Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.07.2010.

00:01

Nemci zadovoljni, Forlan umoran

Trener i igrači Nemačke zadovoljni su osvajanjem trećeg mesta na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi pobedom na Urugvajem od 3:2.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Strelac pobednonosnog gola Sami Kerida smatra da će "panceri" u budućnosti postići još bolje rezultate.

"Nadali smo se dobrom rezultatu i dali sve od sebe. Ovo je za nas bila neka vrsta finala i sve smo uložili u meč. Imamo jak tim i sigurno da možemo da ostvarimo i bolje rezultate", rekao je Kedira.

Zadovoljan je i selektor Joahim Lev.

"Postigli smo možda i više nego što smo se nadali. Obe ekipe su imale dva, tri dana da se 'mobilišu' i pobede. Zadovoljan sam, nećemo se vratiti kući praznih ruku", rekao je Lev.

Kapiten na poslednjem meču bio je Bastijan Švajnštajger koji je ponosan na svoju ekipu, ali da je tužan što "panceri" nisu uspeli da se plasiraju u finale.

"Srećom, pobedili smo, pošto smo i dalje svi razočarani zbog eliminacije u polufinalu. Večeras smo gubili, ali smo uspeli da preokrenemo i to pokazuje karakter tima. Ponosan sam, iako su nam još suze u očima jer nećemo igrati u finalu", rekao je Švajnštajger.

Strelac pet golova na šampionatu, napadač Urugvaja Dijego Forlan rekao je da je njegov tim napravio spektakularan rezultat plasmanom među četiri najbolje ekipe na svetu.

"Ovo je spektakularan rezultat. Da nam je neko pre početka šampionata to ponudio svi bismo prihvatili. Želeli smo treće mesto, ali ovo je pozitivan rezultat", rekao je on.

Forlan je mogao da izjednači u trećem minutu sudijske nadoknade, ali je iz slobodnog udarca pogodio prečku.

"Lopta je delićem pogodila prečku. Sada je sve gotovo, mnogo sam umoran i vreme je za odmor", dodao je on.

Selektor Urugvaja Oskar Taberes veruje da je pred timom Urugvaja svetla budućnost.

"Ne mislim da ću biti previše sujetan ako kažem da ćemo, uz malo poboljšanja, igrati značajnu ulogu u predstojećim velikim međunarodnim takmičenjima. Ravnopravno smo igrali sa svim ekipama", rekao je Tabares.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu