Nova vest
Tenis

Petak, 12.10.2012.

16:50

B92 dan tenisa: Nole - Berdih 10.30

Subotnji televizijski program televizije B92 biće posvećen tenisu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novak Đoković i Tomaš Berdih sastaju se u polufinalu Mastersa u Šangaju od 10.30, a u 14 časova Rodžer Federer igraće sa Endijem Marijem.

Sportski program nastavlja se i u nedelju, kada se finale igra takođe od 10.30, dok je po sadašnjim saznanjima Skok sa ivice svemira zakazan je za nedelju u 14 časova.

Novak Đoković jedanaesti put igra sa Berdihom, do sada ima samo jedan poraz (3:0 u polufinalu Vimbldona 2010. godine).

Seriju započetu u polufinalu Dejvis kupa 2010. Novak i dalje drži, sedam mečeva kasnije.

Ove godine igrali su jednom, u Monte Karlu, kada je čeh dobio prvi set, a Srbin meč.

Dueli sa Berdihom retko su laki, Čeh vrlo često uzme set protiv Đokovića (tri put u poslednja četiri duela), iako je dva od poslednja četiri meča predao.

U Aziji su igrali dva puta, jednom u Emiratima i jednom u Tajlandu.

Endi Mari je jedan od retkih svetskih tenisera koji protiv Rodžera Federera imaju pozitivan skor. Škot je dobio 9 od dosadašnjih 17 mečeva, pa će se Fedex u subotu boriti da izjednači skor.

Poslednji meč pripao je Mariju, koji je ubedljivom pobedom u finalu Olimpijskih igara (samo 7 izgubljenih gemova u tri seta) prekinuo seriju protivnika od tri trijumfa započetu pretprošle godine. Peti put sastaće se u polufinalu, Mari vodi 3-1.

U Šangaju su već igrali dva puta – 2008. u grupi na završnom Mastersu Mari je bio bolji 2:1, dok je 2010. u finalu smalvio u dva seta, sa samo 5 izgubljenih gemova.

Ovo će im biti četvrti duel u 2012, čime su izjednačili broj odigranih mečeva u 2008, 2009. i 2010. Neobičan je podatak da dva tenisera iz samog vrha nisu odigrala nijedan meč tokom 2011. godine, što je valjda i najbolje svedočanstvo tadašnje dominacije Novaka i Rafe.

Federer je glavni posao već odradio u četvrtak, pobedom protiv Vavrinke obezbedio je zadržavanje prvog mesta i za sledeću nedelju, kada će 300. put biti na čelu liste najboljih tenisera sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu