Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.04.2012.

16:17

Đoković pobedio protivnika i bol

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira iz Masters 1000 serije u Monte Karlu, pošto je pobedio Aleksandra Dolgopolova sa 2:6, 6:1, 6:4.

Izvor: SO AK

Autor:SO AK

Default images

Naredni Novakov rival biće Robin Hase iz Holandije, koji je dobio Brazilca Tomaža Belučija sa 6:2, 6:3.

U prvom setu Novak je bio potpuno dekoncentrisan, bilo je evidentno da je mislima u Beogradu gde mu je preminuo deda, ali u naredna dva seta uspeo je da se konsoliduje i da slavi za jedan čas i 40 minuta igre.

Đoković je dobro počeo meč protiv Ukrajinca, lako osvojio prvi servis gem, ali je njegov već u trećem gemu uspeo da stigne do brejka i povede 2:1. Pokušao je Novak da odmah uzvrati, ali je Dolgopolov sigurnim servisom kapitalizovao brejk za 3:1.

Srpski teniser je osvojio sledeći gem, ponovo napao servis rivala, stigao do brejk lopte, ali je Dolgopolov bio smiren, sigurno servirao i odbranio gem.

Ovaj poen je prelomio set pošto je Đoković potpuno izgubio koncentraciju, pa je Dolgopolov napravio još jedan brejk i dobio set sa 6:2.

Da li je Đoković svesno prepustio Dolgopolovu finiš seta ili ne, on je mnogo bolje krenuo u drugom, i već na prvom servis gemu rivala napravio brejk te poveo 3:0.

Novak je do kraja seta dominirao, nije dozvolio Dolgopolovu ni jednu šansu za poratak, te sa ubedljivih 6:1 izjednačio u setovima.

Dolgopolov je dobrim servisom osvojio prvi gem trećeg seta, Đoković je odmah uzvratio, a onda je novi pljusak u Monte Karlu prekinuo ovaj meč osmine finala.

U prvom gemu po povratku na teren Đoković je sjajnom odbranom u poenu dugom 29 udaraca stigao do brejk šanse, ali je Ukrajinac uzvratio as udarcem i nedugo zatim poveo je sa 2:1.

Od tog trenutka obojica su odlično servirali i bez većih poteškoća osvajali su gemove na svoj servis, mada je utisak da je Novak za nijansu bio bliži prilikama za brejk.

Nepredvidljivi Dolgopolov bio je potpuno ravnopravan sa osnovne linije i, u skladu sa svojim mentalitetom, bio je posebno motivisan protiv najboljeg na svetu.

Većih uzbuđenja nije bilo sve do rezultata 4:4 kada je Ukrajincu malo opao nivo servisa, Novakov ritern je profunkcionisao, a munjevitom forhend dijagonalom Đoković je stvorio priliku za brejk.

Iako je Dolgopolov ponovo odservirao dobar prvi servis, Novakov ritern završio je duboko u polju i iznudio je grešku rivala – 5:4.

Bez većih problema Đoković je priveo posao kraju u sledećem gemu, a po emotivnom načinu na koji se radovao videlo se koliko mu je bilo stalo da trijumfuje u danu kada mu je preminuo deda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu