Nova vest
Tenis

Subota, 21.04.2012.

11:57

Nole: Ne znam kakva je plava šljaka

Sledeći turnir Masters serije igraće se u Madridu, a kuriozitet je da će se prvi put u istoriji igrati na plavoj šljaci.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Madrid je dozvolu da promeni podlogu dobio prošle godine, a vrhunski svetski teniseri još nisu imali priliku da na njoj igraju.

Zbog toga mnogi od njih nisu zadovoljni, jer se osećaju isključeno iz procesa odlučivanja. Novak Đoković je u Monte Karlu prvi put upitan o tome šta misli o promeni.

Prvi put pred novinarima pličam o plavoj šljaci. Nekad je promena dobra. Volim inovativne i kreativne ljude. Ponekad je u tom procesu važno biti hrabar, i to je vredno poštovanja. Sa druge strane to će biti prvi turnir na plavoj šljaci u istoriji i jedini u kalendaru ove godine. Koliko znam, a pričao sam sa mnogim od vodećih tenisera, niko nije bio za to. Nikada nismo igrali na takvoj podlozi, ni Rafa, ni Rodžer, ni ja. Idemo tamo, pa ćemo videti šta nas čeka. Ne znamo čak ni da li je šljaka prirodna, jer kad je prirodna trebalo bi da bude crvena. Videćemo”.

Đoković ukazuje to da je problem u pravilima.

Nisam baš presrećan, razumete? Naravno, biće interesantno videti kako će to da izgleda. Organizatorima nemam šta da zamerim. Oni se bore za svoju priču. Međutim, u ATP postojio pravilo po kojem predsednik može da donese neku odluku bez konsultovanja sa igračima. To pravilo treba promeniti, jer nije fer. Zbog takvog pravila u Madridu će se igrati na plavoj šljaci”.

Prvi teniser sveta kaže da je pričao sa igračima i da su novu podlogu isprobala samo nekolicina.

Pitali su me za mišljenje. Rekao sam im da ne mogu da im kažem ništa dok ne izađem na teren. Nije bilo vremena da vidim kako je. Oni su prošle godine imali jedan zatvoren teren na takvoj podlozi i nekoliko igrača je igralo na tom terenu. Nisu bili zadovoljni, loptica se odbijala drugačije. Ali ne kažem ništa, moža je problem bio u zatvorenom terenu, možda će sve biti ok kada budemo igrali na otvorenom”.

Turnir u Madridu mogao bi da predstavlja prekretnicu u odnosima unutar ATP.

Ipak, znam pouzdano da niko od četiri najbolja igrača, Rafa, Rodžer, Endi i ja, niko nije probao. A malo je besmisleno da uvode nešto sa čime se nismo složili. Shvatam da je u interesu svih da postoje promene i napredak u teniskom svetu. Ali svakkao mislim da za sve moraju da pitaju igrače, posebno one koji su u vrhu, jer je bitno da i mi znamo da naše mišljenje znači nešto. Ovoga puta nije bilo tako”.

Na kraju Nole se našalio na temu prethodne velike inovacije madridskog turnira, kada je Jon Cirijak kao skupljače lopti zaposlio manekenke.

“Mnogo mi se više dopalo to, a i dalje mi se dopada”, nasmejao se srpski as.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu