Nova vest
Fudbal

Subota, 03.07.2010.

16:11

Nemačka 'pregazila' i Argentinu!

Fudbaleri Nemačke deklasirali su Argentinu sa 4:0 (1:0) u četvrtfinalu Svetskog prvenstva i u polufinalu će igrati sa pobednikom meča Španija – Paragvaj.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Dvostruki strelac za ’pancere’ bio je Miroslav Klose (67. i 89. minut), prvi gol dao je Tomas Miler u trećem minutu, a treći Arne Fridrih.

Klose je sada ukupno postigao 14 golova na svetskim prvenstvima. čime se izjednačio sa Gerdom Milerom, a ispred je jedino Ronaldo sa 15 pogodaka.

Derbi četvrtfinala počeo je agresvinim startom Klosea nad Maskeranom, ali i golom Nemaca već u trećem minutu. U glavnoj ulozi bili su fudbaleri Bajerna. Bastijan Švajnštajger izveo je sa leve strane slobodan udarac koji je iznudio Podolski, a na petercu se najbolje snašao Tomas Miler koji je bio loše markiran i glavom je savladao Romera za 1:0.

Najveći krivac za vođstvo ‘pancera’ bio je Otamendi koji je prvo napravio faul nad Podolskim, a zatim i loše ispratio strelca Milera. Gol Milera bio je najbrži pogodak na šampionatu sveta u Južnoj Africi.

U prvih pola sata igre ekipa Joakim Leva imala je terensku inicijativu, potpunu kontrolu na sredini terena, a ključna figura bio je Švajnštajger, koji je mnogo trčao, pokretao akcije u napadu i bio izuzetno agilan u odbrani.

Linije argentinskog tima bila su potpuno odsečene jedna od druge – Mesi, Rodriges i De Maria bili su prinuđeni da se vraćaju duboko u svoju polovinu kako bi primili loptu i započeli napad, ali nikako nisu uspevali da doture loptu napadačima Iguainu i Tevesu.

Priliku da duplira vođstvo propustio je Klose, koji je sa 10-ak metara posle dodavanja Milera šutirao malo iznad prečke. Ipak, u poslednjih 15-ak minuta prvog poluvremena ’gaučosi’ su delovali mnogo bolje, uputili su i dva udarca u okvir gola, ali ozbiljnije šanse za pogodak nije bilo.

Očekivala se mnogo konkretnija igra Argentinaca u drugom poluvremenu jer se činilo da su u prvom delu igre bili isuviše spori i da su retko igrali iz prve.

Od toga, međutim, nije bilo ništa, a Nemci su dokazali koliko su ozbiljan tim i ’samleli’ su Argentince brzom igrom.

Posle nekoliko polušansi ’gaučosa’, uglavnom šuteva iz daljine, Nemci dolaze do 2:0 – Miler se odlično snašao i sa zemlje je uposlio Podolskog, on je prošao po levoj strani i idealno dodao loptu Kloseu, koji se ušetao u prazan gol.

I ono malo igre što je Argentina imala do tada potpuno se raspalo, a Nemci su bili surovi iz kontranapada. Na novi gol čekalo se do 74. minuta – Švajnštajger je prošao nekoliko protivničkih fudbalera po levoj strani, pravovremeno dodao do Arnea Fridriha, koji postiže prv i gol u reprezentativnom dresu.

Krah Argentinaca potvrdio je Klose minut pre kraja meča, kada je sjajnim volejom poslao loptu iza leđa Romera nakon centaršuta Podloskog.

Nemačka se tako treći put u nizu plasirali među četiri najbolje ekipe na planeti – 2002. izgubili su u finalu Brazila, a četiri godine kasnije ispali su posle produžetaka od Italije.

Argentina: Romero, Otamendi (70' Pastore), Demikelis, Burdiso, Hajnce, Maskerano, Maksi Rodriges, Di Maria (75' Aguero), Mesi,Teves, Iguain.
Nemačka: Nojer, Lam, Fridrih, Mertesaker, Boateng (72' Jansen), Miler (84' Trohovski), Kedira (78' Kros), Švajnštajger, Podolski, Ozil, Klose.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

285 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu