Nova vest
Tenis

Nedelja, 26.05.2013.

21:44

Ursula Radvanjska izbacila Venus!

Poljska teniserka Ursula Radvanjska pobedila je Venus Vilijams sa 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:4 u prvom kolu Rolan Garosa.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Iako se starija Vilijamsova već duže muči sa formom, bolešću i povredama, trijumf 22-godišnje Poljakinje ipak predstavlja iznenađenje.

Venus je više puta bila na ivici poraza, uspevala je da se izvuče, ali je mlađa Radvanjska ipak uspela da slavi.

U taj brejku drugog seta Poljakinja je vodila sa 4:0 i činilo se da će već tada završiti meč, ali je Vilijamsova vezala sedam poena i izjednačila u setovima. Amerikanka se u toj seriji istrošila, pa je Ursula pruzela inicijativu na početku trećeg seta. Venus je grešila, a Poljakinja je ‘stizala sve’ i vodila je sa 5:1.

Vilijamsova nije želela lako da se preda, vezala je tri gema, ali Radvanjska je ostala smirena i uspela je da okonča meč posle tri časa i 19 minuta igre.

“I dalje drhtim. Razgovarala sam sa sestrom (Agnješkom) pre meča i pripremila sam pravu taktiku”, rekla je Ursula, koja će se u drugoj rundi sastati sa Dinom Fizenmajer iz SAD.

Radvanjska je trenutno 40. na svetu, a ovo joj je druga velika pobeda u poslednje vreme, pošto je u Rimu iznenadila Anu Ivanović.

Ranije tokom dana Serena Vilijams je izgubila samo jedan gem, a takmičenje je okončala Nadja Petrova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu