serena Vilijams osvojila je Rolan Garos, pošto je u finalu savladala Mariju Šarapovu sa 6:4, 6:4.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Serena je bila superiorna tokom celog turnira, jedini set izgubila je od Kuznjecove, a sada je Šarapovu pobedila 13. put u nizu.

Vilijamsovoj je ovo 16. Gren slem titula, a druga na Rolan Garosu, posle 2002. godine kada je u finalu bila bolja od starije sestre Venus. Serena dominira ove sezone, seriju pobeda sada je produžila na 31.

Šarapova je izgubila prva tri poena na meču, i to u gemu na svoj servis. Međutim, Ruskinja se izvukla preciznim servisima, spasla je sve tri, potom još jednu brejk loptu, a onda je uzela i početni gem.

Ruskinja je bila silno motivisana, bodrila se glasno posle svakog dobrog udarca i odlučnim i dubokim napadima napravila je brejk za 2:0.

U sledećem gemu Šarapova je vodila 40:15, onda se i Serena probudila, čulo se ‘come on’ – četiri uzastopna poena i ribrejk (2:1). Vilijamsova je zaigrala mnogo bolje, rutinski je uzela gem na svoj servis, a onda je iskoristila poslednju od tri vezane brejk šanse za 3:2.

Osvojila je Amerikanka još jedan gem, ali Ruskinja se nije predavala, slala je snažne loptice i uspevala da iznudi greške rivalke – upravo Sereninim promašajem iz forhenda Šarapova je vratila brejk i izjednačila na 4:4.

Međutim, slavlje je kratko trajalo – Serena je u sledećem gemu briljantno riternirala, na 15:15 dobila je i najduži poen u meču i ubrzo je povela sa 5:4. Ovoga puta greške nije bilo, mlađa Vlijamsova lako je dobila gem, time i set (6:4).

U prvom gemu drugog seta Šarapova je spasla pet brejk lopti, ali u skoro svakom gemu bila je pod velikim pritiskom. Serena je lako uzela gem na svoj servis, a onda je uz nekoliko defanzivno sjajno odigranih poena došla do brejka za 2:1.

Za razliku od prvog seta, sada su brejkovi izostali. Čak nije bilo ni brejk šansi - u preostala četiri gema na svoj servis Vilijamsova je ukupno izgubila samo dva poena i privela je posao kraju za jedan sat i 47 minuta igre - 6:4, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu