Šefik za B92: "Lepa, ali tužna godina"

Podeli

U izboru za najuspešniju ekipu  SCG za 2004. naša vaterpolo selekcija nije imala ozbiljniju konkurenciju, ali su prilikom izbora najboljeg pojedinca mišljenja podeljena: neki su, kao Olimpijski komitet SCG, izabrali Aleksandra Šapića, prvu zvezdu tima i najboljeg strelca manje-više svih najvećih takmičenja prethodnih godina. Drugi su, kao Dnevni sportski list Sport, izabrali fenomenalnog golmana Denisa Šefika, čije su odbrane odlučujuće doprinele uspesima reprezentacije, ali i hercegnovskog kluba.

Šefik je posle revijalnog meča “Olimpijci protiv novinara” razgovarao sa članom naše sportske redakcije Milanom Pavlicom. Golman koji sada čuva mrežu Partizana kaže da je ovo bila uspešna, ali tužna godina.

Ovo je bila uspešna godina za naš vaterpolo i za mene, ali ne i naročito srećna. Na kraju godine malo me je podigao izbor za sportistu godine. Međutim, godina će mi ostati upamćena po porazima u dva najveća finala – sa Jadranom iz Herceg Novog poražen sam u finalu Lige šampiona od Honveda, a zatim u finalu Olimpijskih igara od selekcije Mađarske”.

Šefik kaže da će potpuno zadovoljan biti tek kada dođe do najvrednijeg trofeja u sportu – olimpijskog zlata.

Zadovoljan sam svojim odbranama, ali da bih bio potpuno zadovoljan, trebalo bi da osvojim olimpijsko zlato, jer je to vrhunac karijere svakog vaterpoliste, u krajnjoj liniji, i svakog sportiste”.

Ipak, nema sumnje da je vaterpolo selekcija najbolji sportski proizvod SCG u protekloj godini, pa završna utakmica sezone predstavlja pravi festival sporta.

Mislim da je sve proteklo fenomenalno. Publika je došla u velikom broju, ovacijama je ispratila jednog velikog igrača Viktora Jelenića, koji je dugogodišnjim igrama za reprezentaciju to i zaslužio. Cela utakmica bila je veoma dobro organizovana. Bnilo je mnogo golova, atraktivnih poteza, pa svi mogu biti zadovoljni, posebno gledaoci”.

Posle olimpijske godine našu selekciju u 2005. očekuje Svetsko prvenstvo, na kojem je cilj, kao i uvek, zlatna medalja.

Nadam se da će sledeća godina biti bolja od ove i da ćemo se popeti za još jednu stepenicu. Pokušaćemo da osvojimo zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu. Očekujem da se i pred sledeću Novu godinu svi okupimo ovde u dobrom raspoloženju”.

Za kraj, Šefik još jednom ističe da je poraz u finalu OI najbitniji događaj godine. “Plavi” su tada imali prednost tokom celog meča, a zatim neobjašnjivo stali

Mislim da nema nikakve dileme da su najveći događaj godine bile Olimpijske igre. Ja smatram da je najveći događaj godine način na koji smo izgubili tu finalnu utakmicu na olimpijskom turniru. Nadam se da nam se više nikada neće dogoditi da na taj način izgubimo utakmicu”.

Sport

Povratak hokeja

Gostovanje hokejaša ljubljanske Olimpije u Beogradu sredinom decembra podsetilo je ljubitelje najbrže igre na osamdesete godine prošlog veka, kada su se dva kluba iz našeg glavnog grada borila za titulu šampiona SFRJ, a ledena dvorana Pionira bila redovno puna. Da li će beogradska publika uskoro ponovo gledati vrhunski hokej pročitajte u analizi koju je pripremio Vladimir Novaković.

četvrtak 30.12. 02:57 Komentara: 10

Delibašić: "Očekujem bolje rezultate"

Posle duge pauze, prouzrokovane povredom, mladi reprezentativac SCG Andrija Delibašić vratio se u tim Majorke. Balearska ekipa nalazi se na začelju Primere, ali Nikšićanin očekuje da timu slede bolji dani. Oporavak bi mogao da počne već protiv Numansije.

četvrtak 2.12. 17:03 Komentara: 2

Vujanić:"Nisam pogrešio što sam ostao u Evropi"

Košarkaši Klimamia ove sezone su jedan od najuspešnijih timova u Evropi. Uz 4-0 u Evroligi, i 10-2 u „palakanestru“ tim iz Bolonje je sjajno otvorio sezonu u kojoj je budžet manji, ali ne i očekivanja navijača koji očekuju trofeje u svim takmičenjima.

Već drugu godinu veliki uticaj na igru legendarnog Fortituda (ex Skippera, Timsistema...)ima i reprezentativac SCG Miloš Vujanić.

Iako je za mnoge njegova odluka predstavljala iznenadjenje, da umesto u NBA nastavi karijeru u Evropi, dosadašnji uspesi i igre u Italiji pokazuju da nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i Partizana – nije pogrešio.

sreda 1.12. 16:41 Komentara: 15