Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.06.2010.

23:43

Grupa G: Portugal - Brazil (16h)

U drugom meču trećeg kola G grupe Mundijala u Južnoj Africi sastaju se reprezentacije Portugala i Brazila.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Taj meč se igra u petak od 16 časova na stadionu ’Mozes Mabhida’ u Durbanu.

Brazil se našao među retkim selekcijama koje su već nakon dva odigrana kola i teoretski obezbedile prolazak u osminu finala, dok je Portugal ubedljivom pobedom nad reprezentacijom Severne Koreje (7:0) stekao gotovo nedostižnu prednost u odnosu na Obalu Slonovače.

Kapiten Brazila Lusio ponovio je stav svih igrača "karioka" da njihov državni tim u svakoj utakmici ide na pobedu.

"U petak ćemo igrati za čast Brazila", poručio je Lusio i dodao da očekuje kvalitetnu utakmicu.

Jedini takmičarski motiv izabranicima selektora Karlosa Dunge je osvajanje prvog mesta koje bi im omogućilo da izbegnu duel sa Španijom već u osmini finala, mada je pitanje da li će "crvena furija" takmičenje u H grupi završiti na liderskoj poziciji.

Dunga je pred duel sa Portugalom najavio promene u timu, pa će se u veznom redu od početka utakmice naći Dani Alveš i Žulio Baptista. Elano, koji je na oba prethodna meča bio strelac, povredio se protiv Obale Slonovače i neće biti u sastavu ekipe.

Portugalci još uvek dobro pamte ubedljiv poraz od Brazila iz 2008. godine, kada su ih "karioke", u prijateljskom meču, pobedile rezultatom 6:2.

"Bio je to strašan poraz za nas. Sada imamo priliku da popravimo utisak i pobedimo Brazil", istakao je vezista Portugala Tijago.

On je napomenuo da su oba selekcije veoma kvalitetne i da ljubitelje fudbala očekuje pravo uživanje, pošto će i Brazil i Portugal ići na pobedu.

"U tom meču neće biti straha od eventualnog poraza, pošto su oni i teoretski u osmini finala, dok nas samo neke nemoguće varijante mogu da odvoje od plasmana u narednu rundu", rekao je Tijago.

Selektor Karlos Keiroš bio je prezadovoljan igrom svog tima protiv reprezentacije Severne Koreje i sasvim sigurno neće ništa menjati u startnoj postavi ekipe koja je pre tri dana zabeležila veoma ubedljivu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu