Nova vest
Tenis

Sreda, 14.03.2012.

00:02

Nalbandijan eliminisao Tipsarevića

Srpski teniser Janko Tipsarević završio je učešće na Mastersu u Indijan Velsu, porazom u trećoj rundi od Argentinca Davida Nalbandijana.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Duel dva tenisera trajao je skoro dva sata, a nakon izjednačene borbe kao pobednik je izašao 30-godišnji Argentinac sa 6:3, 3:6, 6:3.

Nalbandijan će u osmini finala Mastersa serije 1000 igrati protiv Francuza Žo-Vilfreda Conge.

Argentinac je meč otvorio perfektnim servisom za 1:0, ali Srbin uzvraća istom merom za izjednačenje. Nalbandijan odmah koristi i drugi servis, da bi potom napao nesigurnog Janka i iskoristio već prvu brejk loptu da povede, 4:1 u prvom setu.

Naldandijan je nastavio da sjajno servira (85% prvi, 75% drugi), pa je bez problema zadržao stečenu prednost i dobio prvi set sa 6:3.

Drugi set doneo je identičan tempo igre. Argentinac je perfektno servirao, ali ovaj put nije uspeo da iskoristi očajni drugi servis Tipsarevića (45%). Janko je potom malo popravio taj segment igre i rasteretio svoje servis gemove. Ipak nije uspeo da ugrozi servis rivala.

Međutim, Nalbandijan je za trenutak posustao u osmom gemu, napravio prvu duplu servis grešku, a Tipsarević je odmah iskoristio šansu. Stigao je do dve brejk lopte i iskoristivši drugu poveo sa 5:3, da bi sigurnim servisom stigao do 6:3 i izjednačenja u setovima.

Ni treći set nije doneo prevagu u korist jednog rivala, obojica su fenomenalno servirala, da bi onda ponovo osmi gem prelomio set. Nalbandijan je prvi dočekao pad koncentracije rivala i stigao do tri brejk lopte.

Iskoristio je već prvu za 5:3, pa je servirao za plasman u osminu finala Mastersa serije 1000 u Indijan Velsu. Argentinac je poveo 30:0, Tipsarević je izgubio živce i razbio reket, a 30-godišnji veteran sigurnim setom izbacio Srbina turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu