Dominacija Partizana u svim starosnim kategorijama

Osim seniora, fudbaleri Partizana i u nižim starosnim uzrastima prednjače nad domaćom konkurencijom potvrđujući epitet najjbolje škole na ovim prostorima.

MB
Podeli
Foto: Starspot/Srdjan Stevanovic
Foto: Starspot/Srdjan Stevanovic

U pionirskom uzrastu (na nivou Beograda) fudbaleri Partizana su prvi na tabeli, doduše dele to mesto sa vršnjacima sa kojima dele i trening bazu - Teleoptikom.

Oba tima imaju po 19 bodova.

Blizu im je Crvena zvezda čiji su pioniri na samo bod iza tandema trenutnih lidera.

U višoj starosnoj kategoriji, kadetima, takođe glavnu reč vodi Partizan, doduše i tu je na vrhu u egalu sa drugim klubom - Vojvodinom.

Crno-beli, koji su inače aktuelni prvaci ove lige, i Novosađani, sakupili su po 28 bodova, dok je Zvezda četvrta sa 21.

Dolazimo i kod omladinaca gde titulu takođe brani Partizan.

U konkurenciji momaka koji će ubrzo zakucati na vrata seniora situacija je takva da večiti rivali gledaju u leđa novobeogradskom IMT-u. Omladinci tog kluba su prvi sa 23 boda, drugi je Partizan sa 21, dok Zvezda zauzima šestu poziciju.

Foto: Starsport
Foto: Starsport

Partizan, vidimo i na ovom primeru trenutnih plasmana mlađih kategorija, pokazuje da je, uprkos padu kvaliteta seniroskog pogona i odsustvu rezultata, ostao predan kvalitetnom radu sa mlađim naraštajima, ulaganju u talente i dobrom skautiranju, po čemu je, naravno, priznat i čuven van granica naše zemlje dugi niz godina.

Koliko će seniorski tim Partizana imati koristi od proboja novih mladih snaga narednih godina i kolili broj mladih će proći filter i postati deo najjačeg tima- to je već drugo pitanje.

U aktuelnom seniorskom sastavu Partizana, kod Igora Duljaja, u rotaciji je solidan broj igrača koji su produkt Partizanove škole: Svetozar Marković, Mihajlo Ilić, Zlatan Šehović, Marko Živković, Mateja Stjepanović, Danilo Pantić, Bogdan Mirčetić, Janko Jevremović, Samed Baždar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu