Nova vest
Košarka

Petak, 29.08.2014.

22:07

Krstić: Možda nam se vrati za prošlo SP

Kapiten srpskih košarkaša Nenad Krsitć rekao je da je prvi meč možda i najbitniji na Svetskom prvenstvu.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images

Izabranici Aleksandra Đorđevića u subotu od 15.30 u Granadi igraju sa Egiptom meč prvog kola.

On je istakao da nije u najboljoj fizičkoj kondiciji, ali se nada da će sve biti kako treba kako takmičenje bude odmicalo.

"Svi željno očekujemo početak takmičenja. Svakog dana se sve bolje osećam, nisam u najboljoj mogućoj fizičkoj kondiciji i dalje osećam bol, svakodnevno radim terapije, ne znam koliko ću biti spreman na početku, ali se nadam da će biti bolje kako takmičenje bude odmicalo.“

Krstić ne želi predaleko da ide sa očekivanjima, pa kaže da je prvi cilj prolazak grupe, u kojoj su još Španija, Francuska, Iran i Brazil.

"Prvi cilj je da prođemo grupu, možda nam je prva utakmica i najbitinija, kao i sa Iranom, da dobijemo te uslovno rečeno slabije ekipe, a onda da šansu tražimo i sa ostalim ekipama. Dosta zavisi i od sreće i od narednih protivnika, ali na svakom meču idemo na pobedu.“

On naglašava da su prvi mečevi najbitniji, a da posle sve zavisi od rasplete po grupama.

"Po mom mišljenju su prve utakmice najbitnije na velikim takmičenjima, a kasnije sve zavisi od toka takmičenja. Nikoga ne treba podcenjivati, Egipat možda najmanje pozanjemo, ali u svaku utakmicu maksimalno ulazimo. Nisam ranije gledao njihove igrače, sada smo gledati sakuting, imali su dobar pripremni period, mislim da je Iran jači tim. Nisu na nivou drugih ekipa u grupi“, rekao je Krstić i dodao da ne želi da poredi ovo Svetsko prvenstvo sa prošlim, gde je Srbija osvojila četvto mesto.

"Ne bih poredio sa prošlim SP, prošli put sam bio potpuno spreman, kao i Teodosić, na startu smo imali slabije utakmice. Ove godine imamo dosta problema sa povredama, ali spremni smo, igrači su radili naporno i treba im pružiti podršku. Loše uspomene nas vežu za to prvenstvo u Turskoj, kada ti neko oduzme medalju na takav način. Uz Amerikance koji su igrali najlepse, napravili smo uspeh, biti četvrti je veliki uspeh, bez obzira na sve. Možda nam se vrati, a možda nam se već i vratilo“, rekao je Krstić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve